HTML

Miért?

Az ember mindig, mindent kipróbál. Ha nem akarja akkor is.

Iratkozz fel, telepíts!

Ezeket mondtátok az előbb.

Címkék

It megoldások ajánló

Nincs megjeleníthető elem

Benzinló

Nincs megjeleníthető elem

Szabályszegésre buzdít a Suzuki reklám

2008.06.06. 08:31 Richárd

Célzott és találó motoros reklámot láttam ma egy busz hátoldalán. Olyat, ami a dugóban várakozó autósoknak szól és a Suzuki motorjait - no meg a motorozást - reklámozza. És nem mellesleg a KRESZ szabályok megsértésének előnyeit sugallja.



Tulajdonképpen hiánypótló ez a reklám.
Korábban sokszor gondolkodtam már azon (általában amikor nem tudtam motorral menni, és egy-egy kereszteződésben volt időm meditálni a kocsiban), hogy ha motoros cégem lenne, motorosokat reklámozó szórólapokat osztogatnék, vagy kicsi robogók hátuljára jól látható plakátokat tennék, valami olyan szöveggel, hogy "dugóban is lehet haladni", vagy "nem kell minden lámpánál hosszú perceket várni", vagy ilyesmi. (Ha valakinek tetszik az ötlet, szívesen eladom! :-) )

Ehhez az ötlethez nagyban hasonlít az új Suzuki reklám, amit egy busz hátulján láttam (talán 7-es?). Régi Kresz tankönyvhöz hasonló ábrázolási móddal egy átlagos közlekedési dugó, ahol minden utca áll, kocsik, buszok, autók.
A dugó közepén egy autó jelölve "A"-val.
A szöveg: Ön az "A" jelű autóban ül. Mit tenne az adott közlekedési helyzetben?
(lehet, hogy nem pontosan ez a szöveg, mert rövid ideig láttam, mivel motoroztam. )
A szöveg fölött pedig három robogó képe.

A mondanivaló egyértelmű: minden épeszű autó felpattanna legszívesebben az egyik robogóra, és már rég a munkahelyén lenne, mire az üres autóját elvontatják az út mellől.
Remek a reklám, jól célzott, hiszen látja mindenki aki a busz mögött áll a dugóban, vagy aki mellett "elszáguld" a buszsávban a busz.

Persze van egy kis gond is vele, hiszen reklámnak kiváló, de akkor is szabályszegésre buzdít.
Mert van ugye ez a sorok között evickélős motoros szokás, ami valahol a tűrt kategóriába tartozik a rendőröknél, és egyre inkább elfogadják az autósok, és útjukra engedik a motorokat és a robogókat.
(Nyilván a jószándék mellett a saját autó féltése is benne van az előzékenységbe, de  lényeg, hogy évről-évre egyre könnyebb haladni.)

Ettől függetlenül sorok között evickélni ugyanúgy a KRESZ szabályok megszegése, mint a járdán parkolni, vagy buszsávban menni. És persze néha veszélyes is...

Kicsit olyan a reklám, mintha egy gyors autóknak szóló hirdetés arra buzdítana, hogy ne foglalkozzunk a sebesség korlátozó táblákkal, hanem tolja neki, mert az autója tudja. Aztán ha elüt valakit szarügy. Motoroknál általában ez ugye fordítva van: ha a sorok között nem veszik észre, őt ütik el.

Összességében örülök a hirdetésnek, hiszen mindettől függetlenül a motorozást reklámozza, és kíváncsi lennék a hatásaira is.
Egyébként ha valaki le tudja fotózni a hirdetést, küldje már el legyen szíves!
Az autóban ülve biztos lesz rá idő! :-)

2 komment

Alternatív címlapra!Iratkozz fel a Feedre!

Címkék: motor reklám közlekedés busz robogó szabályok dugó

A bejegyzés trackback címe:

https://probadolog.blog.hu/api/trackback/id/tr76506280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TH 2008.06.07. 11:07:56

A Suzuki autóreklámjai is rendszeresen szabályszegésre buzdítanak. Pl. amikor az irritáló párocska hazafelé végig versenyez a 2 swiftjével, és a csaj nyer(asszem). Ott végig padlógáz-padlófékkel közlekednek...hát én ezt a reklámot konkrétan nem engedném vetíteni. Ez a motoros gyenge kezdő ehhez képest, amúgy meg én, mint autós mondom, hogy a motoros menjen csak előre, azért van, én is igyekszem segíteni őket, ahogy tudok (pedig nem féltem a kocsimat).
süti beállítások módosítása