HTML

Miért?

Az ember mindig, mindent kipróbál. Ha nem akarja akkor is.

Iratkozz fel, telepíts!

Ezeket mondtátok az előbb.

Címkék

It megoldások ajánló

Nincs megjeleníthető elem

Benzinló

Nincs megjeleníthető elem

Hotel Mier: ide ne menjetek!

2008.04.02. 09:34 Richárd

Múltkor írtam, hogy húsvéti síelésünk alkalmával ellátogattunk a Tátralandia élményfürdőbe. Nagyon jó volt, olvassátok!
Az egész hétvége negatív élményéről azonban még nem számoltam be, ez volt a Hotel Mier (Pribylina, Szlovákia). Majd most.

Az egész probléma azzal kezdődött, hogy az utazási iroda weblapján csomó jó dolgot írtak a szállóról. Kultúrált szobák, szauna, masszázsmedence, festői környezet, stb.
Ezek még stimmeltek is, de ahogy a régi viccben: nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.

Amikor az utazást befizettük, már kezdett érdekes lenni a dolog, hiszen a papron szerepelt, hogy bár van szauna és medence, de nem ingyenes, amivel még ki is egyeztünk, főleg azért, mert már nem volt időnk másik utazást keresni, és túl sok szabad szállás sem volt, max kétszer ennyiért. Mint később kiderült, még annyiért is jobban jártunk volna.
Az információs papíron amit kaptunk, más érdekesség is fogadott bennünket, például az, hogy vigyünk hóláncot, mert ellenőrizni szokták a hágóknál.

Ellenőrzésre nem adunk, hóláncunk úgy sincs, majd max kidumáljuk magunkat, gondoltuk.De nem tudtuk kidumálni, ugyanis ellenőrzés nem volt, csak olyan szinten gondozatlan utak, hogy nem tudtunk eljutni a hotelig.
Nem a közutak voltak gondozatlanok! Nem, még a mellékutak is gyönyörűen tiszták voltak, akkor is, amikor éjszaka leesett 15 centi hó, reggel szépen félre volt tolva (magyar közútkezelők, figyelem!).

A gond a három szállodába vezető mindössze 7 km-es úttal volt, amelyikből az első 5 még nagyjából járható volt, eltekintve a pesti külkerületek szlalomozást oktató sokadrangú útjati megszégyenítő mennyiségű kátyúitól.

Az utolsó két kilóméteren azonban volt pár meredek emelkedő (nem nagy, csak pár méter magas), ami hóval és jéggel elegyítve azt eredményezte, hogy nem tudtunk felmenni hólánc nélkül.
Irány hát hóláncot keresni, nagypénteken, Szlovákiában.
Nagy meccs volt. Autós boltok (és úgy általában semmi kisebb bolt) nem voltak nyitva, csak nagyáruházak (Kaufland, Tesco ilyesmi), meg persze a benzinkutak.
Persze volt hólánc, de elsőre egyik sem tűnt jónak, de aztán egy gumiszakértő ismerősünkkel megkonzultáltam a dolgot (olcsón telefonon) és kiderült, hogy van jó hólánc.
32.000 Ft-ért!

Nem tévedés. Az utazásunk 3 éjszakára, két főre, adóval 37.000 Ft volt, a hólánc 32.000.
No komment. Ha nem lett volna befizetve, csak telefonon egyeztetünk inkább kerestünk volna drágábban egy jobban megközelíthetőt. Így maradt az aranyárban levő hólánc, amivel persze már be tudtunk jutni a szállásra. Igaz, hogy az a hólánckeresés kb 3 órába került köszönhetően annak, hogy nem volt nyitva semmi értelmes bolt.

Kis kerülő után, vissza a hotelhez.
Az épület és a berendezés szocreál, és néhány alkalmazott gondolkodásmódja is.
A szobák kultúráltak, frissen berendezettek, bár a 30 centis TV tetején szobaantenna, amit kérésre cseréltek, de a kábelből is csak 4 csatorna jött kb.
A fürdő nagyságrendileg tiszta, de nem korszerű, és érezni lehet rajta, hogy a takarítás nem tökéletesen megoldható már.
Az ételek finomak, a reggeli bőséges és változatos.

A nagy pofon azonban a szauna volt.
Első este elmentünk Tátralandiába, így akkor nem foglalkoztunk vele, de második estére bejelentkeztünk. Abban a tudatban (amit érkezéskor a recepciós kislány és az utazási iroda szórólapja adott), hogy 100 sk/fő/óra.
A szauna szép nagy volt, 16 főre tervezve, de fölfűtve még nem volt teljesen, így éppen elfogadható volt.
Viszont a környező helyiségekben volt némi bibi: szaunázások közötti pihenések alatt jól el lehetett időzni

Letudtuk a szaunát, ide se jövünk többet alapon, majd másnap reggel, mint aki jól végezte dolgát, kijelentkeztünk.
Illetve barátnőm jelentkezett ki, én szereltem a hóláncot.
Szerelés után, hogy némileg megtisztuljak indultam a recepció közeli mosdóba, de láttam, hogy a recepción állt a bál.
A szálloda lehúzott a kártyánkról a szaunázásért 600(!) koronát, mondván, hogy az első óra mindig ennyi, és ezt nekünk tudni kellett volna, mert ki van írva 8-as betűkkel egy papírra.
Persze ez a recepciós lány már nem ugyanaz volt aki fogadott minket, így nem volt bvele egyszerű megértetni, hogy mi is a helyzet.
A lényeg: fél óra búcsúajándéknak tekinthető kiabálás után visszakaptuk a pénzt, biztosítva érzéseink helyességét, miszerint ide nem akarunk többet jönni.

Ez a nagy történet, és íme pár tanulság, és emlékeztető, főleg magamnak:
- mindig kérdezz rá, hogy lehet eljutni a szállásra. Ha hóláncot írnak, gyanakodj! (igaz, hogy már van hóláncunk, de minden este és reggel szerelgetni... inkább akinek két anyja van!)
- csak olyan szállodába menj, aminek az árában benne van a wellness.
- ne menj a Hotel Mierbe többet!

Kis pontszerű értékelés is:

Hotel színvonal: 3
Szobák: 4
Szobákhoz kapcsolt fürdők: 3
Szauna: 4
Szauna kiegészítő szolgáltatásai: 1
Étterem: 4
Vendégekkel törődés: 1

3 komment

Alternatív címlapra!Iratkozz fel a Feedre!

Címkék: turizmus szlovákia hotel szauna hólánc mier

A bejegyzés trackback címe:

https://probadolog.blog.hu/api/trackback/id/tr57407640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kínaimasszőr (törölt) · http://kinaimasszazs.blog.hu 2008.04.08. 08:05:18

Megbüntetődött balkáni magyar aki nem tart szabály be hanem kidumálásra készül. Fizethetett aranyár vacak holáncér! Hihihihi. Tesvérem piacon árul kínai holánc 2000 Forint! Hihihihi!

misa maci 2012.10.06. 23:21:42

Kedves Richi!
Én kétszer voltam a Hotel Mier vendége igaz,hogy
nem egy luxus szálloda,de aludni mész oda elvileg mert nappal síelsz, szánkózól, túrázol. Sok barátom jár a Tátrába télen, de egyik sem olyan hülye, hogy télen a hegyekbe ne vinne hóláncot.
Azon csodálkozom,hogy mennyire meglepődtél azon ,hogy a hegyekben esik a hó! Zseni vagy, de ezzel nem dicsekednék.
süti beállítások módosítása