HTML

Miért?

Az ember mindig, mindent kipróbál. Ha nem akarja akkor is.

Iratkozz fel, telepíts!

Ezeket mondtátok az előbb.

Címkék

It megoldások ajánló

Nincs megjeleníthető elem

Benzinló

Nincs megjeleníthető elem

Kormányátalakítás: olcsó játék hülyegyerekeknek

2008.04.28. 10:21 Richárd

Mondhatnánk, ha nem mindannyiunk bőréről (béréről) lenne szó.
Ugyanis most hivatalosan is megkezdődött a 2010-ig tartó választási meccs, két éves semmit tevés, játék a számokkal és nagyotmondó verseny annak érdekében, hogy 2010-ben ismét szoci győzelem legyen.

Persze erre most kevés esélyt látunk, de 2006-ban, egészen a választások előtti utolsó pár hónapig mindenki a Fidesz győzelmére tette volna fel a fizetését.
Aztán láss csodát ismét Táncos Ferit láttuk miniszterelnökölni.

Azt a Ferit, aki a reformok, a gazdaság, az igazságosság és a CNN interjúk nagy barátja, és  valahogy még is következetesen teszi tönkre a gazdaságot.

Most ténylegesen és hivatalosan is kezdődik az a két év, amikor jöhetnek a 100 lépés programok, a PR politika és a pénzosztás a hatalom mindenáron való megtartása érdekében.
De persze ez is ismerős, hiszen annak idején Ferencünket nem azért választották a szocialisták, hogy legyen egy olyan miniszterelnök, aki rendbeteszi a gazdaságot, hanem azért, mert vele lehet győzni  az örök jobboldali mumus: Viktor ellen.
Nem egy gazdasági szakembert, egy kormányozni képes politikust kerestek tehát, hanem egy olyat akit el lehet küldeni a Szulák showba, aki verbálisan képes megmozgatni tömegeket.
Kedves MSZP, ez sikerült, de most végre tenni kéne valamit.
Végigvinni reformokat, állami szervezetet csökkenteni, terheket csökkenteni, valamit, hogy ez az ország végre feléledjen kicsit, hogy mozdulni tudjon.
Eddig is le vagyunk maradva, de ha a következő két év csak és kizárólag a két választásról fog szólni (mer lesz még EP is!), akkor itt vége lesz mindennek, mint a botnak.

Feri - csak, mint bloggerek egymás közt - nézz körül! Nem csak a szenzációhajhász bohóc adók ellen szerveződik konkurenciákon átnyúló együttműködés, hanem már a két oldal szakpolitikusai is leülnek tárgyalni. Oda kéne figyelni és tenni valamit!

Tessék végre tárgyalni valakivel, ha nincs jobb, az ellenzékkel!
Igen ülnek mások is a parlamentben, még ha nincs is jobb, üljetek már le közösen, próbáljatok túllépni a hatalmi meccsen, és haladjunk előre!
Ne csak a Ti cégeiteknek legyen hely, ne csak a politikusi privát szféra tudjon fejlődni bármi áron!
Vannak ebben az országban azon a párszáz közeli cégen kívül is jócskán, nem is beszélve az emberekről.
Csináljátok azt, amiért vállaltátok (elvileg) a politikusi munkát: dolgozzatok értünk!

Epilógus:
Mindig amikor a választások, a különböző új irányok és a politikai kommunikáció szóba kerülnek, eszembe jut a 2006-os kampány pár érdekes eleme.

1. Amikor Orbán Viktor ült a tévében (mindegy melyikben kivéve hírtv), és a műsorvezető feltette a lesajnáló kérdést: komolyan gondolják a járulék csökkentést, hiszen akkor csődbe megy az ország...?
Valahogy ezt mindig elfelejti mindenki, hiába kerül elő azóta több területen szakmai és politikai berkekben a járulék csökkentés szükségessége.

2. Valahogy a választásokkal és a népfelség elvével kapcsolatban nekem vegyes érzelmeim vannak, főleg azóta, hogy 2006 tavaszán az aktuális kormány "elfelejtette" teljesíteni kötelezettségét: a gazdasági adatok megfelelő időben történő publikálását.
No meg az is furcsa, hogy azt mindenki elfelejti, hogy tulajdonképpen az MSZP választási csalással került kormányra, hiszen nem azért választották meg a szavazói, amit csinált, hanem teljesen más okból.

Persze nem titkolom (kár is lenne) közelebb áll hozzám a jobb oldal, mint a bal, de őket sem tartom jobb választásnak pillanatnyilag, nem tudom szerencsés lenne-e ha ők nyernének. Főleg alkotmányozó többséggel.
Pár éve még úgy gondoltam, mindegy, hogy ki, csak ne a szocik, most már inkább úgy vagyok vele, hogy tök mindegy ki, csak induljon meg már valami.
Szóval tőlem akár még Táncoló Feri is maradhat, ha túllép önmagán és gatyába rázza a helyzetet, csak ténylegtörténjen valami és induljunk el már kifelé ebből a gödörből!
Persze ehhez először meg kéne állni a lejtőn...

Szólj hozzá!

Alternatív címlapra!Iratkozz fel a Feedre!

Címkék: kampány politika kormány koalíció megmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://probadolog.blog.hu/api/trackback/id/tr44445026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása