HTML

Miért?

Az ember mindig, mindent kipróbál. Ha nem akarja akkor is.

Iratkozz fel, telepíts!

Ezeket mondtátok az előbb.

Címkék

It megoldások ajánló

Nincs megjeleníthető elem

Benzinló

Nincs megjeleníthető elem

BKV javaslata: szabadság vagy távmunka

2008.04.10. 17:04 Richárd

A BKV dolgozói és a szakszervezetek előre is elnézést kérnek azért, mert jövő hét pénteken Budapest meghal egy kicsit.
Egyúttal javasolják a Budapesti cégeknek, hogy kezdjék átalakítani szervezeti rendjüket olyanra, ami lehetővé teszi a távmunkát, és / vagy előre tartsák fenn az ezévi szabadságok felét, mert lesz itt még nemulass!
Akár ezt is hozzátehetnék rögtön.
Mert ezek szerint, aki jövő héten közlekedni akar Budapesten, az bekaphatja.
Persze kerékpárral, motorral és gyalog nagyjából járható lesz a város, de ha megint nekiindul az autósnép, azt nem közlekedés lesz, hanem tömeges autós tüntetés. Budapest sux.


Fotó: Barakonyi Szabolcs, Index.hu

Egyébként, hogy a sztrájkkal egyet értek-e? Nem.
Szűklátókörű vagyok? Lehet.
Rosszul tájékoztatott? Az szinte biztos.

De ettől függetlenül, ami itt megy az már nevetséges.
Vagy azért, mert az indokok nevetségesek, vagy azért mert ez nem megoldás, vagy azért, mert nem jut el a zemberekhez, hogy miről szól az egész, mi is az igazi probléma.

Nem tudom, mi lenne a jó megoldás, nem tudom hogy lehetne jogokat érvényesíteni, sőt azt se tudom igazából, melyik érvek jogosak, de azt gondolom, hogy milliókkal rendszeresen kibaszni, az sehogy sem korrekt eljárás.

Így nem lehet dolgozni rendesen, és lassan élni sem (a légszennyezésről pedig inkább ne is beszéljünk).
BKV, MÁV (szakszervezetek és vezetők egyaránt): tessék már gondolkodni kicsit

6 komment

Alternatív címlapra!Iratkozz fel a Feedre!

Címkék: budapest közlekedés bkv máv sztrájk

A bejegyzés trackback címe:

https://probadolog.blog.hu/api/trackback/id/tr30419991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doris Lens · http://www.dorislens.blog.hu 2008.04.10. 18:25:56

Én is azt gondolom, hogy nem a munkabeszüntetés a legjobb módszer ennek a problémának a megoldására. Természetesen én is együttérzek az érintett dolgozókkal, illetve felháborítónak tartom, hogy járatokat akarnak ritkítani és megszüntetni, hiszen akkor itt nem tömeg-, hanem "szupertömegközlekedés" lesz.

Egyszerűen nincsenek felnőtt emberek a BKV vezetésében, és nem ismerik azt a fogalmat, hogy felelősségvállalás..., de ezt nem csak ezen a területen tapasztalom...

cybor 2008.04.11. 16:19:31

Sajnos a BKV sztrájk engem anyagilag is érint. A legutóbb (és a következőnél) sem fogok tudni bemenni, ezeket a napokat anyagilag bukom. Abban a korlátolt tantestületben, ahol dolgozom a fél tanári kar gyalog, taxival, autóval de bemegy dolgozni és szóvá is teszik, hogy "egyesek" meg sem kísérlik a bejutást. Jellemzően akik a környéken laknak. Az egy dolog, hogy ezért a szájukba tudnék lépni, nem elég, hogy kevesebb fizut kapok, még én vagyok a hibás, mert nem fizetek a taxiért, hogy dolgozghassak. Nálunk évközben nincs szabadság, egy lehetőségem marad, elmegyek betegállományba (nem is furcsa mi, éppen akkor vagyok dögrováson). Szóval a BKV tartozik két napi béremmel és a bérletem árának egy részével. Különben az összes busz-, és villamos vezető kölkét megbuktatom :-) Az iskolavezetés meg nem tesz semmit, előre bejelentett sztrájk esetén legalább iskolaszünetet rendelhetne el, úgy is le kell dolgozzuk később. Sajnos a pedagógusok még sztrájkolni sem tudnak rendesen, a PDSZ egy kis nyufika a két órás gyermekmegőrző sztrájkocskájával. Szóval már megint a melóson csattan az ostor.

Monostori Éva 2008.04.11. 17:04:29

Fejtől bűzlik a hal!
Bukjunk felfelé 60 milláért!
Kössetek még több hülye munkaszerződést! A hiány csökkentéséért pedig fizessetek további tízmilliókat!
HAJRÁ OKOSOK!
"Vagy mi?"

CLEMENT 2008.04.12. 19:47:15

a LAKOSSÁG ÜZENETE A BKV-NAK: MENJETEK A P*CSÁBA!

Bubu68 2008.04.27. 10:32:23

Üdvözlet mindenkinek!
Az én hozzászólásom a következő:
Nyugodtan csökkentse ill. szüntesse meg a járatokat a BKV fizessen az utas akár 1000ft-os jegy árakat mert ha kevesebb vagy megszűnő járat
szerepel az új paraméter könyvben valahonnan pótolni kell a veszteséget.
Bízom benne a T. Utazóközönség nem ezt szeretné.
Igenis a Fővárosnak is be kell szállnia a BKV finanszírozásába mintahogy a világ összes tömegközlekedéssel rendelkező városában teszik.
Lehet vele egyet nem érteni,de el kell gondolkozni rajta.

Richárd · http://probadolog.blog.hu 2008.04.28. 14:06:54

Bubu68: azt gondolom, valóban be kell szállnia a fővárosnak is, és nagyon sok mindent rendbe kell rakni a BKV háza táján.
A járatritkítás alapvetően hülyeség, még akkor is, ha lehet, hogy néhány helyen indokolt felülvizsgálni a vonalakat, de összességében kevesebb járatra biztos nincsen szükség.
Azt azonban továbbra sem tudom elfogani, hogy erre egy olyan sztrájk a megoldás, ami közben emberek százezreinek, millióinak keseríti meg az életét, fél napig, egy napig, vagy éppen több napig, ahogy most áll a dolog...
süti beállítások módosítása