HTML

Miért?

Az ember mindig, mindent kipróbál. Ha nem akarja akkor is.

Iratkozz fel, telepíts!

Ezeket mondtátok az előbb.

Címkék

It megoldások ajánló

Nincs megjeleníthető elem

Benzinló

Nincs megjeleníthető elem

APEH vs. on-line hirdetések

2008.07.21. 11:01 Richárd

A hétvégén hallottam, hogy egy cég épp az APEH-hal küzd. Ez nem újdonság, nincs vele egyedül, de itt az ok az érdekes számomra. Ugyanis "kedvenc" intézményünk úgy döntött, hogy szerinte a vállalkozás által bejelentett bevételek nem állnak arányban a megjelentetett hirdetések mennyiségével.

Szerintük a buszreklámok, meg a plakátok mennyisége nem egyeztethető össze a forgalommal.

Most ne menjünk bele abba, hogy ez jogos vagy nem jogos, illetve mikor érdemes hirdetni, vagy valódi hirdetésekről van-e szó (egyébként úgy tudom, hogy igen).

Inkább maga az elv az elgondolkodtató, hogy ilyen alapján is megindítanak vizsgálatot.
Az jutott az eszembe, hogy vajon az on-line hirdetéseket is ilyen nagy vehemenciával vizsgálják?

Azt is figyelik, mérik, hogy ha sokszor jelenünk meg a Google Adwords-ben, akkor az már gyanús?
Vagy ha túl sokat licitálunk az első pozícióért az már nem fér össze a többi számmal? Valós-e az on-line marketing kampány volumene?

Vagy lehet, hogy az on-line világ azért még kiesik az APEH látóköréből (a weblapjuk és az elektronikus adóbevallás módszere erre enged következtetni), és ez egy újabb rés lehetőség amit kihasználhatnak a csalók, adóelkerülők adózók?

Keveset tudok az ügy hátteréről, mert nem tudom pl, hogy indultak el ezen az úton?
Vajon az utcán sétálgató adókommandós strigulázza a hirdetéseket, és ha sokszor találkozik egy céggel, akkor meg kell nézni, mert ott büdös valami? Hisz az APEH elv ismert: minden adózó csal.
Vagy egyszerűen ez is egy feljelentés álcázása? Persze lehet, hogy mindez a könyvekből derült ki.

Nem tudom, de úgy tűnik, hogy a hatóság figyelme egyre kiterjedtebb (mármint, ha pénzbeszedésről van szó, mert pl. a rendőrség az on-line ügyekben még nem túl aktív).
Ha egyszer eljutnak odáig, hogy az on-line világot is mélyebben vizsgálják, akkor majd erre is jobban oda kell figyelni, mert az ügyetlenül hirdető többet veszthet, mint a vállakozás oldalán eltévedő látogatók, a rossz konverziós arány, vagy a rosszul elköltött marketingkeret.

9 komment

Alternatív címlapra!Iratkozz fel a Feedre!

Címkék: marketing reklám apeh adó on line

A bejegyzés trackback címe:

https://probadolog.blog.hu/api/trackback/id/tr97577745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

buzzer 2008.07.21. 16:17:43

Mi ezzel a probléma? Ha legálisan adózol, nincs mitől félned.

dshk 2008.07.24. 02:30:58

buzzer:
naív elképzelés hogy ha legálisan adózol nincs mitől félned.

Továbbá egy vizsgálat pénzbe kerül a vizsgált cégnek közvetlenül is - munkatársai ráfordított ideje -, közvetve is - az apeh ellenőrök fizetését is a legálisan adózó cégek adójából állják.

buzzer 2008.07.25. 14:19:54

Akkor sem értem. Ez benne van a pakliban.

Engem sokkal jobban zavar, hogy a legtöbb helyen nem kapok nyugtát. Volt, hogy kérésre sem adtak...

Hajrá APEH!

Katatón Dzsentri 2008.07.25. 21:35:26

Hajrá APEH?
Benne van a pakliban?
Tudod az APEH ma gyakorlatilag úgy működik, hogy aki ellenőrzést kap, az akkor is fél, ha minden rendben van. Miért? Azért, mert az apeh élhet a "nem életszerű" kifejezéssel. Márpedig egy halom bürokrata biztos tudja mi az életszerű egy kkv számára... Arról nem is beszélve, hogy ma gyakorlatilag bárki által megkeresett pénz TÚLNYOMÓ RÉSZE valamilyen formában adóként landol az államnál.

Az állam többet vesz el tőled ma Magyarországon, mint amennyi nálad megmarad.

Ilyen körülmények között nem szurkolok az apehnak. mondjuk én szoktam számlát/nyugtát adni. de nem vetek követ arra, akik megélni próbálnak.

azokra már inkább, akik megtehetnék, mégsem adóznak rendesen.

Gondold végig: a középkorban két tizedet kellett befizetnie a parasztnak. Ma hány tizedet kell?

Axel Springer 2008.07.27. 22:00:21

"Az állam többet vesz el tőled ma Magyarországon, mint amennyi nálad megmarad."

ez sajnos így van. Részben az adócsalók, részben a lopós politikusok és részben a totál nem hatékony államapparátus miatt.


"Gondold végig: a középkorban két tizedet kellett befizetnie a parasztnak. Ma hány tizedet kell? "

Középkorban nem volt egy rakás dolog, ami most van. Nyugdíj, egészségügyi ellátás, ingyenes iskoláztatás stb. Vagy esetleg neked az jobban tetszene, ha ilyen téren középkori állapotok uralkodnának?

ZoliKa1988 · http://zolika.info/ 2008.08.21. 22:28:13

Én vagyok a tökéletes példa hogy hogy ellehetetlenítik az embereket... tisztán online üzletet akarok csinálni némi online marketing és PHP tudással. Mint ahogy egy weboldallal szokott lenni nem rögtön milliókat hoz mert nem ismerik. Én pedig tanuló vagyok aki próbálkozna, de utánanéztem és annyi pénzt kéne előteremtenem hogy most vagy megpróbálom úgy csinálni hogy nem adózok és kész, vagy hagyom az egészet. Pedig ha lenne lehetőség 0 pénzből elkezdeni és ha van bevétel adózni akkor én lennék a legboldogabb. Így az állam is elesik attól a pénztől amit már vagy fél éve adóznék nekik...

HajráApeh 2008.09.06. 19:12:14

Zolika, ha életképtelen a vállalkozási ötleted, nem értem, mit csápolsz...

Hajrá APEH, vesszenek az adócsalók!!!

és vesszenek a buszsávban autózók, a olajszőkítők, a sikkasztók, csalók satöbbik...

cégalapító · http://cegalapitas.blog.hu 2008.09.26. 10:43:36

Zolika: Egyéni vállalkozó... Ez kb. ami neked kellhet. Bt alapítása kb. 60e ft olcsóbb ügyvédeknél, utána még vannak egyéb havi rendszeres költségek...

D 2008.09.26. 13:55:36

HajráApeh: Még egy életképes ötletnek is idő kell, hogy pénzt fialjon. Na most addig miből fizet a kedves vállalkozó?
Azzal én is egyet értek, hogy bizonyos idő után meg kell mutatkoznia, hogy egy ötletből lesz-e valami, vagy sem. De nem 0 nap után! Márpedig, ha kiváltod a vállalkozóit, vagy alapítasz bármilyen gt-t, akkor attól a perctől kezdve legomból rólad az APEH, nem is kevesett...
süti beállítások módosítása