HTML

Miért?

Az ember mindig, mindent kipróbál. Ha nem akarja akkor is.

Iratkozz fel, telepíts!

Ezeket mondtátok az előbb.

Címkék

It megoldások ajánló

Nincs megjeleníthető elem

Benzinló

Nincs megjeleníthető elem

Internetadó? Nem elég! További adó ötletek politikusoknak

2008.04.23. 09:40 Richárd

A napi események rádöbbentettek, hogy tulajdonképpen túl kevés adót fizetünk.
Igazuk van szeretve tisztelt politikusainknak, hogy nem elég, ha egy termék vagy szolgáltatás egyszer, kétszer netán háromszor van sújtva adókkal és járulékokkal!
Tulajdonképpen az is mindegy, hogy ezt a már egyébként is adózott fizetésünkből vesszük. Adót ide még többet, és a haza fényre derül!
Különben is, milyen gyenge ország az, ahol egységes kulcs van mindenen? Amatőrök ezek a szlovákok...
Szerencs, hogy nálunk sok a kreatív  és becsületes politikus, és kitalálják mi a jó nekünk. De segítsünk kicsit nekik, ne egyedül viseljék a döntés és a felelősség terhét! Milyen adót lehetne még kivetni? Lássuk!

Az internet adó (bocs: kulturális járulék) mintájára külön meg kellen adóztatni a tévében azokat a reklámokat, amiknek túl sok az erotikus töltetük, mert azért az mégsem járja, hogy egy szép formás segget mutatnak egy üdítő mellett, aztán azt csak úgy ingyen!
De meg kéne adóztatni, a túlontúl ötlettelen, gagyi mosópor reklámokat, mert ezek aztán egyáltalán nem járulnak hozzá a kulturális fejlődésünkhöz, és tanulják meg, hogy kulturálisan fejlődni már pedig kell! Adót nekik is!
Aztán persze ha túl sok lesz az ötlet, és már véletlenül elkezdenek kulturális értékeket képviselni a reklámok, akkor meg azért.
Ezt már amúgy is ismerjük, van rutinja benne a kormánynak: ha nyereséges vagy azért fizetsz, ha veszteséges, akkor azért.

Mit is lehetne még adóztatni?
Például - a középkori kéményadók mintájára - legyen pl. kipufogó adó.
Darabszámra, vagy kipufogó átmérőre? Mindegy, akár még decibelre is mehet motorok esetén, a lényeg, hogy ömöljön a pénz (mint kipufogóból a füst).
Ezt persze nem kulturális címen kellene beszedni, hanem környezetvédelmi járulék alatt, igaz, hogy zöld szervezet ebből ugyanúgy nem látna egy fillért sem, mint ahogy a kulturális-internet adóból is többet lát majd valószínűleg a pártkassza, mint egy vidéki könyvtár.

Persze ha már környezetvédelem, adóztassuk meg a bicikliseket is, mert hogy képzelik, hogy a tekerés közben emelkedő testhőjükkel fűtik a környezetünket, ezzel tulajdonképpen hozzájárulva a globális felmelegedéshez?
Adót nekik!

Ha már globális felmelegedés, adóztassuk meg a tangákat is, mert itt aztán minden lehet, a melegedéstől, a szennyezésen át a pornográfiáig minden ami mocskos és kívánatos.
És igen teljesen jó ötlet a szőnyegek adóztatása is, hiszen a magyar műpadló és szőnyegpadló biznisz tényleg a világ kreatív színvonalának élmezőnyébe tartozik.

Ha pedig összevonjuk a szőnyegen tangában pózoló művésznő aktfotózását... Lesz itt még kánaán, ha összeadjuk az egy pornóképre eső kummulálódó közterheket!

Gondolkodjunk, és szedjünk össze még pár adófajtát, hiszen kicsiny remek országunk most tulajdonképpen egy adóparadicsom, ahol olyan jó és átgondolt a rendszer, hogy Monacó és Andorra versengve könyörög a receptért, a környező országok pedig rettegnek, amiért ilyen sok befektetőt elviszünk tőlük köszönhetően a vállalkozást és fejlesztést ösztönző előremutató politikánknak.

7 komment

Alternatív címlapra!Iratkozz fel a Feedre!

Címkék: szlovákia kormány demokrácia adó megmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://probadolog.blog.hu/api/trackback/id/tr83438251

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: DjZoNe blogol 2008.04.25. 11:44:39

InternetadóLassan egy hete hangos az online és az offline sajtó az internet adótól. Hasonló kezdeményezés volt már két éve az Európa Parlamentben, de ha jól tudom az is megbukott. Persze ki másoktól jött volna, ez a f*szság, mint a franciáktól...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.04.23. 11:03:15

Kérlek, ne adj tippeket ezeknek az észlényeknek a parlamentbe ....:-((

Kálium 2008.04.23. 21:17:37

jó cikk:DD tetszik xD

Bástya elvtárs 2008.04.24. 17:22:18

Nekem nem tetszik, mert szexista, de at internetadó tényleg annyira röhejes, hogy amikor meghallottam, azt hittem valami áprilisi tréfa. De sajnos nem. Ha tényleg új adófajtákon gondolkodunk, akkor már jobban beleillik ebbe a logikába a könyvadó, vagy a diplomaadó. Úgyis csak a baj van ezzel a sok (fél)művelt polgárral. Gyorsan el kell venni azt a fél műveltséget is, és akkor végre nyugodtság lesz.

Kálium 2008.04.24. 19:07:19

én a nyakkendőadóra hittem, h vicc

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.04.25. 12:51:10

Mellesleg jegyzem meg, hogy kellene valami konkrét összefogás ezellen a tervezet ellen. Szerintem elég rendesen visszaveti a netes társadalom fejlődését, az információ áramlását, stb. Szomorú.

Richárd · http://probadolog.blog.hu 2008.04.25. 12:54:46

andreiground: alakul már az összefogás, ebben a posztban találsz linkeket:
probadolog.blog.hu/2008/04/25/internet_ado_nemet_mondtam
süti beállítások módosítása