HTML

Miért?

Az ember mindig, mindent kipróbál. Ha nem akarja akkor is.

Iratkozz fel, telepíts!

Ezeket mondtátok az előbb.

Címkék

It megoldások ajánló

Nincs megjeleníthető elem

Benzinló

Nincs megjeleníthető elem

A nácik nem voltak fajgyűlölők. Ők csak tényeket közöltek.

2009.02.02. 15:35 Richárd

Mára már lerágott csont és lezáródott politikai csörte a miskolci rendőrkapitány ügye.

Pár napig még beszédtéma lesz, aztán belemerül az össz-magyar tisztán gondolkodó tudatba, hogy a miskolci rendőrkapitány nem rasszista, ő csak tényeket közölt.

Egy kis ejnye-bejnye, de az is inkább az EU miatt, hiszen a magyar lakosság 81 %-a (90% nem cigány 90%-a) azt gondolja ez így helyes: egy rendőrkapitány nyugodtan cigányozhat.

Árral szemben nem pisilek; hülyeség.

De kiemelek pár fontos mondatot egy cikkből, mert érdemes rájuk emlékezni, főleg azoknak, akik nem értik, miért baj, ha egy rendőrkapitány cigányozik.

A rendőrkapitány nem beszélt például arról, hogy csinos fiúk, lányok voltak-e az elkövetők, hogy milyen farmer volt rajtuk, ahogy arról sem, néznek-e ezek a bűnözők Dextert, vagy inkább Dr. House-t néznek. Egyedül arról beszélt, hogy a bűnözőket ő egy népcsoporthoz sorolja. Ezzel nem mást állított, mint hogy életük a születés pillanatában meghatározott, vagyis a lopás- és rablásvágy vérükből és/vagy a kultúrájukból fakad. A származás kiemelésével mutatta meg a "mi" és az "ők" közötti éles határvonalat, amit tovább hangsúlyozott azzal, hogy rámutatott: még a lelkiismeretes rendőri munka sem elég ahhoz, hogy kinevelje a cigányokból a bűnöző hajlamot. Arról viszont hallgatott, hogy az összes erre vonatkozó kutatás szerint a romák többségéhez hasonló szociális helyzetű (alacsony iskolai végzettségű, munkanélküli, nagycsaládos, komfortot nélkülöző lakáskörülmények között élő) nem cigány népességen belül pontosan ugyanakkora a bűnözők aránya mint a cigányok körében. Vagyis lehet, hogy az ő nyolc rablásának elkövetői tényleg mind cigányok voltak (mint megtudtuk, ezt a kihallgatáson maguktól vallották be, hiszen jogszerűen ilyen adat nem kérető és nem tartható nyilván), de ennek a ténynek a hangsúlyozásával éppen a bűnözés valódi okát - egyszerűen szólva: a nyomort - hazudta el.

Az ORFK gyorsan reagált, dr. Bencze azonnali vizsgálatot rendelt el, és intézkedett arról is, hogy Pásztort más beosztásba vezényeljék. Egyelőre nem lehet tudni, hova, hogy melyik az a poszt, amelyben a cigányozás a rendőrkapitányinál jobban megengedhető.

A végeredményt azóta tudjuk:

A politikai pártalku képes egy tollvonással felülírni több év (elkötelezettséget hangoztató) munkáját, és valóban nincs alkalmasabb hely egy jó kis szabályos cigányozásra, mint a rendőrkapitányi pozíció.

Csoda, hogy feljebb nem emelték.

Hivatalos tisztségben ennél magasabb talán nem is lehet rasszista kifejezéseket tenni, sőt a történelemben is talán csak egyszer lehetett, a 30-as évek kedvenc világválságának kellős közepén Németországban.

Ahol biztos nem úgy kezdődött a dolog, hogy kiállt egy kancellár, és a semmiből előhúzott véletlenszerűen egy megkülönböztethető csoportot.

Először ő is (az aktuális közhangulatnak megfelelő) "tényeket" közölhetett , aztán látjuk mi lett a vége.

458 komment

Alternatív címlapra!Iratkozz fel a Feedre!

Címkék: magyarország rendőr náci cigány

A bejegyzés trackback címe:

https://probadolog.blog.hu/api/trackback/id/tr60918295

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Crile's 2009.02.02. 16:31:10

A tudatlanság: erő...Szép jó reggelt kívánok, kedves magyarok. Ilyen ország márpedig van.Tegnap Pásztor Albert, Miskolc rendőrkapitánya - nyilván mindenki értesült már róla - sajtótájékoztatóján elmondott néhány olyan tényt, amik egyeseket politikailag ér…

Trackback: vészkorszak - 21. század 2009.02.02. 16:22:01

Fasisztoid ék nyitott akciófrontot Borsodban?!Ahogy arról az index és más oldal is beszámolt, Drazskovicsot meghátrálásra kényszerítették a borsodi pártlázadók és a köréjük csoportosult reakciósok. Nem váltotta le a kapitányt, csak dorgálásra futotta. Azé…

Trackback: Konzervatórium 2009.02.02. 16:08:53

Elment a vonat?(A szerző szociológus)A cigányság problémája nem a cigányság problémája. A Mi problémánk, az ország problémája. Nem tisztem és a tudásom sincs meg hozzá, hogy mérlegre tegyem az ország problémáit, de meggyőződésem, hogy a cigánysággal kapcs…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nfr 2009.02.02. 16:01:01

"A rendőrkapitány nem beszélt például arról, hogy csinos fiúk, lányok voltak-e az elkövetők, hogy milyen farmer volt rajtuk, ahogy arról sem, néznek-e ezek a bűnözők Dextert, vagy inkább Dr. House-t néznek."

Valszeg azért, mert ilyen közös jellemvonás nem volt. Hacsak nem az, hogy mindnek fekete haja volt.

szépmező 2009.02.02. 16:03:15

nem lehet, hogy inkább a tények rásszisták? :)

873ujr3rk 2009.02.02. 16:04:37

egyfelol veronikat bassza meg vasfasszal a veres ordog es legyen belole keles a sajat otvaros picsajan.

masfelol dobbenetes hogy eloszor tortent valami olyasmi aminek okan ertheto lett volna ha a magyar tarkatol a polgari korokig mindenki 1hangulag vonul miskolc foutcajan antirasszizmusbol, helyette megy a nagy sunyulas.

kocsog egy orszag ez. kocsog blogokkal , kocsog kommentelokkel, kocsog hirportalokkal, kocsog hirszerkesztokkel,kocsog nyugdijasokkal es a nekik jaro kocsog elittel.

Aradebil 2009.02.02. 16:04:53

mert ügye ha azt mondja a rendőrkapitány h 8 fiatalból 3nak a Lost,4nek a SzüliFeli a kedvence,2 szereti a paprikáskrumplit,3nak van jogisja,és mind a 8 cigány,akkor ugye nem lett volna probléma igaz kedves fajvédőt,élükön Munk Veronikával -.- UNDORÍTÓ

iguana 2009.02.02. 16:04:56

Kedves Richard: szomoru, hogy ha ma Magyarországon valaki ki meri ejteni a szajan azt, hogy cigany, egybol fajgyulolo naci lesz belole. Szomoru, hogy az internetnek van olyan szintu melysege, ahol a hozzad hasonlo szinvonalon gondolkodok teret kapnak publikalni azokat a gondolatokat, amiket a nagy liberalis almaik taplalnak.

Atrox 2009.02.02. 16:05:31

Hát, ez elég demagóg, és kisiskolás szintű írás lett. Kíváncsi vagyok, özönlenek-e majd az egyetértő, jogvédők által megtámogatott kommentek. Mert végülis miért is mondanánk ki az igazságot?

De azért lássuk, hogy a többség mit is gondol:

vastagbor.blog.hu/2009/01/30/totalis_ellentamadas_a_miskolci_rendorkapitany_levaltva

Itt olvasható már 700(!) hozzászólás a dologról. Bár tudom, ez biztos jobbos, szélsőságes blog :)

Tenoce · http://www.deezer.com 2009.02.02. 16:06:25

@Richárd: Mit fogsz te itt kapni...

paráznabillegető 2009.02.02. 16:07:03

richárd, a kolompár klánból?

bond4ever 2009.02.02. 16:07:08

A rendőrkapitány, azzal hogy kimondta azt amit mindenki tud, sokat tett a cigányokkal szembeni előítéletek megszüntetéséért. Azzal, hogy valaki elhallgatja a tényeket (mint a posztíró), buzdítja őket a bűnöző életforma folytatására. Így az előítéletek csak erősödni fognak. A cigányok érdekeit is az szolgálja, ha megértik, hogy integrálódni kell.

873ujr3rk 2009.02.02. 16:09:41

butak.
a rendort minden europai orszagban kibasztak volna mint macskat szarni.
ha tetszik, ha nem tetszik.
nem azert mert nem volt igaza, nem is azert mert rasszista volna, meg azert sem mert mashol meg szeretik a ciganyokat, esetleg nem ismerik oket, hanem azert basztak volna ki a picsaba mert nem szarunk az asztalra, mint ahogy a medencebe sem pisalunk a trambulinrol.

de ebben a kibaszott orszagban a miniszterelnok/partelnokot rohogve zsarolja a bazmegyei parttagsag es gyakorlatilag szembekopeti vele sajat magat.

most orvendezzetek.
barmok.

Azhát 2009.02.02. 16:09:57

Na azért, ez így nem igaz. A nácik
1. nem tényeket közöltek. Merthogy az, hogy "a zsidók szívják a nemzet vérét" - az nem tény.
2. amikor mégis tényeket közöltek, pl. hogy 100 kisboltból teszemazt 80 van zsidó tulajdonban, akkor ez tény ugyan - de nem negatívum, nem bűntett!

Viszont az utcai rablás az bűntett.

Dr Kangörény 2009.02.02. 16:10:19

Igen, hajrá! Bármiféle csoportosítás lehetséges, csak a (jelen esetben!) egyetlen közös jellemzőt nem lehet kimondani. Ez a szép tiszta, egyenes beszéd, ugye?

Mert ha nem mondjuk ki, akkor az nincs is. Ha valami nincs, akkor nincs probléma és nem kell semmit megoldani.

loláb 2009.02.02. 16:11:03

"...hogy a bűnözőket ő egy népcsoporthoz sorolja..."

Na itt téved minden marha, aki egyből rasszizmust kiált: nem sorolt senkit, sehova, az elmúlt napoban elkapott elkövetők VÁLLALTÁK cigány származásukat.

Innentől kezdve kedves Richárd, húzz el a veretes tarka faszba az összes buta, gagyi liberális elveddel.
Remélem egyszer majd a te kezedből veszik ki a telefont az általad annyira védelmezett embercsoport valamely illusztris tagja.

Richárd · http://probadolog.blog.hu 2009.02.02. 16:11:39

@Atrox: a vastagbőrt szeretem, sokszor olvasom is, de nem midnegyik posztjukkal értek egyet, az pedig nem minősít senkit, hogy sokan értenek egyet vele, és sokan posztolnak oda.
A többség nem biztos, hogy jól gondolja.

@Songoman: igen, most hogy kint van a címlapon, gondolom, de különösebben nem érdekel.

@bond4ever: igen, beszélni kell a dolgokról, de nem mindegy, hogy hogyan, hol és ki.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.02.02. 16:12:08

Csúsztatás csúsztatás hátán.

Jó alkalom, hogy tehetségtelen írkászok kiéljék magukat.
Ajánlom a szerző figyelmébe:
hu.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:%C3%89rvel%C3%A9si_hib%C3%A1k

Gilderoy 2009.02.02. 16:12:30

Engem az is zavar amikor azt mondják be hogy egy bűnelkövető férfi volt, mivel én is férfi vagyok.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2009.02.02. 16:12:37

Ebben az egesz cirkuszban az a teljesen erthetetlen politikai oldalrol nezve, hogy mindekozben a Gyurcsany folyamatosan fasizmus meg rasszizmus elleni harccal epitgeti az imazsat. Mar eddig is cikiztek erte fidesz oldalrol, hogy az egesz csak tereles, es tuljatssza a szerepet, ezutan nehez lesz azt mondani, hogy nem. Ennel meg az is jobb lett volna - marmint politikai szempontbol, es persze nekik -, ha csendben agyonhallgatjak az ugyet. De az a felmentjuk/megsem mentjuk fel cirkusz csak arra jo, hogy barmi is legyen a vege, ok bukjanak vele.

Raadasul ugye a Bencze fele (szerintem helyes) reakciohoz meg nyilvan nem lehetett koze Gyurcsanynak, de mire a Draskovics lenyilatkozta, hogy hat megsem rasszista, csak ciganyozik egy kicsit, addigra mar volt akkora hirveres, hogy kizart, hogy a Feri ne figyelt volna ra. Ha meg megis magukat ramgatjak a kormany marionettjei, akkor ilyen esetben fel lehet am menteni oket. Mar ha a feri nem valoban csak PR-ozni szokott ezeken a megmozdulasokon. De ha PR-ozik akkor is, mert ennel jobban semmivel nem tudja lejaratni magat.

Jedlik 2009.02.02. 16:13:16

"a bűnözés valódi okát - egyszerűen szólva: a nyomort - hazudta el."

Borsodban nem csak cigányok élnek nyomorban. És nem is a cigányságuk az oka, hogy bűnöznek. Hanem az az oka, hogy bűnözők, bűnözésre adták a fejüket. És amikor saját fülemmel hallom, hogy roma honfitársak azt mondják, hogy magyartól lopni nem bűn, akkor felmerül az emberben, hogy a kulturális különbségek cseppet nagyra nőttek az utóbbi időben, és bár lopós gén nincs, azért mégiscsak olyan érzése támad az embernek, hogy ennek a kisebbségnek, mintha a kultúrájának a részévé vált volna ez a gondolkodás. Mintha, és lehet, hogy tévedek.

És azzal, hogy tagadjuk ennek a dolognak a lehetőségét, hogy tagadjuk, hogy létezik az, amit a főrendőr mondott, azzal azokkal a romákkal baszunk ki de istenesen, akik életükben semmi rosszat nem tettek, miközben az előítéletek miatt nem tudnak előbbre jutni az életben sosem. Ugyanis azzal, hogy PUSZTÁN a nyomort jelöljük meg okként, azzal épp konkrét, megoldandó problémát söpörjük a szőnyeg alá.

Szűkebb családomat 4 alkalommal érte eddig komolyabb rablás, lopás, betörés. Mindegyik megélhetési művelet volt, de csak egyet követtek el magyarok. Én nem vagyok rendőr, számontarthatom. (Itt jegyzem meg, hogy pozitív esetben számon lehet bezzeg tartani, hogy pl. ebben az iskolába 85 roma érettségizett le, hogy ennyi meg annyi roma rendőr van, akiknek szövetségük is van stb stb.)

Pierre Batka 2009.02.02. 16:13:38

Dehülye vagy kedves cikkíró. Nyilván ki lehet forgatni az egész sztorít így is, annak ellenére, hogy a lényeget leírtad: a kultúrájukból fakad, hogy nem tisztelik a magántulajdonhoz való jogot. Az már a politikai hátszél következménye, hogy a pofájuk is nagy mellé. Természetesen van kivétel, és minden tiszteletem az övék, hogy felül tudtak emelkedni a "kell nekem, akkor elveszem" gondolkodáson. De sajnos ők vannak kevesebben. Mindemellett az összes "szegény romák" érvelés füstté válik amikor a belváros kellős közepén fényes nappal egy cigánygyerek majdnem lefejelve minden előzmény nélkül az arcomba ordítja, hogy "sok geci magyar". Ez nem rasszizmus? Vagy nekik szabad? És lopni is? Mindemellett, ha 8 lopásból 8-at cigány követ el, akkor az az állítás, hogy mindegyik lopást cigányok követték el nem rasszizmus, hanem tény.

Milisztár 2009.02.02. 16:14:09

Érdekes, hogy a miskolci rendőrkapitány védelmében épp árpádsávos tömeg tüntetett. Épp.

djimi 2009.02.02. 16:14:42

Ő nem azt mondta, hogy minden cigány bűnöző, hanem a akik a villamosmegállóban kirabolják a gyerekedet, azok cigányok voltak. Én sem vagyok fajgyűlölő, több cigány ismerősöm van, de dolgoznak, és eltartják a családjukat. De ezek a bandák, akiktől én is félek felszállni a buszra(pedig 2 véknyabb ember is kijönne belőlem), mert csak 1 kérdés, válasz nélkül, és már a földön a földön rúgdosnak, és letépnek/elvesznek rólad/tőled mindent amit értéknek gondolnak. Úgyhogy aki sérelmezi hogy szegény cigányok meg lettek bántva, jőjjön ide, veszek neki egy buszjegyet, és én segítem fel a 16-os buszra. Aztán mikor a busz visszaért, megkérdezem a véleményét. Szép napot!

Carnivora (törölt) 2009.02.02. 16:15:08

Akit érdekel értelmesebb blog a témában Munk Veronika hülyeségeinek szajkózásán túl:

vastagbor.blog.hu/2009/01/30/elszolta_magat_a_rendorkapitany

vastagbor.blog.hu/2009/01/30/totalis_ellentamadas_a_miskolci_rendorkapitany_levaltva

vastagbor.blog.hu/2009/02/02/miskolc_figyelt_orszag

vastagbor.blog.hu/2009/02/02/angliaban_kicsit_maskeppen_mukodnek_a_dolgok

Egy nem olyan régi idézet:

Ha a kedves olvasó egy azték közösség szomszédságában élne, bizonyára lenyűgözné az ő sokszínű, gazdag művészetük, vallásuk, rituális táncaik. Ugyanakkor kissé szorongana is annak tudatában, hogy ez a megejtően ősi kultúra embereket szokott áldozni isteneinek, és e célból időnként embervadászatot szerveznek a környéken. Erről a mániájukról sürgősen le kellene szoktatni őket, gondolná a kedves olvasó, sőt hozzágondolná, hogy ha nem szoknak le róla, akkor viszont vigyék el őket valahova máshova, minél előbb. Ezt a véleményét fenntartaná akár az összes parlamenti párt és ombudsman ellenében; sőt fontolóra venné, hogy azt a pártot támogassa, amely az aztékság sajátosságai közül a negatívakat sem hallgatja el. Még akkor is, ha az a párt igazságtalanul általánosít, és nem veszi figyelembe a beilleszkedett, vegetáriánus aztékokat

w.blog.hu/2008/12/10/a_hosszu_csend_utan

Hypofx 2009.02.02. 16:17:05

hat te te egy kulon faj lennel, nem csak szimplan hulye en rasszista lennek:))

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2009.02.02. 16:19:06

@Aradebil: > mert ügye ha azt mondja a rendőrkapitány h
> 8 fiatalból 3nak a Lost,4nek a SzüliFeli a
> kedvence,2 szereti a paprikáskrumplit,3nak van
> jogisja,és mind a 8 cigány,akkor ugye nem lett
> volna probléma igaz kedves fajvédőt,élükön Munk

De ez a lenyeg, hogy a ciganyozast leszamitva ezt soha senki nem firtatja, erted? Masreszt a Lost rajongas valaszthato, a szarmazas meg nem. Apro kulonbseg.

@iguana: > szomoru, hogy ha ma Magyarországon valaki ki meri ejteni
> a szajan azt, hogy cigany, egybol fajgyulolo naci lesz belole.

Ez hazusgag, de hivhatjuk kulturaltan demagogianak is. A fokapitany ur nem azt mondta, hogy cigany, hanem hosszan ecsetelte, hogy a ciganyok bunozok, es azert bunozok, mert ciganyok, es ha mar ciganyok, akkor bunozok lesznek. Tetszik vagy sem, ezt rasszizmusnak hivjak. Ha meg azt mondod, hogy ciganypecsenye vagy cigany zene, azt meg nem. Erted te ezt, csak az ilyen rajzolt kepekkel konnyebb vitatkozni.

> Szomoru, hogy az internetnek van olyan szintu melysege, ahol a hozzad
>hasonlo szinvonalon gondolkodok teret kapnak publikalni azokat a
> gondolatokat, amiket a nagy liberalis almaik taplalnak.

Oromteli, hogy az interneten te is elmondhatod a korlatolt es demagog szovegedet. En orulok neki. Nem azret, mert jo hallgatni, hanem azert, mert eleg nehez lenne olyan szurest felallitani, ami csak a 'jo' gondolatok publikalasat teszi lehetove. Az elso problema ugye mindjart ott lenne, hogy megegyezzunk abban, hogy mi a 'jo'. Szerintem nem jo, ha valaki szerint nem jo, hogy mindenki elmondhatja a velemenyet, de jo, hogy ezt elmondhatja az, aki szerint ez nem jo ;)

repattila 2009.02.02. 16:19:56

Az a baj, hogy a nagy nacizasban kevered a szezont a fazonnal.

Hol mondta azt a rendorkapitany, hogy azert lopnak mert ciganyok?

Mert en ezt nem latom a nyilatkozataban, csak azt, hogy az elkovetok ciganyok, azaz felhivta a figyelmet arra, hogy a ciganysag olyan korulmenyek kozott el, hogy a lopast es az eroszakot a jovedelemszerzes elfogadhato eszkozenek tartja.
Valamint ravilagitott a ciganysag beilleszkedesi torekveseinek elegtelen szintjere, aminek igen jelentos resze van abban, hogy nagy tobbseguk nyomorban el. A magyar se azert el ugy ahogy, mert micsoda felsobbrendu, hanem mert muszaj, mert mashogy nem tud varosnyi ember egyutt elni.

Valamint en nem latom a nyilatkozatban az altalad belekepzelt uszitast, ez csupan egy figyelemfelhivas, hogy mashogy kellene megprobalni a ciganysag felzarkoztatasat.

Ha nem beszelunk rola akkor majd magatol megoldodik a problema ugye?

Pierre Batka 2009.02.02. 16:20:04

@Milisztár: Nem, volt egy pár marha, aki úgy gondolta jó ötlet kivinni az árpádsávos zászlót. Csak azt nem értem, hogy ha te általánosíthatsz 2-3 árpádsávos záászlóból "árpádsávos tömegre", akkor miért böki a csőrödet, ha én egy-két bűnöző cigány esetéből általánosítok "cigánybűnözésre". Nem zavar ez a logikai csavar?

andris|bandis · http://howtoiphone.blog.hu/ 2009.02.02. 16:20:51

Érdekes dolog.

1-2 hónapja volt pár erőszakos támadás romák ellen. Ettől volt hangos a média. Hogy "cigányokat ért molotov-koktélos támadás"...

Kérdem én, ha áldozatokról van szó, akkor miért lehet/kell kiemelni hogy az áldozat cigány?

Ha pedig lehet/kell, akkor miért baj ha bűnelkövetőként is megemlítik hogy romák/cigányok?

Esetleg netán nem képmutatás ez???

Richárd · http://probadolog.blog.hu 2009.02.02. 16:20:54

@Milisztár: soha nem gondoltam volna, hogy az "árpádsávosokkal" vesznek egy kalap alá, bár másik kommentben "liberális elvekkel" pocskondiáznak...
érdekes. :-)

Egyébként:
A bűn az bűn, mindenkit el kell, hogy érjen a törvény szigora, nemtől, fajtól, pártállástól, kedvenc sorozattól függetlenül.
De nem is ez volt itt a kérdés.

z666 2009.02.02. 16:21:08

Tiltsuk be a valóságot, mert rasszista!!!!!

Vagy ez már megtörtént?

Walter Melone (törölt) 2009.02.02. 16:21:13

"de ennek a ténynek a hangsúlyozásával éppen a bűnözés valódi okát - egyszerűen szólva: a nyomort - hazudta el."


Lehet, hogy én vagyok a náci, de kedves Munk Csúsztató Retorika honnan a fenéből veszi, hogy az elkövetők nyomorban élnek?
Van a vagyoni helyzetükre nézve bármilyen adata?

Valamint, ha mondjuk én is munkanélküli leszek, és cigánynak vallom magam, akkor büntetlenül kirabolhatok bárkit?

Frank Columbo 2009.02.02. 16:21:17

A cigányok már megkezdték a mi integrálásunkat, lassan az egész országot elárasztják, szétrabolják, lezüllesztik, elrohasztják a saját szintjükre. Akkor majd de jó is lesz nekünk, gondolom a libsi faszfejeknek az sem fog gondot okozni ha a gyereküket egy kancigány gyerek fogja osztani az oviban.

borboja 2009.02.02. 16:21:17

"Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy Miskolcon a legsúlyosabb és legnagyobb büntetési tétellel fenyegetett bűncselekményeket pl. pénzintézeti vagy benzinkutas rablásokat magyarok követik el. Igazából Miskolcon legfeljebb a pitiáner utcai rablásokat követi el cigány, minden más rablás viszont a magyarok része."

Kikérem magyamnak ezt a magyarozást.

norbert79 2009.02.02. 16:21:17

Tanult embernek tekintem magam, sokat foglalkozok a 20-50-es évekig tartó időszakkal is. Vegyük már itt észre a rasszizmus és a jelenlegi helyzet közötti különbséget. Itt egy olyan népcsoportról beszélünk, akik mindent megtesznek azért, hogy maguk körül csak a saját érdekeiket nézve saját maguknak összelopjanak mindent, az összes létező szabályt kikerülve maximálisan saját érdekeiket nézve még együttműködésre sem hajlandóan okozzanak folyamatosan kárt.
Az szerintem nagyon fontos momentum, ha már egy államban a vezetők is kiállnak egy olyan ember mellett, aki nyíltan kimondva a tényeket. (tekintsünk el minden fajta politikai hozáállástól, s zárjuk ki itt ugyancsak az összes szélsőséges csoporotkat, amikor ezt végiggondoljuk)
Szerintem ha ez a csoport nem akar arra a sorsa jutni, hogy szépen lassan az összesnek a szűrét kiteszik inenn, akkor szépen lassan neki kell állnia alkalmazkodni akarni, szabályokat betartani, s nem másokon élősködni.

surayana 2009.02.02. 16:21:26

A megélhetési szdszesek és a szintén megélhetési cigányvezetők(kolompár, mohácsi, áládár) lételeme a feszültség keresése, hiszen erre hivatkozva kaphatnak újabb és újabb állami támogatást. Drazsé kicsit előre lihegett a szadinál, amikor máris intézkedett. Ferencünknek pedig át kellett gondolnia, megér e pár szadis szavazat annyit, hogy hazudjon. Elvégre Öszödön pont azt mondta, hogy nem fog többet hazudni. Rendben. Helyesen cselekekedett a rendőrkapitánnyal szemben. A szadesz meg úgyis eltűnik a semmibe, hiszen ezek már csak zsebet tömögető senkik. Hol vannak ezek a régi nagyokhoz képest. Gusztoska! Na hiszen...

Telepi János · http://www.panel.blog.hu 2009.02.02. 16:22:18

Ezt nagyon bírom, amikor valaki elbutítja az arcát, néz rám nagy kerek szemekkel, és azt mondja, hogy "méé' van baj, csak azt mondta ki, amit mindenki tud!" Dehát pont ez a baj! Hogy azt minek akkor "kimondani", ha úgyis mindenki tudja? Jobb dóga nem vótt? Mondjuk üldözni a bűnt?

Na.

naezjó... 2009.02.02. 16:22:25

Kéne 1 szelet Munk V. tortájából,mi?
de ez sajnos nagyon gyenge lett, ezért nem kerül ki az iwiw-adatlap :)

2009.02.02. 16:22:37

ez primitív volt, Richárd!

z666 2009.02.02. 16:22:54

Tiltsák be a valóságot, mert rasssszista!

Vagy ez már megtörtént?

vaffanculo 2009.02.02. 16:23:33

Ekkora fasságot, mint ez a cikk. Veronika egy hp (bár a képét láttam a rejakción és megdugnám, de ez független az értelmi színvonalától:)
"a bűnözés valódi okát - egyszerűen szólva: a nyomort - hazudta el"
nem bazmeg, kisanyám, a nyugdíjasok között is rengeteg él nyomorban, mégsem bűnöznek. Ez a tetves kormány a politikájával inkább támogattya náluk a bűnözést, mint a normális megélhetésre való törekvést, plusz az ő vezetőik is bűnözők.
Óvassátok el a rejakciót, vastagon ki lett vesézve a téma.

Thomas Magnum 2009.02.02. 16:24:00

Buta vagy...

Az a Munk Veronika cikk meg egyszerűen hihetetlen, hogy az indexen megjelenhetett..

Az index pont nem erről szólt. Pofátlanul, nyítan, egyenesen az arcodba vágta a tényeket.

Ilyen politikailag korrekt, demagóg maszlagot bárhol lehet olvasni.

fkorbi 2009.02.02. 16:24:05

enyhén csúsztat ez a post.
Tényleg itthon minden témában csak két álláspont van. Az egyik a "jaj, kiskedves cigányok, multikulti, aranyosak, ne bántsuk őket", a másik meg a "büdös tetves gecik, sterilizáljuk, táborba velük, nyírjuk ki őket, mert a magyar vér meg Lebensraum". És ha valami történés van ezen a speckó etnikai fronton, mindkét helyről beindul a kórus.

És egyik oldalnak sincs köze a témához, a Rózsadomb két oldaláról osztják az észt felkapott szociológusok (ballib oldal) vagy elfjzott hardcore bölcsészek (szélsjobb oldal).

Ez a post sem kivétel.

a\' ördög 2009.02.02. 16:24:28

Csak azt kívánom az idióta liberális jogvédőknek, meg ennek az elbaszott cikk írójának, h lakjon egy napig a Tűzoltó utcában Pesten vagy valami putri közelében. Ott amikor elveszik mindenét a cigók nem fogják kérdezni kinek az oldalán áll.

stüszi 2009.02.02. 16:25:29


Szerintem a nagy empatikus romafanok költözzenek össze pár évre velük , aztán eldumcsizunk a tapasztatokról. Tegnap gyermekem aki 15 éves a kökin belebotlott 2 roma fiatalba. Kérték adja oda ami van nála. Szerencsére a kisfiamnak előrelátó apukája van aki felszerelte gázspray arzenállal. ennek köszönhetően megmenekült. Persze lehet , hogy csak a fiam tévedett és a sötétben mindenki egyformán barna.Lehet, hogy SVÉDEK voltak. Minél barnább annál több vele gond!!! Sose felejtsétek el!

873ujr3rk 2009.02.02. 16:25:48

surayana,

olvass bazmeg konyorgom legalabb olvass.
nem a szadesz miatt lepett vissza feri, nem is azert lepett vissza, mert belatta hogy a gonosz cigok lopnak es megolik a magyar vert, hanem az mszp okan. az mszp bazmegyei eros emberei mondtak azt hogy feri hatrebb az agarakkal, mert a tavaszi tisztujitason megbaszunk.

index.hu/politika/belfold/borsodiizom9/

flakon 2009.02.02. 16:26:19

öcsém, a zsindex már egy rendőrkapitányt sem tud kirúgatni?

Richárd · http://probadolog.blog.hu 2009.02.02. 16:26:20

@stüszi: és a halott indián a jó indián...

Che Pel (törölt) 2009.02.02. 16:26:44

A seggem vérzik a sok fajvédőért!

Azért gondolkodjunk már egy kicsit! Azért mert nem mondjuk ki, attól még létezik! Azért mert nem mondjuk, azért még mindannyian tudunk róla!

Vajon a svábokról, ruszinokról, szlovákokról miért nem beszélünk így? Talán mert nem követnek el a többségi társadalom ellen bűncselekményeket! Tökéletesen beilleszkedtek és hozzá akarnak járulni a közös létezéshez úgy, hogy értéket teremtenek és nem ellopnak.

Ezen kellene kicsit elgondolkozni, mielőtt megint nekünk - a nemzetalkotó többségnek - kellene befogni a szánkat. Lehet, hogy nem ártana már kicsit odacsapni...

is 2009.02.02. 16:26:56

"Egyedül arról beszélt, hogy a bűnözőket ő egy népcsoporthoz sorolja. Ezzel nem mást állított, mint hogy életük a születés pillanatában meghatározott, vagyis a lopás- és rablásvágy vérükből és/vagy a kultúrájukból fakad"

Sajnos, sajnos a logika nem erőssége a cikkírónak, felesleges volt erre hivatkozni. Az első mondatból ugyanis NEM következik a második. Ha egy csoportban a kékszeműek mind svédek, az nem jelenti, hogy a svédek mind kékszeműek, sőt az sem, hogy más nem lehet kékszemű. Ha a miskolci rabláselkövetők mind cigányok, abból nem következik, hogy a cigányságuk miatt lettek bűnözők. Abból mindösszesen annyi következik, hogy ha meg akarjuk előzni a miskolci-féle rablásokat, akkor a cigányokra kell jobban odafigyelni.

egyébként az első mondat már magában sem jó. nem ő sorolja, hanem a megtörtént esetek maguk sorolják. ő az esetekben nem vett részt, nem készítette elő, nem bátorított, nem is tudott róluk, csak utólag. ha egy tudós azt veszi észre, hogy az általa figyelt gazellacsapatot az orszlánok írtják, és ezt leírja, akkor nem ő sorolja az orszlánt a ragadozók közé, hanem az oroszlánok saját viselkedése.

sajnos, sajnos, ez a rasszistának beálítás most nálam nem fog sikerülni. nem azért, mert szerintem nincs fasizmus Mo-n (egészen szép korai, 1922-23-as fasizmus-jeleket mutatunk), hanem azért, mert logikailag nem jön össze. gondold végig, amit írtam, és gondold végig még párszor.

naezjó... 2009.02.02. 16:27:04

'Mondjuk üldözni a bűnt?'
ja, végül is nem csökkentette a bűnözést 30%-al. Végül is nem azt közölte, amit ezen egyedek közöltek az őket kihallgató rendőrökkel. Szerintem alig várta, h legyen végre 1 ilyen hónap, h szaloncigányozzon 1 jót, mert az ilyen öreg rendőrkapitányok már csak ebben élik ki magukat.

magichorze 2009.02.02. 16:27:39

Persze, Goebbels is csak tényeket közölt. De hülye vagy te B+

Balázs80 2009.02.02. 16:28:10

A kedves cikkíró megint csúsztat. Az nem nyomor, amikor pár ezer forintért erőszakolnak és testileg bántalmaznak a cigányok. Az bűnözés.

zsakmany 2009.02.02. 16:28:23

kommentel valaki borsodból?

MKrisztián 2009.02.02. 16:29:20

A rossz szociális körülmények között élő embercsoport tagjai miért vállalnak annyi gyereket?
Szüksége-van e ennek az országnak ennyi iskolázatlan, megélhetési bűnözőre?

is 2009.02.02. 16:29:36

a nyomor pedig azt jelenti, hogy nincs kaja, nincs ruha, nincs fedél. a miskolci utcán ebből a háromból melyiket lehet megkapni békés járókelőktől?

de ha már nyomor: egy faluban, amelyben olyan magas a munkanélküliség, és mindenki nyomorog, hogy nem megy csődbe a kocsma két hét alatt? melyiket lehet abban a kocsmában kapni a kajából, ruhából, fedélből?

H Stahl 2009.02.02. 16:29:52

Szerintem én is liberális gondolkodású lennék, ha nem vidéken laknék, és nem látnám nap mint nap mint nap mint nap mint nap mint nap.....
Azt kell mondanom, hogy még lejönni Pestről vidékre és megnézni, hűházni is semmi! Benne kell élni, hogy valaki egyáltalán fel tudja fogni, "milyen mély a nyúl ürege"!

Walter Melone (törölt) 2009.02.02. 16:30:24

@Richárd:
Kedves Richard!

Miért nem értelmezed azt amit elolvasol, mielőtt a copy/paste-hez nyúlsz?


"de ennek a ténynek a hangsúlyozásával éppen a bűnözés valódi okát - egyszerűen szólva: a nyomort - hazudta el."


Lehet, hogy én vagyok a náci, de kedves Munk Csúsztató Retorika honnan a fenéből veszi, hogy az elkövetők nyomorban élnek?
Van a vagyoni helyzetükre nézve bármilyen adata?

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2009.02.02. 16:31:08

Legalább fizetett valaki ezért a posztért, vagy még azt se?

papamaci1 2009.02.02. 16:31:29

"Ha a tények nem tetszenek, akkor annál rosszabb a tényeknek"

(Karl Marx)

Ha nem lehet becsukni egy cigány bűnelkövetőt, mert "megélhetésileg lop", akkor javaslom, hirdessük ki hogy a Magyar Köztársaság törvényei nem érvényesek minden magyar állampolgárra.

Ha pedig valaki cigánynak vallja magát, akkor még Drazsé is elhiheti neki....

Vagy jobb lenne ha a paraszt+melós vasvillával menne nekik ???

Az a baj hogy a Barack miatt megint a PC lessz a tutkó....

Rememeber of Tőketerebes !

magyar-magyar szótár 2009.02.02. 16:31:35

Csudálkozik a Tisztelt Cikk szerző Úr? Magyarországon ma a náciveszély komoly.
2007. szeptember 17-én egy rendpárti Ren és Szabadság címmel mondott beszédet, gesztusaiban Josef Goebbels-t, a náci propaganda atyját, a társadalmat bűnös rétegekre leszalámizás kitalálóját utánozva. A jobb és a bal kezével, mutatóujjával Goebbels mintájára föl-föl mutogatot illyetve összefogva kétkezét a teste előtt le-föl mozgatta. 77szer nagyon erősen hangsúlyozta beszédében a REND! szót. Rend, rend rend.
Márpedig Goebbelsék 1932. végén, a választások előtt hajrában a szociáldemokratáktól egyszerűen lenyúlták, ellopták a Rend és Szabadság (Ordnung und Freihet) jelszavukat, jóhiszemű munkástömegeket csábítottak a szociálizmus látszatával magukhoz.
A rendpártiság, ez publicisztikatörténetileg ellenőrizhető, Magyarországon tipikusan szélsőjobbsikhoz rendelendő cucc. Rendpárti_ fasiszta, de hogy mégkomolyabb legyen, a fasisztát erősítsük nácivá. (Mussolini olyan kkomolytalan volt Hitlerékhez nézvést, meg Horthy is.)

nigel 2009.02.02. 16:32:13

"Arról viszont hallgatott, hogy az összes erre vonatkozó kutatás szerint a romák többségéhez hasonló szociális helyzetű (alacsony iskolai végzettségű, munkanélküli, nagycsaládos, komfortot nélkülöző lakáskörülmények között élő) nem cigány népességen belül pontosan ugyanakkora a bűnözők aránya mint a cigányok körében"

Mutasson már a kedves blog író egy olyan kutatást, ami alátámasztja a fenti állítást! Kiváncsi lennék rá, hogyan készülhetett ilyen felmérés, ha a bűnelkövetők etnikai hovatartozását nem lehet számon tartani. Vagy ez csak abban az esetben jogsértés, ha a cigányokról van szó? Hogy is van ez kedves cikkíró hölgyek és urak?

PR32 (törölt) 2009.02.02. 16:32:18

Richard: nácizás szintű hülyeségre szintén a hülye válasz kell: menj, és élj közöttük. Élj ott, és rájössz.

Nem kezdek magyarázkodni, ha ilyet leírtál, te, drága richard, olyan buta vagy, mint a föld.

négerbirka 2009.02.02. 16:32:20

ha van itt miskolci, annak azt szeretném üzenni, hogy tapasztalataim szerint pesten a bűnözők szinte egytől egyig vidéki származásúak. végre ki kell mondani: VIDÉKIBŰNÖZÉS igenis van.

arról nem is beszélve, hogy a korrupt rendőrök, sőt, a bkv-ellenőrök túlnyomó többsége is vidéki! ERRŐL MIÉRT NEM LEHET BESZÉLNI?

valamit csinálni kéne már a vidékiekkel! szerintem pesten nekik kellene alkalmazkodni az itteni életformához, és nem fordítva!

(persze, tisztelet a kivételnek: nekem is van olyan vidéki ismerősöm, aki kulturált, tisztességes.)

norbert79 2009.02.02. 16:32:24

@873ujr3rk: Valószínű ebben igazad van, de ha nem lenne jelen a jelenség, ami ellen Richárd oly bőszen de nagyon bután nekiesett, Feri magasról tenne a dologra, s hagytáék volna leváltva a rendőrkapitányt. Egyértelműen érződik, hogy minden oldalon álló embernek elege lett egy fajta csoportba tartozó emberkből, akik épyteni nem tudnak, csak a saját hasznukra másokon élősködni, vérét szívni. (Ezért is ne nézzük annyira a politikai okokat)

Richárd: Ezzel a megélhetési dologgal iszonyatos bakit lőttél. Nem egy olyan ismerősöm van, aki minimum alatt él, s még a legutolsó morzsát is beosztja, s egyszer nem fordul meg a fejében a lopás gondolata. Sőt, továbbmegyek, itt pont a te nézőpontod a károsabb, mint a rendőrkapitányé, mert te ezzel azt sugallod, hogy aki szegény, az lophat, mert annak még elnézhetjük, de hát mégse jó ez így.
Nem. Ne lopj. Ennyi, az a csoport meg CSAK azt műveli. Élősködik, nem idevaló. Ennyi. (Lásd Belgiumot, ők elzavarták őket, nyugodt szívvel.)

QM 2009.02.02. 16:32:34

Na ne má'! Még hogy cigány bűnözés? Ugyan má'
Mint az köztudott, nincsenek arab terroristák, csecsen terroristák, alkaida terroristák, baszk terroristák stb. Csak terroristák, nem szabad általánosítani, megbélyegezni egy amúgy becsületes terrorista réteget, pusztán faji hovatartozás alapján. A Richárd íróasztal demokratánk formuláját copy right-ozva:
"Arról viszont hallgatott, hogy az összes erre vonatkozó kutatás szerint az csecsenek(nem romák) többségéhez hasonló szociális helyzetű (alacsony iskolai végzettségű, munkanélküli, nagycsaládos, komfortot nélkülöző lakáskörülmények között élő) nem csecsen (tcigány) népességen belül pontosan ugyanakkora a terroristák (bűnözők) aránya mint a csecsenek (cigányok) körében. "
Azt az a fajgyűlölő köcsög világ, mégis nevén nevezi hogy milyen terroristákról is van szó. Rohadt egy fasiszta egy világ ez. Tanulság: támogassuk aterroristákat, tiszteletben tartva másságukat.Ettől színesebb a világ.

ekzs (törölt) 2009.02.02. 16:32:35

Kedves Richárd, mikor láttál utoljára cigány embert? A villamosból a Blahán nem ér.

tictac 2009.02.02. 16:32:39

Nem azt mondják ezek a kommentelők Richárd. Ezek azt mondják elmész te a picsába...

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2009.02.02. 16:32:54

ha a romák külön népcsoportként azonosítják magukat, külön önkormányzataik vannak (amelyeknek egyetlen látható szerepe, hogy felélik az állami támogatásokat, amiket az össze állampolgár által fizetett adókból kapnak, cserébe gondoskodnak arról, és gondoskodnak a szavazatvásárlások zökkenőmentes lebonyolításáról), akkor szerintem nem téves a bűnelkövetési statrisztikák során is önálló csoportként hivatkozni rájuk.

Richárd · http://probadolog.blog.hu 2009.02.02. 16:33:29

@Walter Melone: végre valami, amire azt kell, hogy mondjam: jogos.

@geistwald: persze. az árpádsávos szadeszesek

papamaci1 2009.02.02. 16:33:57

Mellesleg Munk hazudik.

"Egyedül arról beszélt, hogy a bűnözőket ő egy népcsoporthoz sorolja. Ezzel nem mást állított, mint hogy életük a születés pillanatában meghatározott, vagyis a lopás- és rablásvágy vérükből és/vagy a kultúrájukból fakad. "

Pásztor Albert nem állított ilyet.

sprenczl 2009.02.02. 16:33:59

Szar, álnaív poszt, teli csúsztatásokkal.

nigel 2009.02.02. 16:34:39

@H Stahl: Ne hogy azt hidd, hogy Pesten jobb a helyzet. Aki nem hiszi annak egy 28-as villamos túrát javaslok este 6 után.

a tiéd! 2009.02.02. 16:36:44

Nem csak Ricsi menjen a picsába, hanem az index is. A kezdetek óta próbálják kijátszani a rasszista kártyát, ezért kerülhetett ki ez a blog is. Kurva bénán csinálják.

attila88787 2009.02.02. 16:36:59

egyetértek a cikk írójával, az usa-ban ha hasonlóan "nigger"nek nevezné a rendőrszázados az elkövetetőt nemcsak a munkahelyéből függesztenék fel azonnal, de valszeg a házát is felgyújtaná a fekete közösség...
jaaaaa.. hogy az a világ legfeljettebb állama, mi meg kelet europa vagyunk?! sajnálatos...

nem cigányozni kellene, hanem szerencsétleneknek biztosítani a diszkrimináció mentes továbbtanulást.. munkahelyeket és TÁJÉKOZTATÁST A CSALÁD ALAPÍTÁSRÓL! (hogy ne legyen minden roma családban 10gyerek) stbstbstb de ezt nem most kellene elkezdeni hanem már több évtizede müködnie kellene.... :(( a cigányokkal soha nem foglalkozott senki....

mbond 2009.02.02. 16:37:01

Azért szép, hogy eddig minden rendőr büdöskomcsizsidóávós stb. volt, viszont amint egy rendőr negatív előjellel beszél a cigányokról, azonnal nemzeti hős lesz és ő lesz a legmagyarabb, szittya, nemzetmentő atyaúristen.

norbert79 2009.02.02. 16:37:17

Richárd: Még valami: Tegyük fel a magyar nép egy leány, az a csoport meg a fiú. Hiába vagy te jó az ágyban férfiként, meg van csomó értéked, ha állandóan rálépsz a lány lábujjára, és még neked áll feljebb. Naná, hogy a lányt nem fogja értékelni a pozitív tulajdonságaid, hanem elzavar a francba, jogosan. Most ez a csoport is ezen a ponton van, hogy melegebb (hidegebb? :) ) éghajlatra szeretnék elküldeni.

KopaszMercis 2009.02.02. 16:37:40

ezaz amit senki nem akar megerteni, hogy a magyar sem azert lopott osztrak honban mert magyarnak szuletett.. hanem mert tovaj geci vot.

Richárd · http://probadolog.blog.hu 2009.02.02. 16:38:01

@tictac: látom, nagyon azt mondják.. :-)

De még ha némi igazságot látok néhány kommentben, ettől még nem kell egyetértenem, ugye?
Ugye nem kell azt gondolnom, amit nagyon sokan: vagyis, hogy golyót mindenkibe aki cigány, vagy irány az összes barnával a gettóba?

QM 2009.02.02. 16:38:54

négerbika:ERRŐL MIÉRT NEM LEHET BESZÉLNI?
Lehet. Pont ez a különbség. Nyugodtan lehet beszélni, vidéki bűnözésről. Lehet kiskorúak bűnözéséről beszélni. Lehet albán, ukrán maffiáról beszélni. Nevén lehet nevezni a dolgokat. Egyet kivéve. Miért is?????

Cucchiaio 2009.02.02. 16:39:35

Gratulálok a poszthoz, nagyon sötét vagy! Ostoba, liberálisnak hazudott, demagóg kis majom. Kívánok további hasonló szellemi mélyrepülést

Jim Raynor 2009.02.02. 16:39:40

ez a poszt, kedves Richárd, gigalol, sikerült "munki" mélységeket elérned.

ha a c.bűnözés valódi okának a nyomort tekintitek, akkor gondolkozz már el azon, hogy derék roma polgártársaink az összerablott pénzt miért italra, Digitévé előfizetésre, kocsifenntartásra (mert autó az minden putri előtt áll) költik, ahelyett, hogy mondjuk a szutyokban fetrengő gyerekeiknek adnának enni, és járatnák őket iskolába?

Balázs80 2009.02.02. 16:39:53

És úgy mégis, mit keres a poszt címkéi között az, hogy náci? Ki a náci? A rendőrkapitány? És ugyan mitől? Mert kimondott egy tényt? Gratuálok kedves cikkíró, azonnali felvételt nyert az SZDSZ-be, a Simon Wiesentahl központba és az Amnesty Internatonal-be egyszerre...

Che Pel (törölt) 2009.02.02. 16:39:57

Ha jól tudom az ombudsman tisztsége svéd találmány, így a kisebbségi ombudsman is az. Gyanítom, ha a svédeknél abban az időben léteztek és működtek volna cigányok (pardon romák!), létre sem jön maga az intézmény. Vagy a derék vikingek azonnal agyonverték volna...

norbert79 2009.02.02. 16:40:02

@Richárd: Szerintem sem, de azért a bejegyzésed vagy erős naivitásról, tapasztalatlanságról tanúskodik, vagy nagyon nagy merészségről. :)

Kopi3.14 2009.02.02. 16:40:05

Nem olvastam msot el a kommenteket, de lenne par megjegyeznivalom, ami valahogy menetk ozben elsikkadt az ugyben.

Indexes cikk alapjan mondom, a rendorkapitany azt mondta, az utcai rablasok elkovetese tartozik a ciganysaghoz, a nem ciganyok inkabb masfele rablasokat kovetnek el. Csak ebbol a vegere annyi maradt, csak a ciganyok rabolnak. Azert remelem mindenki erzi a ket dolog elet. Es furcsa, hogy cigany erdekvedok is kialltak mellette. Egyedul egy modnat votl necces, megpedig ha a sertett azt modnja piros kabatos cigany volt az elkoveto tudjak kit kell keresni. A fajtajelleg valahogy nem volt ilyen dominans, s stzerintem a csoka nem megbelyegzeskent akarta elohozni, hanem egy problemara keresne megodlast. ami azzal, hogy azt mondjuk a ciganyok kovetik el az utcai rablasokat, teljesen alatamasztott a helyi bunozesi statisztikak alapjan, igy nem lehet rajta fogast talalni. Szociologusok kellenenek hozza, hogy megmondjak ez miert van, de valahogy oket nem szokas meghallgatni, csak a jogvedoket.

Walter Melone (törölt) 2009.02.02. 16:40:08

@pókerandi:

Ne haragudj, de az USA-ban a rendőrség nyilvántartja a bűnözők faji hovatartozását...

berliner 2009.02.02. 16:40:40

"Hivatalos tisztségben ennél magasabb talán nem is lehet rasszista kifejezéseket tenni, sőt a történelemben is talán csak egyszer lehetett, a 30-as évek kedvenc világválságának kellős közepén Németországban."

Látszik, hogy nem vágod a törit. Vagy csak nagyon csattanósat akartál írni, de azért nem árt néha egy kis gondolkodás is.

KopaszMercis 2009.02.02. 16:41:05

@Cucchiaio:
Magyarul a te anyadat jogosan tolvajoztak le az osztrakok ezexerint...

Atika!!! 2009.02.02. 16:41:20

Nem beszélhetett arról, hogy melyik néz hauzt melyik deksztert, melyik grész klinikát. Az ugyanis úgy látszik nem volt közös, vagy nem merték bevallani, hogy egyiket sem nézik. Csak a teleltabbizt. Azzal meg jó visszaélni, hogy cigányok, ugyanis egyfajta védettséget jelent nekik a velük szemben kialakult megkülönböztetés: ha rosszat mondanak, írnak, suttognak, gondolnak róluk, akkor elő lehet venni az adu ásznak számító rasszista kártyát. Aztán mossa le magáról az illető. És igen. CIGÁNYOK voltak az elkövetők, nem ROMÁK. Nem ugyanaz (számomra) a kettő. ROMA az, aki a helyi kultúra szerinti szóhasználatban civilizált normák szerint él, a törvényeket legalább többé-kevésbé betartja (igen, én is mentem már gyorsan kocsival). CIGÁNY az, amelyik lop, csal, rabol, öl, a törvényeket nem hogy nem tartja be, de szarik rá. Melyikből van több? Igen. Sajnos abból amelyikre gondolsz.

norbert79 2009.02.02. 16:41:57

@berliner: Jogos, 1929 ugye, ami meg a faji megkülönböztetést illeti, az se a 30-as évek találmánya ugye, na meg sok a pontatlanság...

zsüber 2009.02.02. 16:42:26

Inkább lennék cigány, mint meleg. Azt nem kell otthon titkolni...

zsakmany 2009.02.02. 16:42:49

@is: "Abból mindösszesen annyi következik, hogy ha meg akarjuk előzni a miskolci-féle rablásokat, akkor a cigányokra kell jobban odafigyelni."

márpedig megakarjuk. csakhogy az a baj, hogy a cigányok nagyon szétszórtan élnek az országban, van, aki nagyvárosban, van, aki falun, de tanyán és települések szélén is találkozunk velük. ugye azt minden épeszű ember belátja, hogy ilyen tág előfordulási hellyel rendelkező csoportként nagyon nehéz odafigyelni rájuk. ráadásul az sem mindig egyértelmű, hogy ki a cigány: van közöttük világosabb bőrű, világosabb szemű - őket például elég nehéz megkülönböztetni a többi tiszta magyartól. javaslatom: adjunk rájuk valami egységes ruhát, sapkát, sálat, vagy csak valami közös jelet, ami alapján egyből láthatjuk, hogy ki jön velünk szembe az utcán - rendes kun magyar, vagy a magyarokhoz ugyan első blikkre hasonló, avatatlan szemet megtéveszteni is képes cigány.

tegyen egy + jelet, aki egyetért!

monu 2009.02.02. 16:42:53

Én csak azt nem értem hogy ugyanabban a mondatban azt is mondta, hogy a magyarok meg a benzinkutakat meg a bankokat preferálják. Akkor magyarozott is nem csak cigányozott nem?

Aztan azt még se értette úgy senki se, hogy minden magyar bankrabló. (pedig a statisztikak alapjan amennyi bankrablas manapsag van, az se lenne alaptalan)

Hozzáteszem nem gondolom h a cigányok vérében van, hanem egyet értek az idézettel, a nyomor és a rossz körülmények az oka. De sztem kicsit túlzás ez a leváltás, aztán tüntetés érte /ami sztem csak egy újabb ok volt, hogy lehessen menni tüntetni./ meg ez az egész médiahype.

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.02.02. 16:43:15

Kedves Richárd, voltál már Miskolcon?

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2009.02.02. 16:43:18

@repattila: > figyelemfelhivas, hogy mashogy kellene megprobalni a ciganysag felzarkoztatasat.

Mert nem ezt mondta. Hallgasd vegig a beszamolot.

@andris|bandis: > Kérdem én, ha áldozatokról van szó, akkor miért
> lehet/kell kiemelni hogy az áldozat cigány?

Talan azert, mert a kiemelt esetekben legalabbis eros volt a gyanu, hogy _azert_ tortent ami tortent, mert az aldozat cigany? Talan mert azert dobtak molotovot az adott hazra _mert_ ciganyok latkak benne.

> Ha pedig lehet/kell, akkor miért baj ha bűnelkövetőként is
> megemlítik hogy romák/cigányok?

Talan mert ezekben az esetekben semmi koze az _elkoveto_ szarmazasanak a buncselekmenyhez.

> Esetleg netán nem képmutatás ez???

Esetleg nem kepmutatas-e ez a kerdesfelvetes? Mert ha nem, akkor puszta ostobasag. Vajon miert nem emelik ki soha, hogy a bankrablo magyar volt? Hogy a sikkaszto magyar volt? Hogy a korrupt politikus magyar volt? Szep hogy ebben hiszunk, de az agyunk nem logikusan mukodik. Nem ugy megy, hogy ha szaz esetbol otnel azt mondjak, hogy cigany volt az elkoveto, akkor azt konyveljuk el, hogy na, 5%. (Most a szam mindegy, lehetne 20 vagy 30 is, nezhetjuk a cselekmenyek szamat de akar az elkovetesi osszegeket is ugye....) Nem, ugy mukodik, hogy azt jegyzed meg, amit hangsulyoznak. Raadasul hamis es egyszeru osszefuggeseket fog felallitani a tudatlan tobbseg.

H Stahl 2009.02.02. 16:43:30

nigel: Ja, persze, vágom én, laktam én fenn pár évet, de szerinted a blogíró, Munk elvtársnő, Gusztos úr stb. mikor utazott utoljára vilivel?

beleszolok 2009.02.02. 16:43:35

Csak meg szeretném jegyezni, hogy határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2009.02.02. 16:44:43

T. Richard! OLVASTAM A CIKKET ES HA TE IS ELOLVASOD, BENNE VAN, HOGY "AZ UTCAI EROSZAKOS BUNCSELEKEMNYEK ELKOVETOI CIGANYOK VOLTAK" Nem azt mondta, hogy minden cigany bunozo!! Aki fel a rasszizmustol, annak csak azt tudom mondani, eloszor tegyen rendet az utcai piti bunozok es a fehergalleros bunozok teren es akkor nem lesz altalanositas sem. De amig a tobbseg megussza a bunoket amiket elkovet, addig majd mindenkire gyanusan neznek az emberek. Ahogy en most rad is! (...)

QM 2009.02.02. 16:44:51

pokerandi:"egyetértek a cikk írójával, az usa-ban ha hasonlóan "nigger"nek nevezné a rendőrszázados az elkövetetőt nemcsak a munkahelyéből függesztenék fel azonnal, de valszeg a házát is felgyújtaná a fekete közösség...
jaaaaa.. hogy az a világ legfeljettebb állama, mi meg kelet europa vagyunk?! sajnálatos..."

Sajnálatos módon, "a világ legfeljettebb állama"-ban szó nélkül lelövik a tolvajokat,betörőket. (Tudod: a magántulajdon védelme. ) És kúrvára nem érdekli őket hogy nigger volt-e a tolvaj-rabló vagy kamcsatkai.

Milisztár 2009.02.02. 16:45:05

@Richárd: Azt hiszem félreértettél. Én a jobboldaliság és a cigányutálat között látok korrelációt.

papamaci1 2009.02.02. 16:45:31

Ja, és az USA-ban a Nagy Testvérnél megjelölik a bűnelkövető etnikai hovatartozását....
(Black, white, native american...)

KopaszMercis 2009.02.02. 16:45:40

@Walter Melone:
igen irni-olvasni nem tudo ciganyoknak kiirtak, hogy magyar.. nem cigany.

Gondolom az osztrakok a borszint nem tudjak megkulonboztetni

Jim Raynor 2009.02.02. 16:46:25

@pókerandi:

már bocsánat, de te mi a rossebbről beszélsz?!

ki vannak tiltva a cigányok az iskolákból? nem

kényszeríti őket bárki is, hogy csináljanak min. 10 gyereket? nem

egyébként meg, demagóg vagy, mert a nigger kifejezés sértő, a cigány meg nem (lásd pl. OCKÖ).

megnéznék anmerikában egy ilyen rendőrségi sajtótájékoztatót:

"A keresett személy kb. 180 cm magas, sötét hajú, kisportolt 30 év körüli férfi, de hogy fehér, vagy afroamerikai származású-e, azt nem mondhatom meg"

lol

berliner 2009.02.02. 16:46:36

@norbert79: meg azért még volt egy pár rezsim, ahol gond nélkül lehetett "a faji hovatartozásról"/nemzetiségről, vallásról beszélni - bármilyen szinten.

Che Pel (törölt) 2009.02.02. 16:46:48

Tovább zajlik a liberális agymosás!!! Mikor lesz már ennek vége? Meddig kell félteni a családunkat, a vagyonunkat a saját országunkban?

beleszolok 2009.02.02. 16:47:46

@KopaszMercis:
megtudják, csak politikailag korrekten írták ki. :)

Richárd · http://probadolog.blog.hu 2009.02.02. 16:48:18

@berliner: valóban nem disszertációnak készült ez a bejegyzés, ha annak készült volna minden történelmi adatnak pontosan utánanézek.

@Demo: természetesen voltam, de sajnos csak a főutcán, és a legjobb éttermeken vezettek végig a liberális-árpádsávos barátaim...

norbert79 2009.02.02. 16:48:39

@berliner: Igen, igen, csak gondoltam most csak az eredeti posztban tett történelmi pontatlanságról mondok egy gyors-véleményt.
Amúgy teljesen igazad van, és ezt tudjuk, hogy például a szocializmusban ezt törvényileg szabályozták is.

QM 2009.02.02. 16:48:56

Amúgy meg már mint többen megírták. HAZUDTOK.
Nem mondott semmi általánosítást a Yard. Konkrét bűnesettel kapcsolatban nyilatkozott. Miszerint nevezzük nevén a gyereket. A fene nagy áldemokratákból ez csapta ki a biztosítékot.

nick_007 2009.02.02. 16:49:01

Azért elég nagy hülyeség a miskolci rendőrkapitányt a nácikhoz hasonlítani.

Szavazás, vita:
wita.hu/index.php?show=wita&wita=102
Ön szerint hibát követett el Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány, amikor nyilvánosan kimondta, hogy az elkövetők mind cigányok voltak?

naezjó... 2009.02.02. 16:49:07

meg ez a szegregáció-téma is nagyon homályos. Nem egészen értem, valószínűleg mert vidéki vagyok -post by Négerbika (nénikéd :) )amilyen általános isk.ba jártam, ott elég sok volt a kisebbségi, még sem mondták azt, h Klaudia, menjél ki, mert cigány vagy, hanem beírták az ellenőrzőjébe, amíg volt, h a 10 éves Klau megint összeverekedett egy 7 éves kisfiúval, mert nem adta oda a szendvicsét.
Alacsony színvonal. Miért, ott nem tanárok tanítanak? Ahogy azt sem értem, h mi az a cigány osztály, h tartják ezt számon?

angerfist 2009.02.02. 16:49:28

szégyen.
gratulálok.

sertésmájkrém 2009.02.02. 16:49:56

Milyen véletlen hogy ez a fosblog a címlapon van a többi meg brutális látogató és hozzászólószámmal meg sem említődik.

Menj te a jó édes anyádba pesti megmondóember.

Mi a faszért lehet USA-ban vagy épp Angliában nyilvántartani az elkövetők etnikumát?

Nálunk meg az áldozatok elhetnek csak cigányok.

Itt kéne élned te cinikus barom, uátna megnézném nemnyire szarnád telibe az itt élők véleményét. Biztosan igazad van és errefelé mindenki fasiszta.

Te hulladék.

norbert79 2009.02.02. 16:50:00

@Richárd: Erre szokták mondani, hogy vagy idézz, vagy mondj véleményt, de beidézni történelmi adatokat pontatlanul, szánt szándékkal, úgy szokták hívni, hogy:
Csúsztatás

Talán érted hol a gond.

HAT 2009.02.02. 16:50:29

Kedves Richárd!
A poszt buta, de ez csak hiba.
A poszt aljas, ez már bűn.

Egyetértve "Azhát" kommentjével, nem mosható össze a rendőrkapitány szövege a nácizmussal.
A 3. Birodalomaban a mindenkori jogállamok alapelvét, a polgári jogegyenlőséget sértették meg (nagyon durván)a zsidók (cigányok, homoszexuálisok, elmebetegek)kárára.
A mostani miskolci helyzetben a cigány bűnelkövetőket éppen a polgári jogegyenlőség nevében nevezte meg a rendőrkapitány.
Figyelem! A fenti különbségtétel a mindenkori társadalmi együttélés miatt alapvetően fontos! Ne játsszunk vele!
Természetesen az ebből a helyzetből következő szélsőséges gondolatok egyformán primitivek. ("Minden cigány bűnöző" versus "Fasisztoid ék nyitott akciófrontot Borsodban?!")
Kérek mindenkit, hogy ezekről a kérdésekről óvatosan nyilatkozzon és gondolja át, hogy kiket sért meg butaságaival, vádaskodásaival.

MEDVE1978 2009.02.02. 16:51:26

Sajnos a poszt, ahogy a korábbi cikk is, nekem tipikus illúziónak tűnik.
A cigányságnak az a baja, hogy az integrációja nem valósult meg. Lehet, hogy ez most nagyon nácin vagy gonoszul fog hangzani, de a cigány "kultúra" a mi értékrendünk szerint bizony alsóbbrendű.
Illetve már nem nagyon maradt meg cigány kultúra. Természetesen nem azok az elemei alacsonyabb rendűek, amik a folklórhoz (népviselet, népdalok, nyelv stb.) kapcsolódnak, hanem a többi. Pl: archaikus kultúrák sajátossága, hogy a társadalombiztosítási rendszer hiánya miatt a családokban sok gyerek születik. Vagy lehetne itt említeni akár a magán- és közösségi tulajdon felfogásához kapcsolódó szokásokat is.

Ezt a problémát nagyon jól lehetne kezelni (bár nem vagyok FIDESZ-es, de legalább a családi pótlék adókedvezménnyé változtatása erre kihatással lehet).

Szóval a cigányokkal bizony kezdeni kell valamit. És ennek érdekében változtatni is kell, még akkor is, ha emiatt diszkriminációt fognak ordítozni.

Javasolnám kapásból az adókedvezményes megoldásokat a családi pótléknál, illetve egyéb módszereket. Pl: Megbízni egy biztonsági céget a segély kiosztásával. A kiosztás feltétele az lenne, hogy a cigány végigüljön egy oktatást, amiben alap dolgokat mondanak el neki (uzsora, köztisztaság stb.). A végén csak az kapna segélyt, aki végighallgatta.

KopaszMercis 2009.02.02. 16:53:10

@beleszolok:
jah, labszag jozsefrol labszag janosra szeretnem valtoztatni a nevem...

Richárd · http://probadolog.blog.hu 2009.02.02. 16:53:17

@norbert79: teljesen értem, és ezzel a részével egyet is értek.
Nem is akarom mentegetni magam, ez valóban hiba volt.

Ettől függetlenül a véleményemet továbbra is tartom:
- a rendőrkapitány hibázott
- a felettesei hibáztak
- minden bűnöst meg kell büntetni bármilyen külső megkülönböztető jegytől függetlenül
- ez az eset biztosan nem segített a "cigánykérdés" megoldásában

norbert79 2009.02.02. 16:54:08

@MEDVE1978: Ez kezdésnek gyönyörű, komolyan, de hogy orvosolnád a bűnözés részét?
Összességében hasonló gondolatok fogalmazódtak meg bennem is, de mégis, mi van a lejmolókkal, lásd tűzoltók kontra cigányok eset, vagy a visszaeső bűnözőkkel? Belegondolsz, sok bűnöző elkövet lopást, többe kerül a börtönbe küldése. Én, megvallom, a kitelepítésben látom a leghatékonyabb, legolcsóbb megoldást. Tudom, ezzel sok embertől fogok most kapni, de ami a kárt illeti, sose felejtsük el, hogy a börtönöket is a mi pénzükből tartjuk fenn.

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.02.02. 16:54:20

@Richárd: Akkor talán érted, hogy mi itt a gebasz. Elkövettek nyolc-tíz rablást, az áldozatok pedig azt mondták, hogy a támadók romák voltak. Ha ezek után direkt nem romákat kezdenek el vadászgatni a rendőrök, vagy meg sem jegyzik, mint tényt, akkor az elég erős hasas a részükről. Nem az a baj, hogy ilyen kijelentést tett egy magas rangú rendőr - hanem hogy egyből jön rá a politikai bosszú.

A nyomor-dogma pedig megbukott, mert egyfelől szétlopták, másfelől a segítségnyújtás ugyanannyira tolja le szerencsétleneket, mint amennyit emel - de te próbáld meg elmagyarázni annak, akit három helyen szúrnak le, hogy azért tették, mert szegények.

ReWriter · http://miazhogy.blog.hu 2009.02.02. 16:54:21

Az, hogy minden cigány bűnöző, nem ugyanaz, mint hogy az adott bűncselekményeket cigányok követték el. Az előbbi általánosítás és diszkriminatív, a második tényközlés.

De a legnagyobb az volt, amikor felsorolták, hogy kik szerint volt sértő és DISZKRIMINATÍV. AZ egyik a roma rendőrők szakszervezete! Már maga a szervezet diszkriminatív. Hiszen van rendőr szakszervezet. Nem is egy. Bármelyikbe beléphettek volna, de ők úgymond faji alapon létrehoztak egy újat.

sertésmájkrém 2009.02.02. 16:54:41

Budapestről nem értik és még bele is pofáznak:

vastagbor.blog.hu/2009/02/02/miskolc_figyelt_orszag

Angliában kicsit másképpen működnek a dolgok:

vastagbor.blog.hu/2009/02/02/angliaban_kicsit_maskeppen_mukodnek_a_dolgok


Vagy éppen:

Totális ellentámadás: a miskolci rendőrkapitány leváltva

vastagbor.blog.hu/2009/01/30/totalis_ellentamadas_a_miskolci_rendorkapitany_levaltva


Meg sem mernék szólalnia helyetekben, undorítóak vagytok.

mnmnbkhj 2009.02.02. 16:54:55

Ez olyasmi, mint amit akozmetiukusom hangoztat: hogy a cigányok génjibe van kódolva a lopás.

norbert79 2009.02.02. 16:54:59

@Richárd: Ez így is van, de sajnos, mi hiába akarunk erre megoldást, ha az érintett csoport magasról tojik rá...

joungen 2009.02.02. 16:55:07

Nagyon jó írás, csak felesleges erőlködés ez a jelenlegi Magyarországon, szerintem ha 1000 emberből 2 felfogja ennek a lényegét akkor már túl optimista voltam... A bizonyítékát ennek lásd a hozzászólásokban.

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.02. 16:55:14

Mi a baj, azzal hogy a ballib szerint vmi diszkriminatív? Kit érdekel miről pampognak??

trewq 2009.02.02. 16:56:05

A nácik nem voltak fajgyűlölők, csak pozitívan diszkriminálták a németeket!

Richárd · http://probadolog.blog.hu 2009.02.02. 16:56:10

@HAT:
Az aljast kikérem magamnak.
Buta, és hibás lehet, ez más lapra tartozik.

A náci hasonlat nyilván túlzás, de nem véletlenül.
Ne feledd, a 3. birodalom sem a haláltáborokban kezdődött.
Annak is volt előzménye, mégpedig nem is rövid.

naezjó... 2009.02.02. 16:56:58

a másik: teljesen egyetértek, h tiltsuk be a cigánybűnözés kifejezést. Ezen csomag keretében kérem törölni az előítélet szó használatát is.

KopaszMercis 2009.02.02. 16:57:00

@trewq:
fu ebben mennyi fail volt.

sertésmájkrém 2009.02.02. 16:57:10

@Demo: EWgyébként az utóbbi 20 napban 17 támadás történt, mind cigányok voltak.

Mind aránytalanul erőszakos.

Walter Melone (törölt) 2009.02.02. 16:57:20

@Richárd:

Figyelj, nem érted te ezt. Itt nem cigánykérdés van, hanem bűnöző-kérdés.

Ha azt mondom, hogy a sikkasztók nagy százalékban egyetemet végzettek, azzal még nem mondtam minden mérnökre, hogy sikkasztó.
Viszont felhívtam a figyelmet, hogy a 8 általánost végzettek körében nem érdemes keresni egy sikkasztás tettesét.

Ezt tényleg nem lehet megérteni?

Joc 2009.02.02. 16:58:06

@pókerandi: Te sem láttál még cigányt, hacsak nem az vagy. Ezek paraziták (értelmező kéziszótár!), akik nem hajlandóak beilleszkedni, és ők azok, akik egyből cigányoznak. Legyél már egy kicsit realista. Én nem utálom őket, én a bűnözőket, meg a parazitákat utálom. Arról meg nem én tehetek, hogy a cigány halmaz 90%-a a bűnözők halmaz eleme is. Csak ezt kellene meglátnod. A szegénység pedig senkit nem hatalmaz fel a lopásra,rablásra. Tanulhatnának is ők, csak egyszer egy kamerával fel kellene venni, mit művelnek a tanteremben. Aztán amikor elkülönítik őket, mert nem lehet miattuk tanítani, az meg szegregáció ugyebár. Szállj már le a földre, és sétálj egy cigányutcában sötétedés után, de akár nappal is. Majd megtudod, ahogy az a szerencsétlen tanár is megtudta Olaszliszkán. A szegénységről meg annyit, hogy nem a szegény cigány rabol ki téged, hanem amelyik BMW-n jön, és ujjnyi fuxok lógnak a nyakában. Nekem te ne akard bebizonyítani, hogy ezek miattunk nem tudnak beilleszkedni. Nem is akarnak, mert egyszerűbb parazitának lenni, mint dolgozni. Csak ennyit akartam, és hogy legyen már szabad kimondani a tényeket. És te is egyike vagy azoknak, akik miatt idáig fajult ez a dolog.

Trackback 2009.02.02. 16:59:44


Ergo: a rendőrség a hibás, hogy 10 esetből tízszer cigányok bűnöznek Miskolc utcáin, ez a kurva jó ebben a bolygóban, az objektivitás meg a józan ész.... Igaza van a kapitánynak: hülyének néznék, ha úgy csinálna, mintha nem tudná, amit persze mindenki tud... Mert há ő tehet róla, ugye, hogy az áldozatok mind roma elkövetőkről adnak személyleírást, meg arról is ő tehet, ugye, hogy az elkövetők romáknak tartják magukat...

És ha ki meri mondani a tényeket (ismétlem: ezekről nem ő tehet), dacolva a képmutatással, akkor rögves "cigányozik", ofkórsz... Hisz honnan is tudná egy rendőrkapitány, mi a helyzet a bűnözéssel a városában....

Agyrém...

sertésmájkrém 2009.02.02. 16:59:46

@Richárd: Igazad van bakker, hallgassuk agyon. Mivel a te környékeden nem történnek ilyesmik, nincs is. Amúgy sem pc, akik erről beszélni mernek azok fasiszták és kész.
Ők nem is kérhetik ki maguknak mint te.

Hát legyen bazmeg, akkor leszek náci ha máshogy basztok tudomást venni a valóságról.

Lucius Flavius Arrianus 2009.02.02. 17:00:32

"Hivatalos tisztségben ennél magasabb talán nem is lehet rasszista kifejezéseket tenni, sőt a történelemben is talán csak egyszer lehetett, a 30-as évek kedvenc világválságának kellős közepén Németországban."
Nos, valóban: történelemből megbuktattalak volna.

KopaszMercis 2009.02.02. 17:01:19

@Richárd:
es richard megszolalt "a mellemre is mami!"

a tiéd! 2009.02.02. 17:01:38

@joungen: Sajnos ennek a lényege az, hogy az ország két fele nem érti meg egymás problémáit. És legfőképp az, hogy egy ilyen esetnél olyan emberek nyilvánulnak meg, akik csak a Győzike showban láttak cigányt, és kurvára nem értik mi a probléma. És jönnek a jelölt és önjelölt álszent jogvédők, és újra előkerül a 'cigányokat fel kell emelni' program. De a köztudottan speciális foglalkozást igénylő cigánygyerekekkel külön foglalkozni sem lehet, mert az szegregáció. Mi a faszt vártok, kedves nácitkiáltó jogvédő barátaim?

Cucchiaio 2009.02.02. 17:01:49

@KopaszMercis: ha magyarok százai loptak Ausztriában hétről-hétre és ezért a kereskedők kénytelenek voltak kiírni, hogy "Magyar, ne lopj", akkor én ezen nem felháborodtam, hanem elszégyelltem magam, hogy ilyen megtörténhet. Mellesleg, ha láttam volna, hogy ezt bármelyik honfitársam megteszi, biztosan én rugdostam volna el a rendőrségig, hogy szégyent hoz ránk ezzel mások szemében. Ez a normális reakció! Ha ezt cigányok teszik, akkor az elkapott tolvaj, bűnöző rokonai és nemzetiségének képviselői elkezdenek vinnyogni, hogy ez rasszizmus és sajnos vannak hozzád és a posztíróhoz hasonló megvezetett, ál-liberális hülyék, akik ezt még be is veszik, sőt adják alájuk a lovat. Én évekig az UK-ban éltem, ott, ha egy környéken megszaporodtak a feketék által elkövetett bűncselekmények, akkor helyi vezetőik kiálltak a nyilvánosság elé, hogy segítsen nekik mindenki megfékezni ezt a folyamatot, mert nem akarják, hogy fiaik előtt ilyen példa legyen és ők is csak a börtönöket töltsék meg. Anno Luther Kingék azért tüntettek, hogy ők is tanulhassanak, dolgozhassanak ugyanúgy, mint a többi fehér honfitársuk, nálunk, ennek a tökéletes ellenkezőjére játszik a cigányok tömege. Rasszisták ti vagytok, csak sajnos minket, magyarokat gyűlöltök és helyeztek minden más mögé..

Trackback 2009.02.02. 17:01:55

És hogy jönnek ide a haláltáborok, basszus, de komolyan??

Ekkora egy demagógiát....

Jim Raynor 2009.02.02. 17:02:09

@MEDVE1978:

egyetértek, és hozzátenném, hogy a kultúrájuk jelentős része egyszerűen nem felel meg a társadalmi együttélés feltételeinek, pl. nem a kerítésen kellene ruhát szárítani; szenteste nem bódigusztit kellene hallgatni ötezres hangerővel; kórházba nem kellene látogatni menni, hogy ordítozva benyomulnak 30-an a kórterembe stb.

ezeken csak ők tudnának változtatni, de nem akarnak, hiszen a ballib értelmiség "védett fogyasztókat" csinált belőlük, és ők ezt faszán ki is használják.

basszus, ha idejönne Mo-ra mondjuk egy iráni állampolgár,aki itt halálra akarná kövezni a csalfa feleségét, akkor mit mondanánk, hogy menj az anyádba, te görény, vagy azt, hogy nem lehetünk ilyen rasszisták, hogy nem tartjuk tiszteletben a szokásait......

Walter Melone (törölt) 2009.02.02. 17:03:03

@joungen:


Ellenkezőleg. Be kell látni, hogy az eddigi pozitív diszkriminációs modell megbukott. Azzal nem éltek, hanem visszaéltek a cigányok.

naezjó... 2009.02.02. 17:03:27

Amúgy Richárd is rejtett jobbikos, mint Munk kisasszony. Egy árpádsávos strucc. :)

nick: 2009.02.02. 17:03:36

@Richárd:

élj közel cigányokhoz néhány hónapot, aztán gyere vissza, és mesélj!

addig viszont ne te akard megmondani másoknak, kikről mit tapasztaltak

...különben még hülyének nézeted magad - ezt pedig gondolom, senki sem akarja :-P

KopaszMercis 2009.02.02. 17:05:50

@Cucchiaio:
Ertem, tehat jogosan tolvajoztak le az anyadat.

Hadd gratulaljak elsokent!

Archenemy 2009.02.02. 17:06:09

Hihetetlen, hogy mindig jön egy álnaív ballibbant, aki tágranyílt könnyes ártatlankék szemekkel belerebegi a nyilvánosság pofájába, hogy "csak azért utálják szegényeket, mert cigánynak születtek..."

Richárd · http://probadolog.blog.hu 2009.02.02. 17:07:02

@Walter Melone: Én is egyet értek, mindenkit aki bűnözik, büntetni kell.
De még sem arról szólnak a hírek, hogy megint egy egyetemista sikkasztott, vagy megint egy szakmunkásképzős rabolt bankot, mert ezek nem hírek, és nem olyanok, amire felkapná a fejét a tömeg...

Egyébként egyetértek: a pozitív diszkrimináció is hiba. Nem ez a megoldás az tisztán látszik.

Jim Raynor 2009.02.02. 17:07:07

@Archenemy:

ha csak egy jönne........

Rwindx 2009.02.02. 17:07:26

Amit kiemeltél azt nem a Miskolci rendőrkapitány mondta, márpedig a szövegkörnyezettel arra próbálsz utalni (ahogyan munk is) mintha ez egy tőle származó idézet lenne.

Fogalmazzunk úgy hogy munk nem bontotta ki az igazság minden szálát, feltételezhetően az okból hogy tévesen befolyásolhasson másokat. Te pedig anélkül hogy az eredeti kijelentést megvizsgáltad volna, egy hazugságból vontál le következtetést.

tommygun 2009.02.02. 17:07:47

Ejj de lovagias itt valaki. Aztán Verácska legalább lenyelte? Mert gondolom nem ingyér mentél le a szintjére.

Archenemy 2009.02.02. 17:09:15

@KopaszMercis:
Nem jogosan, de érthetően.

Mondjuk mi a francot magyarázok egy ilyen provokátornikknek, nem tudom.

QM 2009.02.02. 17:09:58

Szeretjük az übermenseket joungen, akik 1000-ből, ha 2 -en vannak. Igaz ugyan, hogy ezek általában 1000-ből 2-en találkoztak már cigányokkal vagy élnek a közelükben, esetleg a fiaik egy osztályba járnak(tak) velük. Kedves 2 az 1000-ből remélem a fiadat majd nem az elit suliba íratod, hanem a szabad iskola választás jegyében, valami tanyasi nem szegregált iskolába járatod. Kerül amibe kerül alapon.

Jim Raynor 2009.02.02. 17:12:15

@Richárd:

te nagyon hülye vagy.

ha 10-ből 10 bankrablást szakmunkásképzősök követnének el, akkor képzeld el, hír lenne.

és ebben az esetben, ha a rendőrkapitány azt mondaná, hogy minden bankrablás elkövetője szakmunkásképzőbe járt, akkor tényeket közölne, vagy rasszista kijelentést tenne?

HAT 2009.02.02. 17:12:41

@Richárd: Az aljas szó azért szólt, mert a rendőrkapitányt (és minden őt védőt) lenáciztad. A nácizmus bűn.
Mondhatod nekem, hogy hülye vagyok, buta vagyok, szemét vagyok, de nem mondhatod, hogy gyilkos vagyok, rabló vagyok, sikkasztó vagyok.
Négegyszer: Alapértékekkel ne játsszunk és ne nácizzuk egymást. Csak a nácikat nácizzuk, de ez a helyzet most nem olyan.

elBandy 2009.02.02. 17:14:17

Nagy csúsztatásokat látok a cikkedben Richárd.

Nem lehet a mai mo.-i cigányok és a 30-as évek németországi zsidók helyzete közé egyenlőséget tenni. A zsidók egy dolgos, szorgalmas, integrálódni igyekvő és a társadalmi normákat betartó népcsoport volt. Németországban a kormány és a náci elit szította mesterségesen a gyűlöletet főleg politikai célzatból, figyelemelterelésképpen, a nép meg fogékony volt erre, talán irigységből. A nácik nem tényeket közöltek. A cél maga a probléma keltése volt és nem egy létező probléma megoldására való felhívás.

Ma Magyarországon ezzel szemben:

Van egy népcsoport akinek egy statisztikailag túlreprezentált része integrálódni képtelen és nem akar, nem hajlandó betartani a társadalmi együttélés szabályait, gyűlöli a többségi nemzetet (magyartól lopni nem bűn), félelmet kelt és agresszív, rendetlen és a környezetét rongálja. Hiába mondják, hogy nem minden roma bűnőző, ha egyszer a mindennapi életben, az utcákon az átlagemberek többsége által látható és megtapasztalható bűnelkövetők többsége roma.

Hidd el, hogy politikailag, társadalmilag sokkal nagyobb hatása van a társadalom biztonságérzetére annak a bűntettnek amit az utcán, útonállók módjára, jó látható és érzékelhetően követnek el. Ez sokkal rémisztőbb és ijesztőbb a választópolgárok számára mint egy vállalatnál elkövetett sikkasztás , brókerbotrány , bankrablás stb. Igaz, hogy az ilyen jellemzően magyarok által elkövetett bűnesetek által okozott anyagi kár sokszorosa az utcai rablásoknak, de az, hogy a nagymamámat vagy a fiamat leüthetik a villamosmegállóban 3000 Ft-ért sokkal nagyobb biztonság hiány érzetet kelt mint az előbbi.

Ha a választópolgároknak megrendül a biztonságérzetük, akkor jaj lesz annak a pártnak aki ezt nem veszi figyelembe és nem az áldozatot , hanem az elkövetőt védelmezi. (SZDSZ)

Bizony a roma elkövetőkre jellemző útonállással, erőszakos rablásokkal, rongálásokkal és ezek kiváltó okával sürgősen kezdeni kell valamit és ezen nem segít ha elhallgatjuk a tényeket.

Nem fogadhatjuk el a "megélhetési bűnözés" fogalmát. Aki szegény annak több joga van leütni és elrabolni a másik mobiltelefonját?
Meddig mehet el egy megélhetési bűnőző? Akkor most két törvénykönyv lesz? Egy a cigány népességnek, egy meg a magyaroknak?

l. 2009.02.02. 17:14:36

"A politikai pártalku képes egy tollvonással felülírni több év (elkötelezettséget hangoztató) munkáját"

Hehehe, miféle munkát. Errefelé miskolcon nem történt semmi, sőt csak minden rosszabb lett.

Lakatos Attila borsodi cigányvajda a borsodonline-nak nyilatkozott arról, hogy felháborodott a rendőrkapitány leváltásán. Szerinte Pásztor Albert nem tett mást, mint tényeket közölt. A civányvajda hozzátette: "Ne Pestről osszák az észt, mert az nem ér el idáig. Jöjjenek el ide, éljenek itt, és nézzék meg milyen itt a helyzet".

A korlátoltság, meg a korlátoltmunktól idézés nem okos dolog.
Az intézményesített fosztogatás = megélhetési bűnözés sem az.

snail1982 2009.02.02. 17:14:57

Kedves Richárd!

Sajnos ezzel a poszttal többet ártasz az általad vélelmezett jó ügynek mint gondolnád. Mert hát gondolkodjunk egy sajátos logika mentén. Amikor valaki bűnelkövető az magyar állampolgár nuku etnikum, roma származás stb. Ezt folytatva tehát Magyarországon nem élnek etnikumok, tehát romák sem. Ha nem élnek romák akkor nem kell őket felzárkóztatni, nem kell pénzt ölni ezekbe a programokba, sőt nincs is szükség semmilyen kisebbségi önkormányzatra sem (másra sem, nem csak cigányra). Erre egyébként kitűnő példa, a babócsai népszámlálás, amikor a faluban senki nem vallotta magát romának ezért felszámolták a kisebbségi önkormányzatot. Aztán ment a sírás, hogy ezt hogy képzelik, mi lesz a helyi romák képviseletével? Hát ha nincs roma, nincs önkormányzat...Ilyen amikor vissza nyal a fagyi. De sajnos ebben az esetben nem így állunk. Ha egy elkövető roma akkor ő semmi más mint magyar állampolgár. Ha az áldozat roma, akkor ő elsősorban roma, aztán magyar állampolgár.

Kedves Richárd!
Ahhoz, hogy a gyereket meg tudjuk nevelni, ahhoz először meg kell nevezni. Amit te csinálsz az struccpolitika, félsz/féltek szembenézni a problémával. De ne aggódj a problémát nem neked/nektek kell megoldani. Azt te/ti úgysem tudnátok. Csak az a baj, hogy amíg ilyen minden realitást nélkülöző posztokat teszel közzé, addig nagyon sok emberben fog felmenni a pumpa... Látva a tétlenséget, a probléma elodázását... Igen, kedves Richárd te elodázod a problémát. Amikor egy kritikus tömegnél fog elszakadni a cérna az nagy baj lesz... azt meg kell előznünk... ez a te jól felfogott érdeked is. Ezért is maradj távol az ilyen dolgoktól, ne rontsd a helyzetet.

similarthings 2009.02.02. 17:15:38

Adok egy adalékot most ehhez: mindenki aki férfi, az bizony erőszakos bűncselekmény elkövetője. Legalábbis az ÁLLAMILAG támogatott mozgalom szervezői szerint:

www.stop-ferfieroszak.hu

Itt pont ugyanaz a probléma mint a "cigánybűnözésnél". Csak a szavak vannak kicserélve. A cigány helyére férfit kell tenni. És milyen érdekes, ez máris támogatható propaganda...

Rasszista nem lehetsz, meg ugyanúgy szexista sem. De cigánybűnözés nincs/férfierőszak és bűnözés van. Eztet nem érteni. Valaki elmagyarázná nekem szegény erőszakos férfinak?

Tiszta hülye a világ :DDD

ZiziZazie 2009.02.02. 17:15:48

Richárd! Látogass el miskolci cigánytelepre, nem írsz több ilyen marhaságot! Nem írsz többet! De ha meg is maradsz, magad alá vizelsz majd a cigók láttán!
négerbirka ugyan nem vidéki (megjegyzem egy pestinek persze a többszázezres nagyváros is vidék), de azé jó nagy paraszt!

kiafaszhanemen 2009.02.02. 17:17:06

@ mindeki:

és mi a megoldás??okosok??a szegregáció(na azt hogyan képzelitek el??majd nem járnak át az elzárt "fehér" részre lopni a gonosz cigányok?) vagy a teljes ENDLÖSUNG? ( gázkamra-halálinjekció-kivégzö osztagok? az lenne jó??) vagy mégis mi??
az hogy szidjuk, utáljuk, kizárjuk, lennézük de egyben rettegünk tölük az jó??és pontosan hová is vezett??na ide, ahol most vagyunk ....pontosan ide

engem elégszer huztak már le cigányok, mégse leszek egty akkor primitiv pöcs náci, mint pl. stüszi!!

azallamenvagyok 2009.02.02. 17:17:35

te egy idióta vagy baszd meg

(minden további magyarázat fölösleges, úgysem értenéd)

blogszemle (törölt) · http://magyar-blogszemle.blog.hu/ 2009.02.02. 17:17:52

mire fel ez a nyálverés,
a richárd féléket le kell sittelni 5 évre egy tucat kancigánnyal, hogy rájöjjön, mennyi az annyi.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.02. 17:19:17

Tények ellen hazugsággal harcolni hülyeség.
Pásztor Albertet Hitlerhez hasonlítani oly mértékű manipulatív túlzás, ami elképesztő.
Richárd, Te valóban komolyan gondolod, amiket leírtál?

Walter Melone (törölt) 2009.02.02. 17:20:09

@Richárd:

Miért, azt mindenki mondja, hogy a_politikusok_mind_lopnak. Akkor most ez is hátrányos megkülönböztetés?

Miért nem védi meg senki a becsületes politikusokat????

KopaszMercis 2009.02.02. 17:20:35

@Archenemy:
es akkor erthetoen is kopnek le, mint ahogy azt egy tolvajhoz illik?

H Stahl 2009.02.02. 17:20:54

Moldova György remek riportkönyvet írt a magyar börtönökről '90-ben, Szabadíts meg a gonosztól! címmel. Most olvastam, nagyon durva. Ugye akkor még volt *CENSORED*bűnözés meg nyilván is tartották az etnikai hovatartozást. Minden egyes börtönről részletes leírás van benne és az elítéltek etnikai arányairól is. A kérdéses számok minden börtön esetében 70-90%-között szóródnak a *CENSORED*ok javára. Még jó, hogy elmúltak azok az idők és a kérdés is megoldódott a CSODÁLATOS DEMOKRÁCIÁBAN!

a tiéd! 2009.02.02. 17:21:30

Javaslom a cigányvédőknek szervezzünk egy társasutazást Ózdra. Kurva jó lesz nekik. Mobilokra, tárcákra, mp3 lejátszókra ügyelni!

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.02. 17:22:48

Pár hete unalmamban végigfutottam az összes elérhető brit tévécsatornát a műholdon (van egypár).
El kell mondanom: ledöbbentem.
Mert hát tudom én, hogy mi az uralkodó kurzus "a fejlett nyugaton", de hogy ennyire durva a helyzet, azt azért nem gondoltam. Mivel minden csatorna úgy gondolkodik, hogy ő neki meg kell mutatni, hogy ő mennyire PC, ezért mindenki színesbőrű bemondót vesz fel, így a csatornák 80-90%-ban valamilyen színesbőrű bemondót látni. Komolyan mondom, hogy ha nem tudnám, hogy az UK hol van, azt hittem volna, hogy ez valami afrikai ország.

És erre mutogatnak a ballibek mint követendő példára, hogy jaaj, milyen szép sokszínű társadalom, és milyen "haladóak". Komolyan mondom, én erre a jövőképre csak azt tudom mondani, hogy: NEM, NEM, NEM és NEM!
Aki pedig ezt akarja, annak csak annyit tudok mondani, hogy menjen a fenébe.

2009.02.02. 17:23:22

o richárd te agyatlan, miért kell összemosni a cigányozást a zsidózással?
egy zsido

Kopi3.14 2009.02.02. 17:23:31

Joc 2009.02.02. 16:58:06

Azert altalanosan ilyeneket kijelenteni a ciganysagrol igen erosen rasszista megkozelitese a problemanak. Parazitanak meg vegkepp nem modnanam, maximum teged korlatozott agyi kapacitassal bironak.

Volt osztalytarsam, szomszedom cigany. Soha egyikkel sem votl semmi problema, pedig meg veletlenul sem voltak gazdagok. Sem hangoskodni nem hangoskodtak, sem eroszakoskodni nem eroszakoskodtak. A sajat rokonsaguk tolt ki veluk neha, eleg kemenyen. Gyerekeik jolneveltek voltak, es egy sracrol tudom csak, hogy kesobb eltert a nevelesi iranytol. De meg az utcan is koszont nekem anno, mikor meg a szomszedban laktak, a varos barmely reszen futottunk ossze, a lanyok meg megprobalkoztak bekerulni a varos egyik legjobb kozepiskolajaba, mert eleg intelligensek voltak hozza. siekrukrol, vagy nemsiekrukrol, annak okarol mar nem tudok nyilatkozni, de szerintem sok nagymagyar peldat vehetett volna roluk.

Szájör 2009.02.02. 17:24:42

semmi új, csak pontosítás: ld.: komment 50 környékén

hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1ci_k%C3%A1rtya

Spielberg 2009.02.02. 17:24:55

Richárd, te egy barom vagy! Költözz Miskolcra, a haverjaim intéznek neked lakást a Szondi telepen, vagy az Avas 2-es ütemében. Ott moralizálj, meg vigyed Munkot is, jusson valaki a szomszédoknak!
HOL ÉLSZ TE BAZD MEG???

ZiziZazie 2009.02.02. 17:25:28

@Kopi3.14:
te a kivételt ismerted, aki erősíti a szabályt!

Dr. No 2009.02.02. 17:26:03

@Richárd: Rossz az analógia.
Valóban volt ilyen "bonmot", de az indiánok NEM ennek következtében pusztultak ki.

Olvass - ha mást nem - Tocqueville-t!

Archenemy 2009.02.02. 17:26:34

@KopaszMercis:
Természetesen nem, mert a leköpés nem akadályoz meg semmit, a felirat viszont talán igen. Te egyenlőségjelet teszel a tulajdonvédelem, illetve mások megalázása közé?

fatál natál (törölt) 2009.02.02. 17:26:57

Richárd, a cigány, az cigány. Nem hiszem, hogy ez a szó pejoratív lenne. Van olyan szó, hogy cigányzenekar. Akkor ott azt kellene mondani, hogy szép ruhájú zenekar? A cigány szó nem rasszista kifejezés. Van olyan szó is, hogy cigánykerék, meg cigánypecsenye. Ha azt mondta volna, hogy az elkövetők mind romák voltak, akkor az min változtatna. Ugyanaz a népcsoport, ugyanúgy bűnöznek.
Remélem, egyszer téged fog egy cigánycsoport megkéselni és kirabolni éjszaka.

fatál natál (törölt) 2009.02.02. 17:28:21

Ha cigány lévén van joga segélyt felvenni, és egyéb kedvezményben részesülni, csak azért mert cigány, akkor van cigánybűnözés is. Hiszen ez már Cigányisztán!

KopaszMercis 2009.02.02. 17:28:36

@blogszemle:
jo de olyan kanciganyok koze tegyuk, akiket nem rekesztett ki es taszitott melysegbe a "befogado idegenszerto" magyarsag es nem kellett egy percet sem egyiknek az 5-bol mas hibajabol nyomorban elni.

Titeket meg zarjunk ossze nehany battai remmel, csak ugy poenbol ;)

RustySpoon (törölt) 2009.02.02. 17:28:57

Nem azt mondta, hogy minden roma elkövető, hanem, hogy minden elkövető roma. És ezt tényekkel alátámasztotta. Pont. A cigány szón lehet vitatkozni, de szerintem nem érdemes..

Nézd már meg kikért hangoskodsz.. ingyenélő a 95%-uk és a maradék 5 meg akiknek jobban megy, az leszarja a többit.. vagy megpróbálja magát teljesen elszigetelni tőlük. A vezetőik semmit nem tesznek, hogy normalizálódjon a helyzet. És akkor jönnek az ilyen zsúrpubik mint te, kedves post író, aki még életében nem látta közelről, hogy hogy élnek a cigányok, mégis osztja az észt és fasisztázik. Az a baj, hogy ezzel ártasz csak igazán nekik..

KopaszMercis 2009.02.02. 17:30:06

@Archenemy:
a "magyar ne lopj" szerintem verlazito es megalazo ram nezve. Soha egy gombragot nem loptam el, engem ne toljvajozzon es alazzon meg senki.

A lekopes semmivel nem kulonb.

_wood_ 2009.02.02. 17:30:13

tudod, kedves Richárd, az a baj, hogy a hozzád hasonló berothadt agyú hülyék holdkóros agymenéseit a hozzá nem értők a liberalizmussal azonosítják. holott egy liberális társadalomban a jog és a kötelesség kéz a kézben jár. tehát aki magasról tesz az másodikra, annak nem jár az első!

az egyszerűen nyers idiotizmus, amit a hozzád hasonlóan gondolkodók nyomnak, annak semmi köze a liberalizmushoz, egyszerűen életképtelen lilás-rózsaszín köd. ide vezet.
ma már sokkal roszabb cigánynak lenni mint tíz éve, és ha nincs senki, aki legalább kimondaná a poblémát, akkor tíz év múlva még roszabb lesz. nem kell már sok ahhoz, hogy vidlken az emberek csoportosan menjenek lincselni a cigánytelepekre, és ezt ti okoztátok, idióta hülyék!

ész kéne, hogy fölismerd, mikor tévedsz, és gerinc, hogy bevállald. de a hülye liberalizmust megerőszakoló fajtád szinte a teljes közvéleménnyel szeben is szajkózza a holdkóros fasságait, mert mindkettőnek híján van!

(elnézést a stílusért, de túlmész sok határon; hogy civilizáltan is összegezzem a véleményemet: megdöbbentően, hihetetlenül ostoba vagy!)

Aljaska69 2009.02.02. 17:30:36

Költözzön a Richárd egy borsodi cigányfaluba vagy sétáljon este Miskolcon az utcán egy kicsit.
Persze miután összeverték és kirabolták ne említse meg a támadók etnikai mivoltát, mert az náci dolog lenne:-)

KopaszMercis 2009.02.02. 17:31:10

@ZiziZazie: a tsere bogarack szaporodasarol

es te?

belzebubó 2009.02.02. 17:32:22

@fatál natál: sőt olyan szó is van,hogy Cigány Kisebbségi Önkormányzat. Igen,mint hivatal :)

A roma szó nem jó,mert van olyan cigány aki nem roma.Akkor ők tiltakoznak,hogy kirekesztettek. Például a sintik.Ugye ilyenekről már nem tud Pókerandi és társai csak szájat tépni.

zsakmany 2009.02.02. 17:32:47

többek szerint a miskolci rendőrkapitány csak kimondta, amit mindannyian tudunk, nevén nevezte a gyereket, tényeket közölt.
de ha ez így van, akkor miért hagyjuk, hogy így legyen?
vegyük észre a segítő szándékot és figyeljünk oda jobban a cigányokra, nehogy meglopjanak vagy megöljenek minket, rendes, benzinkút- és pénzintézetrabló magyarokat.
viszont hiába jó a kapitány úr gondolata, és ha jól odafigyelünk a cigányokra, akkor csökken majd a bűnözés, ha sokszor azt sem tudjuk, hogy ki cigány. a bőrszínük ugyanis nagyon eltérő lehet, de az is lehet, hogy valaki spanyol, vagy indiai és ezért hasonlít a bőrszíne a cigányokhoz. hogy az esetlegesen magyarok között menedéket kereső, világosabb cigányokat kiszűrhessük, a spanyol és indiai embereket pedig felmenthessük a cigányoknak kijáró figyelem alól, csak annyi kell, hogy egy közös jel - mondjuk egy arany színű fakerék szimbólum - viselésére kötelezzük valamennyiüket. hm?

ZiziZazie 2009.02.02. 17:32:51

az én "hibámból" max. segélyeket kapnak, egyiket sem döntöttem nyomorba!
kicsit messze vagy a magyar valóságtól!

Archenemy 2009.02.02. 17:32:52

@KopaszMercis:
Szerinted. Szerintem meg nem.

Kute 2009.02.02. 17:33:16

Kedves Richárd, te egy kretén vagy. Ha szerinted a rendőrkapitány rasszista azért, mert elmondta a tényeket, csak gratulálni tudok. Ezaz, köcsög rendőrkapitány, hogy minden elkövető roma volt! Gondolkozz egy picit, mielőtt egy ilyen szennyet kiraksz a blogodra...

Farkos Csapó Gyurka 2009.02.02. 17:34:29

@snail1982: Köszi, higgadtan elmondtad minden jozan ember véleményét!Amugy én igen indulatosan fogalmaztam volna, de jo ilyenkor a higgadt hang.

KopaszMercis 2009.02.02. 17:34:29

@Archenemy:
Szerintem nem tolvaj nep a magyar...

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.02. 17:34:51

Bizony elvtársak! Már '89 -ben megmondta Grósz karcsi, hogy itt bizony nyilasveszély lesz, kellett hozzá majd' 20 évet várni, de igaza lett!!! Grósz a mi aggódó, szerető, megbecsült mentorunk!

Most könnyes szemekkel rá emlékezzünk:
arokaso.blog.hu/2008/07/02/grosz_karoly

naezjó... 2009.02.02. 17:37:32

@KopaszMercis:
Odamész ls megmondod, nem?
ennyi

Wawel (törölt) 2009.02.02. 17:40:30

Emberek, beszéljünk már alényegről: a miskolci és általában a mo-i adófizető állampolgárok biztonsághoz való elemi jogáról. Amit ugye az államnak kell garantálnia, mert ezért fizetjük neki az adót.
Minden más csak balfasz hablatyolás.
Minden bűnözőt eltaposni, mint egy férget, függetlenül attól, hogy milyen a bőrszíne.
Ha valaki a bőrszínére akar hivatkozni, akkor eltaposás előtt még pofán is verni a kis rasszistát.

mongyő (törölt) 2009.02.02. 17:41:34

Hogy jönnek ide a nácik?


Mongyő!

dzsedi 2009.02.02. 17:41:50

végre valaki megmondta, hogy a cigók rabolnak, serinetm ebben nincs kivetnivaló

Archenemy 2009.02.02. 17:42:52

@KopaszMercis:
Te egyszerűen fárasztasz, csúsztatsz. Ezért mondom, hogy provokátornikk vagy.

Szerintem sem "tolvaj nép" a magyar, de mivel 1-2 osztrák boltban a magyar tolvajok aránya a magyar vásárlóközönséghez viszonyítva feltűnően több volt, mint az osztrák tolvajok aránya az osztrák vásárlóközönséghez viszonyítva, nagyon kicsit sem tudom elítélni a tulajt, aki kirakta a táblát.

Figyelem! Kirakta a táblát. Nem "vagonszámra gázosította volna el őket". Nem "nem engedte be, megalázta, leköpte őket". Mert tisztában volt vele, hogy nem minden magyar tolvaj; de azzal is tisztában volt, hogy a magyarok közt több a tolvaj, mint az osztrákok közt. A táblát megfelelő megoldásnak tartotta, és meg tudom érteni.

Richárd · http://probadolog.blog.hu 2009.02.02. 17:43:01

@Wawel:
"Emberek, beszéljünk már alényegről: a miskolci és általában a mo-i adófizető állampolgárok biztonsághoz való elemi jogáról. Amit ugye az államnak kell garantálnia, mert ezért fizetjük neki az adót.
Minden más csak balfasz hablatyolás.
Minden bűnözőt eltaposni, mint egy férget, függetlenül attól, hogy milyen a bőrszíne."

Ha nem is a stílussal, de a lényeggel teljesen egyetértek.

ekkerjoz 2009.02.02. 17:44:44

Kétféle embertípus van.
Rendes ember, meg szar ember.

hRaVeN 2009.02.02. 17:46:34

“Cigánybombán ülünk” – ezt a Borsod megyei cigányvajda mondta egy szerdai kerekasztal megbeszélésen, Miskolcon. A tárgyaláson – amelyen a város, a rendőrség, és a kisebbségi önkormányzat vezetői is részt vettek - a cigányvajda úgy fogalmazott: fél év alatt súlyos etnikai ellentétek törhetnek ki Miskolcon. Az utóbbi hónapokban ugyanis több mint száz, főként roma családot költöztettek be valakik a fészekrakó programmal visszaélve a borsodi megyeszékhelyre. Káli Sándor, Miskolc polgármestere ezért azt kéri az országgyűléstől: átmenetileg függesszék fel a fészekrakó programot.
www.rtlhirek.hu/cikk/226964

Milyen érdekes.. A vajdát sajnos nem tudják lemondatni a kapafogúak, sőt még a cigány indetitását sem lehet elvitatni tőle; függetlenül attól hogy kinek tetszik, kinek nem a véleménye.
Talán fogadjuk el, hogy neki kicsit nagyobb rálátása van a cigányok életvitelére, a társadalom struktúrában zajló aktivitásukra.

belzebubó 2009.02.02. 17:47:24

@Richárd: ha egyetértesz azzal,hogy mindenkit büntetni kell aki bőnt követ el egyformán, akkor ahhoz mit szólsz,amennyiben nyilatkoznak arról,hogy cigányok akkor enyhébb büntetést kapnak?
És innen tudják pontosan ki cigány, ki nem. Na meg gondolom kinyitják a szemüket.
Menj már be egy BV-be! Nézd meg hányan vannak úgy,hogy enyhébb büntetést kapnak.
Megoldani a problémát pedig a politikusoknak kell,de ha még ki sem mondják és elbagatelizálják a jelenséget, akkor ugye nincs is.

Richárd · http://probadolog.blog.hu 2009.02.02. 17:47:51

@Wawel:
Miért lepődtél meg? :-)

Hol mondtam én azt, hogy bárkinek joga van lopni?

Én csupán arra próbáltam utalni finoman, hogy bármilyen hovatartozás alapján elítélni embereket nem illik, főleg nem egy főrendőrnek.

Richárd · http://probadolog.blog.hu 2009.02.02. 17:49:23

@belzebubó:
" ha egyetértesz azzal,hogy mindenkit büntetni kell aki bőnt követ el egyformán, akkor ahhoz mit szólsz,amennyiben nyilatkoznak arról,hogy cigányok akkor enyhébb büntetést kapnak? "

Mit szólnék?
Nem értek vele egyet.

KopaszMercis 2009.02.02. 17:49:44

@Richárd:
szsemet rohadt jurcsant berenc komenyista vagy az! monnyal le!

midnight coder 2009.02.02. 17:49:49

Igazából két dolog van szerintem amit az egészből figyelemreméltó:
1. A főzsaru kimondta az igazságot. Valahol Öszöd óta sejteni lehet hogy ballib oldalról az ilyesmit idővel szankcionálni fogják...

2. Az hogy a cigánybűnözés mint dolog létezik nem igazán vonható kétségbe. Aki ebben az országban lakik és nem a rózsadombon, az nagy valószínűséggel már szembesült vele néhányszor élete során. Akkor is ha a média naponta mantrázza hogy nincs ilyen, és aki ilyet állít az hazudik - az ember hajlamos inkább a saját tapasztalataira támaszkodni ilyen ügyekben, és ha a média vagy a politika ennek ellenkezőjét állítja akkor bizony ez utóbbi hitelessége bukik a dolgon - bár kis hazánkban a politika hitelessége ez alá már szvsz nem nagyon mehet.

Konklúzió ? Szvsz nem az árt a cigányoknak aki kimondja hogy cigánybűnözés létezik, hanem az aki folyamatosan mantrázza - az emberek tapasztalataival ellentétben - hogy ilyen dolog pedig nincsen, és ezért aztán tenni sem kell ellene. És ezzel szép lassan el fogja érni a társadalom azt az állapotot amikor a nép nagy része már valóban csak a mein kampf-féle megoldást tartja elfogadhatónak. Talán nem ezt kellene erőltetni, ugyanakkor ez a játék pillanatnyilag a ballib számára felettébb hasznos - mára már más érv nem nagyon van Fletóék mellett mint a szélsőjobb előretörésének veszélye. Ez pedig szélsőjobb nélkül nehezen megy...

KopaszMercis 2009.02.02. 17:50:47

@Archenemy:
Szerintem a bolt tulaj meg egy budos geci faszparaszt, es semmivel nem kulonb azoknal akik teljesen jogosnak tartjak azt, hogy o velem szemben eloiteletes lehet, hiszen valami rohadt geci tole valamikor valamiert lopott.

Rá Dios 2009.02.02. 17:50:52

A posztoló (aki manapság nem a sarki rendőrt, hanem az intermneten irogató ráérő embert takarja) veszélyes vizekre evez, amikor - gondolom zsidó szemmel nézve kéretlenül - a nácikhoz hasonlítja a "tényközlő" rendőrkapitányt. Némileg gonosz módon ugyanis két következtetésre lehet ez esetben jutni:
1: a nácik IS tényeket közöltek, azaz igazuk volt
2: a cigányok és a zsidók egyformák.
Nem kéne, ejtsétek ezt a vonalat!

naezjó... 2009.02.02. 17:51:20

"Meddig várunk? Amíg etnikai összecsapás lesz? Nem kellene ez ellen tenni? Nem az elhallgatás a megoldás. Én felelősséget érzek, és nem feszültséget gerjesztek, hanem rávilágítok a helyzetre, és megoldást próbálok kezdeményezni. Büszke leszek, ha valami ezáltal megindul."
a rasszista rendőrkap.

KopaszMercis 2009.02.02. 17:51:31

@Richárd:
"being a nazi is the new black"

hagyjad, uccsem ertik.

H Stahl 2009.02.02. 17:54:01

@Wavel @Richárd:
Valahol azt olvastam, hogy jogok és kötelezettségek kéz a kézben járnak egy normális társadalomban. Amit írsz (Wawel) az csak az egyik oldal. Nekem is vannak elvárásaim az állammal szemben, de teljesítem is a kötelezettségeimet! Szerintem pont ez az egyik sarkalatos pont a vitában, hogy van-e joga annak, aki megtagadja a kötelezettségeit? Van? Van hát! Akkor holnap én is megtagadom a kötelezettségeimet! Meg én is! Én is! Én is!
Elindul a lavina....
Persze az állam állítsa meg, ne mi!

Rá Dios 2009.02.02. 17:55:39

@naezjó?: Se koncepció, se pénz, sem képzett segítők, se komoly szándék a megoldásra. Miért is történne valami jó?

Archenemy 2009.02.02. 17:55:48

@Richárd: "Én csupán arra próbáltam utalni finoman, hogy bármilyen hovatartozás alapján elítélni embereket nem illik"

De mivel a cigányok körében a bűnözés elterjedtebb, mint a nemcigányok körében, ezért egy random cigány nagyobb eséllyel bűnöző mint egy random nemcigány. Azaz ha én választhatok, hogy egy cigány vagy egy nemcigány mellé álljak a buszon, hogy egy cigány vagy egy nemcigány legyen a szomszédom, akkor járok el logikusan, ha a nemcigányt választom, mert az kisebb eséllyel bűnöző.
Tévedhetek? Persze. Lehet a cigó is rendes, a fehér is paraszt. De gyakrabban lesz igazam, mint ahányszor tévedek, tehát a viselkedésem megalapozott.
Illik vagy nem illik, kit érdekel.

zsakmany 2009.02.02. 17:55:54

@midnight coder: igazságot? LOL
@hRaVeN: kik mondatnák le a vajdát? ki választotta a vajdát? és mi az egyáltalán, hogy vajda? 2009ben magyarországon egy bohócság, semmi más.
többiek: ha annyira igaza van a rendőrfőnök úrnak, akkor miért nem megyünk és fogdossuk össze a miskolc környéki cigányokat, rakjuk őket vonatra, ki velük a románokhoz. hm?

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.02. 17:55:59

@Richárd:
Nem a hovatartozás alapján ítélte el, hanem a bűnöző életvitel mellett.
A származás "csak" abból a szempontból érdekes, hogy ebből szociológiai következtetéseket lehet levonni.

Átvitel honvéd 2009.02.02. 17:56:49

Azt mondta-e Pásztor, hogy a cigányok lopnak?

Helyes-e kirúgni valakit, aki tényekről, ezeket a tényeket nem ferdítve nyilatkozik?

Helyes-e tényeket ferdítő hangvételű cikkeket írni?

Helyes-e valamilyen témát a szakértelem köntösébe csomagolva, helyette saját félelmeket kivetítve és azokkal összetévesztve, tárgyalni?

...Ezek volnának a kérdéseim Munk Veronikához, s vele együtt Richárdhoz (és általában).

Archenemy 2009.02.02. 17:58:21

@KopaszMercis: Szerintem meg mikor kifogysz az érvekből, jön a faszparasztgecizés. Lapozzunk...

Viktor H 2009.02.02. 17:59:00

A miskolci rendőrkapitány azt a tényt közölte ,hogy Miskolc és környékén a kisebb rablásokat sajnos a cigányok követik el , ez nem rasszizmus , ez tény.
Az lett volna "rasszista" ha azt mondja ,hogy az egész országban így van, bár az is tény ,de sok helyen viszont a magyarok is ugyanezt csinálják.

Jellemző a baloldali retorikára ,hogy mikor valaki cigányozik azt egyböl lerasszistázzák ,de viszont mikor az egész társadalmat kell rasszistázni akkor nem törődnek a polkorrektséggel, holott ők teremtették a körülményeket , ők nem adnak munkahelyet és pénzeket vonnak el innen onnan.
A baloldali ember is ugyanugy cigányozik ha nincs ott a kamera ...

subVito 2009.02.02. 17:59:07

Akárki akárhogy is hőbörögjön, beleértve a blog szerzőjét is, ez nem rassszizmus, a náci németeket a képbe hozni pedig nevetséges csúsztatás.
És nem, nem vagyok jobb oldali gondolkodású, és nem, nem érdekel a politika. De annak, amit az a rendőr mondott, köze nincs a rasssiznushoz, pláne a fasiznushoz, és kőostoba az, aki belelátja!

Rá Dios 2009.02.02. 17:59:19

@Borbíró Piroska: nem volna éppen baj, ha akár a mostani 2baleset" okán is, de komolyan vennénk végre, hogy a társadalom létszámának 10%-a a társadalmon kívül, annak ellenére él.

vontod75 2009.02.02. 17:59:22

Kedves Richard!
Drágabogár virágszálam, neked is csak azt tudom felajánlani mint kartársnődnek Munk "Bencze György" Veronikának, a következő felsorolásból szabadon választott helyszínen tölts el lakosként 1 hónapot. Miskolc-Avas II, Ózd-Tábla, Salgótarján-Zöldfa út. Csak hogy megfigyeld a mélyszegénységben élő cigányok (mielőtt belekötnél a cigányozásomba lsd:
1993. évi LXXVII. törvény a nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól:
61. § (1) E törvény értelmében Magyarországon honos népcsoportnak minősülnek: a bolgár, a cigány, a görög, a horvát, a lengyel, a német, az örmény, a román, a ruszin, a szerb, a szlovák, a szlovén és az ukrán.) életkörülményeit. Készíts szociológiai felmérést a hagyományos depressziós zónákban hasonló életkörülmények között élő cigány és más nemzetiségű magyar állampolgárok körülményeiről, beilleszkedési hajlandóságáról. Majd ha ezzel végeztél gyere vissza és írj ugyanerről a témáról. Ja hogy ezzel meló van és akkor már senki nem fog foglalkozni a dologgal. Ja kérem ezt úgy hívják tényfeltáró újságírás. Amit te űzöl az pedig nem más mint félinformációk alapján végzett bértollnokoskodás, vagy szimplán csak OKOSKODÁS.

Archenemy 2009.02.02. 17:59:57

@zsakmany: "ha annyira igaza van a rendőrfőnök úrnak, akkor miért nem megyünk és fogdossuk össze a miskolc környéki cigányokat, rakjuk őket vonatra, ki velük a románokhoz."

látom vannak még, akik a "minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár" hatéveseknek szóló logikai tanmesén még nem jutottak túl

Rá Dios 2009.02.02. 18:00:43

@Viktor H:
Sőt, zsidózik is, bár ott van a kamera (Zuschlág és a HÍR Tv szánalmas esete)

ZKW 2009.02.02. 18:01:55

Kedves Richard
A kommentekből ítélve nagyon sok "vonal" létezik még, akinek el kell magyaráznod, hogy mi az a gömb!!:)Sok sikert, és türelmet kívánok. Kevesen látják még, hogy mennyire veszélyes saját magunkra nézve ez a közhangulat.

KopaszMercis 2009.02.02. 18:02:30

@Archenemy:
Lehet...
Ha majd egyszer kifogyok, akkor eszembejutsz, es meglatjuk, hogy igazad van - e. Addig talalkathatsz tovabb.

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.02.02. 18:02:50

Ha valaki kisebbségi jellegre igényt tart, az kurvára ne csodálkozzon, ha kisebbségi jellegre való tekintettel tevékenységeit is tipizálják.

Ha én ubuntu vagyok és erre való tekintettel enyhébb elbánást, pozitív diszkriminációt és ösztöndíjakat kapok, akkor kurvára ne sértõdjek meg azon, ha azt mondják a windózok, hogy linuxosan viselkedek. Mert hát pont az a lényeg, hogy a windóz az nem linux, és eléggé ordenáré hülye fasz az, aki nem látja: vannak windózos és linuxos típushibák is.

pitaa 2009.02.02. 18:02:52

ugyanolyan gáz ez a post, mint a cikk, amire hivatkozik (és amit egyébként gyorsan lekaptak az index főoldalról) ;)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.02. 18:04:04

Klassz kis poszt, bár egy kicsit rövid.

Azt hittem a pesti tarisznyás elet büfészakot végzett balliberális tábor valami hosszabb, nagyobb lélegzetvéteéű írással áll elő, esetleg egy-két szemtanu, aki látta Pásztor urat a könyvtárban a Mein Kampf-ot olvasgatni, vagy egy dvdtékás, aki azt mondja, hogy emlékszik amikor Pásztor úr kivette a Halál 50 óráját és könnyes szemekkel vitte vissza a tékába és azt mormogta, hogy "majdnem sikerült a srácoknak az áttörés" ...

Mos komolyan, az egész táborból ennek a szerencsétlen Richárdnak futotta erre az egy nácizós mondatra? Mi van Veletek?

Kapjátok magatok össze srcáok, hiszen a nácik már ott ülnek a rendőrségen is ....

Wawel (törölt) 2009.02.02. 18:04:58

@zsakmany: Érdekes, hogy félnek ettől a vajdától a megélhetési jogvédők, mióta megjelent! :)
Nagyon kínos, amikor egymás mellé teszik a vajda és az állami csöcsön lógó és azt fosztogató ilyen-olyan cigányszervezetek vezetőit, és ordít a különbség: a vajda azt mondja, amit minden normális ember gondol ebben az országban, tisztán, érthetően, a megoldást és a kapcsolatot keresve. A többiek pedig szánalmasan primitív módon böfögik vissza a leckét, amit az SZDSZ gyorstalpalón megpróbáltak beléjük verni.
Az volt a legjobb, amikor valamelyik ostoba cigányvezetőnek nem szóltak, hogy most nem kell szélsőjobbozni, mert a miskolci rendőrkapitány a mi kutyánk kölyke... :) Jól beszólt neki! :)

Archenemy 2009.02.02. 18:05:45

@KopaszMercis: Dehát ez történt. Az, hogy "a bolt tulajdonosa egy faszparaszt geci" az nem érv, hanem vélemény.

hRaVeN 2009.02.02. 18:06:18

@zsakmany:
Hát tudtommal a cigányság normálisabb, kulturáltabb része azért még igenis hallgat a szavára. Nyilván igazad van abban, hogy már nem ugyan azt jelenti a vajda, mint egykor régen, ebben a politikai csatározásban gondterhelt időszakban; de még mindig tekitélynek számít sok cigány ember szemében, elég erősek azért a tradíciók náluk.

weine11 2009.02.02. 18:06:59

Mostanában a posztírók azon versengenek, hogyan tudják maguka atöbbeiknél hamarabb intellekuális szegényélegénynek titulálztatni ? Mi ez a sorozatos önleégetés?
Mert jelenleg nem azért írok, hogy állást foglaljak náci-nem náci, cigány- nem cigány ügyben,hanem a magyar iskolarendszer hbájáéra szeretném felhívni a figyelmet. Adott egy magát újságírónak tartó egyén akiből lemaradt a szövegértési képesség, nem tud logikusan gondolkozni és ezekkel a képességekkel osztja az észt a tömegeknek.
Sajnos a mai cikkből kiderült, nem csak munk veronika ilyen, vannak még elrejtve a magyar net jótékony félhomályában hasonló kvalitású egyedek.
De mi készteti őket arra,hogy harsányan, egymás után, szinte versenyszerűen világgá kiáltsák ostobaságukat?

naezjó... 2009.02.02. 18:07:12

@ZKW:
Magyarázd már meg nekem, mint vonalnak, h szerinted mi lenne a helyes közhangulat. Tényleg érdekel a véleményed.

sanyikácska 2009.02.02. 18:08:10

Kedves post író, Ha azt hiszed, hogy a nácik tényeket közöltek, akkor te is egy rohadt náci köcsög vagy. Utálom a csúsztatásokat, miattatok ilyen idióta ez a világ - és ebből most nyilván azt fogod kihámozni, hogy haláltáborba akarlak köüldeni, mert ilyen hülye pöcsök vagytok bazmeg, nem tudom kevésbé indulatosan írni, nagyon sajnálom és elnézést, de ezt gondolom.

Rá Dios 2009.02.02. 18:09:08

Nem akarom fűteni a vitát, de szerintem a valós vagy úgynevezett cigánybűnözés mellett az is tűrhetetlen, amit a pirézek művelnek szerte a honban.... Mikor teszünk ellene?

Richárd · http://probadolog.blog.hu 2009.02.02. 18:09:11

@zero: :-)
"Mos komolyan, az egész táborból ennek a szerencsétlen Richárdnak futotta erre az egy nácizós mondatra? Mi van Veletek? "

Igen talán azért, mert ez a szerencsétlen Richárd nem tartozik "a táborhoz", csupán megírta a véleményét, még ha kicsit szerencsétlenül is.

KopaszMercis 2009.02.02. 18:09:30

@Archenemy:
Igazabol, levezettem hogy miert az. Azt, hogy te errol nem veszel tudomast aligha nivos dolog az en szamlamra irni.

Azert, mert en nem vagyok tolvaj, engem ne tolvajozzon le senki.

Hans Lopkowitz 2009.02.02. 18:09:39

Tényeket kijelenteni nem rasszizmus. Pásztor Albert a leghitelesebb, aki az adott témában nyilatkozott erről. Nem nyilatkozott arról, hogy mi történik baranyában, Szlovákiában, Nigériában, Kaliforniában. El kell fogadni a statisztikát, amit kijelentett.

A tények mellette állnak, cigánybűnözés van, a cigányság hajlama a bűnözésre sokkal nagyobb. Ezek tények, mint az is, hogy az egyik legjobb barátom cigány. Nagyon (!!!) tiszta, becsületes, kedves ember. Büszke vagyok, hogy a barátomnak mondhatom – kevés ilyen emberrel találkoztam életemben. Természetesen ez nem függ azzal össze, hogy mi történik Miskolcon. Ha események dokumentálhatóan megtörténtek, akkor jelentsük ki, foglalkozzunk a problémával.

zsakmany 2009.02.02. 18:09:47

@hRaVeN: tolja a média, miután talál egy díszcigányt, aki vajdának nevezi magát

Gyugyó 2009.02.02. 18:10:52

Nem értek egyet a cikkíróval.

(Azzal sem, hogy a hiénák a nem létező demokrácia nevében szétverték Magyaroszág meglévő iparát, egyes fontos piacait. Hirtelen minden magántulajdon lett, ami a mai válság tükrében lehet, hogy nem is a legjobb megoldás. A magánhaszonból nem jut eleg az országnak. Ebbe a mai világba persze nem fér bele a szakképzetlen cigánymunka -régen belefért.)

Talán nem kellene a miskolci rendőrkapitányt a nácikhoz hasonlítani inkább felfogni, hogy többen szeretnénk emberközeli, bűnözés mentes országban élni.

hoseman 2009.02.02. 18:12:05

Ez a Richard nevezetű postoló teljesen szét van baszódva...

ZKW 2009.02.02. 18:12:07

@naezjó?: nincs olyan, hogy "helyes közhangulat". A lélnyeg, hogy azzal semmire sem megyünk, ha azzal foglalkozunk, hogy mely elkövető milyen származású. Hozzátenném, erről azt hiszem nem tehet. Vagy igen? Engem senki nem kérdezett születésemkor, hoigy mi legyek. Senkit nem érdekel, hogy a móri mészárosok milyen nemzetiségüek, hanem, hogy mikor kapják el őket. Csak a kisebbségi társadalom leszakadását erősítjük evvel. Ha nem világos amit írtam, akkor nézz utána egyéb szociológiai tanulmányokban, nekem most el kell mennem.

timarg · http://sas2.elte.hu/tg 2009.02.02. 18:12:08

Bocs, hogy nem olvasom el a 250 kommentet, lehet, hogy a mondandómat már lelőtték. Azért leírom, mert nagyon kikívánkozik.

A poszt-író által említett "egy cikk" egyik "fontos mondata" szerint a kapitány azt mondta, hogy:
"életük a születés pillanatában meghatározott, vagyis a lopás- és rablásvágy vérükből és/vagy a kultúrájukból fakad"

Csakhogy nem ezt mondta. Ezt a cikkíró adta a szájába. Miközben ő azt mondta, hogy 8 rablásból nyolcat cigányok követtek el.

Miért kell ehelyett mást írni? Hogyan lehet ezt a nyilvánvaló problémát megoldani, ha még beszélni sem lehet rendesen róla?

Richárd · http://probadolog.blog.hu 2009.02.02. 18:12:41

@Gyugyó: "többen szeretnénk emberközeli, bűnözés mentes országban élni."

Igen, és én is köztük vagyok.

zsakmany 2009.02.02. 18:14:31

@Wawel: bocsánat, a legtöbb cigány vezető (nem a vajdák, mert olyan nincs) az állami/pártbeli csecset szopja, és csak azt böfögi, amit a pártközpontból/állami hivatalból utasítanak neki. ez a vajda-dolog eléggé újkeletű, többen rájöttek, hogy úgyis lehet szopni azt a csecst, hogy nem azonosítanak annak gazdájával. erre jó intézmény az önjelölt vajdaság, mert remélem, nem gondolja senki, hogy a falu cigányai összeülnek és vajdát választanak. a vajda címet korábban kiérdemelték, manapság magukra aggatják, általában azok, akik jó tele vannak pénzzel, és további hasznot húznak egy adott közösség nem létező vezetőjeként bemutatva magukat.

marosy 2009.02.02. 18:14:55

Kedves blogíró, megbasznám az anyádat.

hoseman 2009.02.02. 18:15:54

Ez a Richard nevezetű postoló egy hiperkorrekt liberális bohóc..

büdöscigó 2009.02.02. 18:16:00

én is hülye vagyok büdös vagyok barna bőrűvagyok
egyetemet végeztem a szakmámban eredményes vagyok
de nemn vagyok gyilkos bűnöző érted
vagy te is náci vagy???!!!!!

Wawel (törölt) 2009.02.02. 18:16:16

Különben ez az egész mélyszegénység meg megélhetési bűnözés ott bukik el, hogy vidéken akiket a szegény cigányok kirabolnak, legtöbbször még szegényebbek, mit az állami segélyeken élő elkövetők, csak nekik nem jut eszükbe elvenni a másét, hanem próbálnak tenni valamit a megélhetésükért: zöldséget, gyümölcsöt termesztenek, állatokat tartanak, hogy legyen mit enni.
Aztán jön a megélhetési bűnöző és elveszi tőle.
Ez önmagában vérlázító lenne, de mostanában már nem lopnak, hanem rabolnak, méghozzá megdöbbentő brutalitással, kegyetlenkedéssel. Ennek pedig már végképp nincs semmi köze a megélhetéshez és a szegénységhez.

naezjó... 2009.02.02. 18:16:28

ZKW:
'hogy többen szeretnénk emberközeli, bűnözés mentes országban élni.'
Sztem ez a helyes közhangulat

bocadilla 2009.02.02. 18:18:14

Egyrészt a Munk Vera cikkjét nem idézném be a helyedben, mert nagy rakás ostobaság - cikknek sem nevezném.
Másrészt, nem értem mi a fenéért nem lehet kimondani Magyarországon, hogy az elkövetők cigányok voltak?
Hollandiában élek, itt simán bemondják a rendőrségi hírekben, hogy milyen bőrszínű vagy származású volt az elkövető és senki nem kezd el nácizni. Ennyi.

changebug (törölt) 2009.02.02. 18:18:42

Egy dolog biztos. A miskolci rendőrkapitány tökéletesen tudta azt, hogy ha ezeket a mondatokat mondja akkor minimum leváltás.
Akkor miért mondta ezt - valószínű tudta, hogy kiállnak mellette. Nekem megmondom őszintén ez tetszett. Várható volt, hogy a fővárosi liberálisok automatikusan visítanak, utána beindul a vizsgálat, utána leváltás - ez forgatókönyvszerű dolog. De az hogy ezek után visszahelyezzék az nem, és ebben tetszett, hogy az emberek (szavazópolgárok) valahol nyomást gyakoroltak.
A többi is forgatókönyv (többi párt).
Szóval valahol kavics került a gépezetbe és ez tetszik. (ami nem tetszik, hogy miért kell ennek automatikusan így történnie. kijelentés->visítás->leváltás->pártok->alkuk.)
A liberalizmus elméletnek szép gyakorlatban nem működik.
A cigányságnak meg alkalmazkodni kell. Ahogy a nem cigányoknak is nagyon sok mindenhez. Ebben lehet őket segíteni. Ösztöndíjakat kitalálták egy csomó dolgot kitaláltak. Még csak új dolgok sem kellenek.

Megmond Alak 2009.02.02. 18:18:51

Tiltakozom a magyarok nevében a rendőrkapitány "magyarozásáért", amikor is azt merészelte mondani, hogy a magyarok rabolnak benzinkutat, meg bankot. LOL

kapjunkmárészbeemberek!

Vicc ami itt van.

hoseman 2009.02.02. 18:19:01

"Wawel>Különben ez az egész mélyszegénység meg megélhetési bűnözés ott bukik el, hogy vidéken akiket a szegény cigányok kirabolnak, legtöbbször még szegényebbek, mit az állami segélyeken élő elkövetők, csak nekik nem jut eszükbe elvenni a másét, hanem próbálnak tenni valamit a megélhetésükért: zöldséget, gyümölcsöt termesztenek, állatokat tartanak, hogy legyen mit enni."

Itt a lényeg és pont. a többi csak maszlag....az egyetemista czigányok is feldughatják a seggükbe.

2009.02.02. 18:19:12

Fejezzük már be ezt a cigánypátyolgatást. Ne haragudjon a világ, de túlzás amit művelnek. Cigányt pedig még nem hallottam másik cigányra rászólni: viselkedjél már normálisan. Még nem értük el az ingerküszöböt.

Dr. Deedee 2009.02.02. 18:19:47

"többen szeretnénk emberközeli, bűnözés mentes országban élni."

bűnőzés 90%-a = cigányság ( és akárki akármit mond ez így van! )

ergo:
többen szeretnének emberközeli, cigány mentes országban élni.

Archenemy 2009.02.02. 18:19:57

@KopaszMercis: Nem vezettél te le semmit. Közölted, hogy sért téged, ha letolvajoznak(vélemény), hogy egy felirat ugyanolyan, mint egy leköpés (vélemény), meg faszparasztgeciztél egy jót (sértegetés).

Nem látom, hol ért téged hátrány a származásod miatt. Többet számolt fel neked az osztrák ((festő)) boltos? Nem szolgált ki? Megvert? Gázkamrába zárt?

Ja hogy _megsértődtél_. Na az már komoly. Egyem a mimóza lelkedet, galambom. Szerencsére te sose sértettél meg még senkit.

ohmyFgod 2009.02.02. 18:20:53

Richárd!

Mikor olvastam azt az írást, amiből idézel, nagyon elkeseredtem. Tényleg, rettenetesen. Ha gimnazista szűzlány lennék, valószínűleg el is sírom magam.

Először is: nem "cigányozott" a rendőrkapitány. Az, hogy feltárja a nyilvánosság előtt a tényt (ami valóban tény, bár ne lenne!), miszerint 15 rablásból 15-öt cigány követ el, véleményem szerint nem cigányozás. /nem emlékszem a számokra, ezek csak példák/
Cigányozás alatt én azt értem, ha valakit minden alap nélkül, csak a faji hovatartozására való tekintettel pl. ócsárolsz. Lásd, "büdös cigány", "dögölj meg, cigány", stb.

Sajnos a jelenség létezik. Nyilván nem azért lop, mert cigány. Nem azért teszi ezt, mert alacsonyabb rendű vagy ilyesmi. De az integráció hiánya, a társadalmi helyzetük, és a kulturális sajátosságaik együttesen a fenti eredményt okozzák. Ez szomorú. Mi is (az állam), ők is, a cigányság vezetői is hibásak ebben.

Lakatos Atilla tökéletesen tette fel a kérdést: "Ha 200 lopásból 200-at cigány követ el, akkor azt minek hívod? Mi az, ha nem cigánybűnözés? Arab?" /nem pontos idézet, de a mondanivalója 100%-ig ugyan az/

Az pedig, hogy miért nem képes nevén nevezni a gyereket, miért nem képes cselekedni a mindenkori felső vezetés, megér egy másik misét.

Végezetül hangsúlyozom még egyszer: nagyon tévútra téved az, aki emögött őszintén rasszizmust lát (azért írom, hogy őszintén, mert sok a provokátor, illetve, aki bele sem gondol).
Nem volt ez más, mint egy sajnálatos, de nagyon bosszantó jelenség nyilvánosság előtti elismerése, mely végre egy hivatalos személy szájából hangzott el, úgy, hogy sok emberhez eljutott.

A kormányok csak titkolóznak, szavazatokat gyűjtenek, átverik a cigányokat is. A rasszista kártya annyira erős, hogy képes tönkretenni a tisztességes embereket is. Szerencsére most nem ez történt.

Elnok ur 2009.02.02. 18:20:59

Igaza volt a rendorkapitanynak. Beszelni kell a ciganybunozesrol es kezelni kell ezt a problemat.

Wawel (törölt) 2009.02.02. 18:21:36

@zsakmany: :) ez jó! Szerinted a több száz éve működő vajdaság intézménye illegitim, de az ilyen-olyan betűszavak, amiket pár éve valamelyik bp-i pártirodában találtak ki, az teljesen legitim.
:) és még egyszer :)

Énszóltam 2009.02.02. 18:22:29

A remek cikkért jókívánságomat fejezem ki Ricsikének, miszerint őt vagy a barátnőjét / feleségét / gyerekét / apjátanyját inzultálja köztéren egy C-betűs-szó. Erre a bűnözési és velejéig romlottan fajgyűlölő statisztika szerint 90%-al több esélye van, minthogy egy MAGYAR tegye ugyanezt. Román C-betűs-szó is lehet opcionálisan.

Rá Dios 2009.02.02. 18:24:14

@marosy: Ezt most itten hogyan, minek???

naezjó... 2009.02.02. 18:24:17

@Empty:
kíváncsi lennék mit szed...

2009.02.02. 18:24:52

"Erre a bűnözési és velejéig romlottan fajgyűlölő statisztika szerint 90%-al több esélye van, minthogy egy MAGYAR tegye ugyanezt."

Itt a pont :D

zsakmany 2009.02.02. 18:25:16

@Wawel: már vagy 100 éve nem működik, az amiről beszélsz.
a hozzászólásokat olvasva az az érzésem, hogy a kommentelők nem ismernek cigányokat, viszont félnek valamitől, amiről nem tudják, hogy mi az.

Empty 2009.02.02. 18:26:02

@naezjó?:
Nem tudom, de inkább nem kérek belôle. :-)

hunnai 2009.02.02. 18:26:51

A palesztinokat nem a zsidók lőtték tankokkal? A magyarokat nem a törökök támadták meg? Jajj, csak ki ne mondjuk ami nyilvánvaló... Ha valaki cigány akkor azt miért szégyelli? Ha magyar, akkor azt miért szégyelli?

ohmyFgod 2009.02.02. 18:28:14

@Richárd: "Én csupán arra próbáltam utalni finoman, hogy bármilyen hovatartozás alapján elítélni embereket nem illik, főleg nem egy főrendőrnek."

Ezzel egyetértek. A baj az, hogy ez nem történt meg. Szinte biztos vagyok benne, hogy végig sem hallgattad az egész beszédét. Hovatartozás alapján nem ítélt el senkit. Nem hülye, és szerintem nem rasszista. Annak a jelenségnek a felismerése, hogy az utcai rablások 100%-át cigány származásúak követik el, és emiatt bizonyos területeken kiemelt figyelmet kell szentelni a cigányoknak, abszolút nem faji alapú ítélet. Aki ezt mondja, annak - legalábbis ebben a témában - rettenetesen komoly gondja van a józan ítélőképességével.

Légyszíves, mutasd meg azt a mondatot, ami alapján rasszista szerinted!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.02. 18:28:40

@Richárd:

Ja, nincs semmi baj, a vélemény szent és megbecsülendő, és külön elismreés, hogy "állod a sarat" ... bár lehet egy erős nyugtató bár benned van :)

Lehet egyétérteni / elítélni Pásztor Albertet, de lenácizni nem elegáns senkit sem, főleg mivel Magyarországon sosem voltam nácik, csak nyilasok, de az utolós nyilast is megölték 1945-ben ...

További sikerekben gazdag(abb) blogolást !

hunnai 2009.02.02. 18:28:58

Nácik? Mert a komcsik nem irtották tízmilliószámra az embereket...

Wawel (törölt) 2009.02.02. 18:29:38

@zsakmany: törvénybe iktatva valóban nincs, de mint tudjuk, a cigányságot soha nem izgatták nagyon a törvények. Saját, nem írott törvényeik vannak, amiben pont a vajdának kulcsszerepe van.
Még az átkosban is pontosan tudta a megyei párttitkár és a megyei rendőrkapitány, hogy ha balhé van, akkor kit kell keresni. Lehet, hogy nem mondták ki, hogy ő a vajda, de ettől még az volt.

tictac 2009.02.02. 18:30:49

Azért marha gyorsan lesznek 180 fokos fordulatok: index.hu/politika/belfold/dr.baz4578/

Empty 2009.02.02. 18:31:10

„Húsz évvel ezelőtt virágzó kertkultúra, élénk társadalmi élet volt ezen a vidéken. Sok ingatlan üressé vált, a városi lecsúszott rétegek megvették, vagy birtokba vették ezeket a területeket, és gettóvá változtatták sok helyen. Az itt élők fosztogatásból élnek jórészt. A rendőrök kevesen vannak. Sajnos napközben is komoly fosztogatások, betörések történnek. Az elmúlt 24 órában is jó néhány betörőt elfogtak. Ezek az emberek addig nem bűnöznek, amíg a rács mögött ülnek. Sajnos, ma már muszáj bezárkózni, mert egy perc elég ahhoz, hogy fényes nappal besurranjanak és kifosszanak egy lakást...”

www.boon.hu/hirek/borsod-abauj-zemplen/cikk/pasztor-albert-nem-eloszor-beszelt-a-gondokrol/cn/haon-news-fcuweb-20090131-1127556708

naezjó... 2009.02.02. 18:31:29

@zsakmany:
Én hülye, h amikor hazafele öten jönnek nekem felháborítóan pofátlan arroganciával, este 10 órakor 1 megyeszékhely legnagyobb utcáján, h itten most le leszel húzva köcsög, én marha nem értettem meg, h ők csak a tudatlanságomból fakadó félelmem manifesztációi. köszönöm, h felnyitottad szemem.

HgGina 2009.02.02. 18:32:07

Szívesen olvasnék egy blogot arról is, hogy mennyire nem volt fajgyűlölő vagy náci Herzl Mór és az ő cionista bandája.
Mert ugye Izrael sem öli halomra az arabokat...

Empty 2009.02.02. 18:32:44

Végre egy kis zsidózás. Olyan üdítôen hat.

Riasom 2009.02.02. 18:32:51

Richárd,
gratulálok, hogy sikerült éppen a cikk legdurvább csúsztatás, illetve hazugság-halmazára építened a posztodat!
Többen (pl. én is), több helyen (blogok, index-fórumok) kielemezték éppen az idézett bekezdések primitív kis csúsztatásait, biztos vagyok benne, hogy a párszáz előttem kommentelő közül már itt is megtették ezt páran (elnézést, tudom, hogy illetlenség végigolvasás nélkül kommentelni), így ebbe most nem mennék bele. Mindenesetre szerintem nem kéne erőltetned ezt a blogolás dolgot.

Wawel (törölt) 2009.02.02. 18:32:56

@tictac: csodálod?
"A Draskovics-nyilatkozat után Káli Sándor, Miskolc szocialista polgármestere azt mondta, hogy hétfőre megoldódik a kérdés, ha Draskovics miniszter akar maradni."

Helyretették a kis kopasz köcsögöt.

HgGina 2009.02.02. 18:33:11

Izrael is csak közli, hogy az arabok lőttek először.
Na persze, miután kirugdossák őket a saját szülőföldjükről.

Empty 2009.02.02. 18:33:57

Az arabok mind terroristák.

Hagrid 2009.02.02. 18:34:23

Gyerekek, gyerekek...Itt is és Ózdon is és Avason is, meg akárhol, nem a pofánkat kellene jártatni, hanem szigorúbb jogszabályokat hozatni és betartatni azokat kőkemény fellépéssel. Ez az egész oda-vissza fröcsögés csak szarkavarásra jó és megoldást nem hoz. A gyűlölet és a vérfürdő sem hozott.
Mindemellett egy kis statisztika arról is jó lenne, hogy oké - az elkövetők 90%-a cigány
Miskolcon - de mennyi ebből a megélhetési bűnözés? Nyilván nem arról beszélek, hogy cigány fiatalok bandáznak és játsszák a "gettós niggert", hanem olyanokról, akiket duplán sújt a munkanélküliség: egyre kevesebb a munkahely, cigányt meg amúgy sem szívesen vesznek fel. S a "jó cigány munkaerőt" sem sajnos.:S Én nemcsak a kirabolt magyarokat és cigányokat sajnálom Miskolcon, hanem azokat is, akik a bűnözők miatt nyomorognak állástalanul s tartanak fenn családot segélyből...

A vezetőknek pedig meg kell gondolniuk, hogy egy amúgy is pattanásig feszült helyzetben mit mondanak...
Pásztor rendőrkapitány és társai inkább b**nának oda egyet a roma bűnözőknek, ahelyett, hogy még több olajat öntenek a már amúgy is lobogó tűzre.

tictac 2009.02.02. 18:34:39

@Wawel: Dehogy tették helyre, legalábbis a megillető helyére.

zsakmany 2009.02.02. 18:35:34

@Wawel: az olyan embert besúgónak hívták, még ha vajdának is nevezte magát. a második világháború előtt valóban volt megbecsültsége a vajdának, és valóban rendet tudott tartani a falvak melletti cigánytelepen (a falvakba ugyanis nem engedte be őket a magyar), mert a kitaszított közösség épségének megőrzése fejében valóban átadott a csendőröknek egy-egy tyúktolvajt, aki miatt sírtak a falusiak. ha nem így tett, akkor felgyújtották az egész tábort. a második világháború után a vajda mér nem mint a közösség és a környező emberek "békéjének" megőrzője volt, hanem sima besúgó, aki némi jutalom ellenében bárkit feladott a társai közül. ennek a vajdaságnak a jogutódai élükön a borsodi és az országos vajdával, kinyalhatják a seggemet.

HgGina 2009.02.02. 18:36:21

Be kell vezetni Miskolcon a sariah-t.
Akit elkapnak, ott helyben, satáriálisan meg kell rövidíteni egy kézfejjel.
A harmadik eset után megszűnne az ilyen típusú utcai lopás, rablás.
Legfeljebb a félkezű cigányok statisztikai megolszlása megváltozik.

Riasom 2009.02.02. 18:36:44

@HgGina: Kedves Gina, csak hogy teljesítsem a kívánságod, leírom: nem volt fajgyűlölő vagy náci Herzl TIVADAR és az ő cionista bandája. Cionistának tényleg cionisták voltak, ez tény, és ha ez számodra szitokszó, akkor ezért joggal utálhatod Herzl TIVADART (vagy Theodore-t, külföldiül). Fajgyűlölőnek pedig még pl. a joggal terrorista-szervezetnek titulálható Irgun sem nevezhető, öltek ők angolt és arabot is annak idején minden részrehajlás nélkül.

dimitrij 2009.02.02. 18:37:57

az a baj, hogy nem a teljes történet alapján alkotsz véleményt.

nézzük az eseményeket sorrendben:

- 2006-tól kezdődően egy érdekes jelenség zajlott Miskolcon, néhány év alatt közel 190 lakásba költöztek be úgy emberek, hogy a fészekrakó programm révén jutottak kedvező hitelhez, melyre állami garancia is volt, ehhez vélhetően banki alkalmazottak és önkormányzati dolgozók is hozzájárultak, mivel a rendőrség is nyomoz, borítékolható a csalás.

- azoknak akik beköltöztek egy jó részének alapvető hiányosságai voltak társas együttélés íratlan szabályairól, amit a gyakorlatban úgy nézett ki, hogy nem fizettek semmilyen a lakással kapcsolatos költséget, a hitelt sem, nem volt munkájuk, így rövid idő elteltével elértéktelenedtek az ingatlanok, és egy bűnözési hullám is megindult,

- az esetnek vannak haszonélvezői, meg károsultjai. károlsult mindenki, aki adót és járulékot fizet, a miskolci környék lakói, akiknek elértéktelenedett a lakása, áldozat az ezzel a módszerrel ingatlanhoz juttatott zömében roma ember is, és az is károsult, aki nem jutott támogatáshoz, holott neki járt volna. és vannak a haszonélvezők, azok akik szervezték az okosságot, akik felhajtották az embertelen körülmények között élő zömében roma embereket azzal a hamis igérettel, hogy normális laksában normális életet élhetnek (vagy amilyet akarnak)...

- ez a fenti történet akkor kerek, ha ehhez hozzáveszük a probléma kapcsán teljesen irreleváns dologgal foglalkozó politikusainkat, ilyen visszaéléseknek teret biztosító törvényakotóinkat, az ő teljes és tendenciózus hozzánemértésüket, és azok következmény-mentességét. mi az ő feladatuk? és mi az, amit ehhez az ügyhöz hozzátettek a népképviselet elvét nevetségessé téve?

az, hogy cigányok a városban rablásból élők, azt lehet rasszizmusnak nevezni, csak a teljes problémakör ismeretében módfelett ostoba és pitiáner dolog. egy súlyos morális válság egyik mellékága... nem ez a probléma, hanem a nyilvánvaló probléma egyik megjelenése a sokaságból... cikk meg egy rakás szar.

HgGina 2009.02.02. 18:40:00

@Riasom: igazad van, Tivadar (mórickának móricka).
Mindazonáltal olvasd el az írományát, és utána a Mein Kampfot. Meglepő párhuzamokat fogsz találni.

Archenemy 2009.02.02. 18:40:44

@dimitrij:
Jó összefoglalás volt, rávilágítottál egy-két dologra.

Empty 2009.02.02. 18:41:28

@HgGina:

Van benne szó a cigánybûnözésrôl? Mert, ha igen elolvasom.

Wawel (törölt) 2009.02.02. 18:42:11

@zsakmany: ha nem vennéd észre, ez az ember most pont azon dolgozik, hogy ne legyenek pogromok és etnikai összecsapások.
Próbálja közelítani a két álláspontot egymáshoz és próbál igazságot tenni, mivelhogy ez a dolga.
A megélhetési jogvédők meg teli szájjal rasszistáznak, és tovább feszítik a húrt.

zsakmany 2009.02.02. 18:43:27

@naezjó?: ok, ez nem volt jó kérdés, csak azért írtam, mert ilyen mindenhol van, ahol valaki erősebb a másiknál (vagy ha többen van a másiknál). aztán az esetek többségében ez ki is merül a verbális izgatásnál, kevesebbszer valóban el is veszik vmidet. de ilyet fehér és barna is egyaránt csinál, kár ezt csak egy csoportra ráhúzni

Wawel (törölt) 2009.02.02. 18:48:15

@zsakmany: igen, ezt lehet mondogatni, csak amikor a miskolci kolléga egy ideje kizárólag ilyenekkel találkozik, akkor ezt neki nehezen fogod beadni...
Az a nagy bajotok, hogy a mindennapi rögvalóság (főleg vidéken) mára pregnánsan elvált a ballib véleményterror által fölépített látszat-valóságtól.
Magyarul: az embereknek elegük van.

Riasom 2009.02.02. 18:48:36

Melyik irományát?

naezjó... 2009.02.02. 18:49:37

@zsakmany:
szégyen a futás, de hosszútávban jó vagyok. volt kb. egy 1kmes futás, meg is lepődtem, h milyen kitartóak. Amúgy sikerüket 1 teló, 1 mp3, meg kb. 3 ezer ft koronázta volna.

Empty 2009.02.02. 18:53:58

@Riasom:

Herzl Tivadar: Az avasi lakótelep közbiztonsági problémái 1876-77

lagymanyosi 2009.02.02. 18:55:49

nevetséges.ez a Pásztor nem tett semmit,csak kimondta a tényeket.ha egyszer minden rablást cigányok követtek el,akkor miért ne lehetne kimondani?bezzeg,ha nagyritkán egy szegény cigányembert bántanak,akkor azonnal a legfontosabb pont,az,hogy cigány,és ez bizony rasszizmus!ilyen erővel fordítva is lehetne.ha cigány az elkövető,akkor az is rasszista indokból tette?a cigányok,csak kapnak,és elvesznek. paraziták,akik nem tesznek semmit az országért(a legminimálisabb az volna,hogy adózzanak,és ne keserítsék meg a többségi társadalok életét)de nyüszítve követelik a segélyeket.tudom,hogy a nagyobb összegűlopásokat (sikkasztás,korrupció) nem cigányok követik el,mert nincsenek abban a helyzetben.de az utcai bűncselekmények túlnyomó része az övék.és azt sokkal jobban megérzi az egyszerű paraszt,aki nem érzi magát biztonságban az utcán ,ha cigányok mellett kell elmennie.kérdeznék mindenkit aki a rendőrkapitány ellen fröcsög:ha melléd áll egy cigány a villamoson,megfogod e az értékeidet,vagy nem?

naezjó... 2009.02.02. 18:56:50

@zsakmany:
erre mondtam, h eltörölhetjük a cigánybűnözés kif.-t, én benne vagyok, de akkor az előitélet szót is. Fehér még nem csinált ilyet velem, ezt nem húzhatom rá a társadalomra, ha picit is logikusan akarok gondolkozni, de amikor 1000 emberból 800 azt mondja, h -téged is?- na ott már nem bírom kizavarni a fejemből az általánosítást. és látod erről nem én tehetek, én semmi mást nem várok el a cigány kisebbségtől, mint emberhez méltó viselkedést, és nem értem, mire fel ez a pofátlan arrogancia. Ha azt mondja,h adjak már 1 százast, mert annyi kell a borukhoz (mert este tízkor azért feltételezem, h nem kiflire kellett), simán adok-adtam már, de jelenleg ott tartunk, h örülhetek, ha emellett nem vágják belém a kést. Na ezért álljon meg a menet, mert az ész már megállt.

ohmyFgod 2009.02.02. 19:00:44

@Hagrid: látom, hogy jó szándékkal beszélsz, ezért nem anyázok hirtelen felindulásból.
De azért finoman hadd kérdezzem meg: hülye vagy?

1 nem tud odabaszni a cigány bűnözőknek, mert el sem ismerik ezt a fogalmat, egyelőre lehetetlen a kérdéssel érdemben foglalkozni. Pontosan azok miatt, akik a fejüket a seggükben hordják.

2 amúgy is nagyon kevés az embere. Nagyon kevés a rendőr vidéken. Nem tudnak mit kezdeni a rengeteg betöréssel, "piti" bűncselekménnyel. Ehhez egy egész hadsereg kellene. Vagy radikális változtatások a kormány részéről, elsősorban a probléma elismerése, kezelése, a cigányok integrálása, bennük rejlő lehetőségek kihasználása. Van bőven. Egész cikket megérne.

3 a cigánybűnözés egy nagyobb szelete valóban megélhetési bűnözés. Az a különbség a hagyományos értelemben vett megélhetési bűnözés és cigánybűnözés között, hogy mélyen összefonódott a kultúrájukból fakadó sajátosságaikkal. A dolog kezelhető, önmagában nem hitványabb az ember, azért, mert cigány.
De szívesen látnék például tehetséges roma gyerekeket a futball válogatottunkban, vagy egyéb sportágakban! Kurva jó ritmusérzékük van, általában jól mozognak. Más kérdés, h pl. amerikai feketékkel ellentétben, tőlük senki nem akar sporttal vagy tanulással kitörni. Éppen ez a sajátosság amiről beszélek. Nem tudod nekem felhozni ellenpéldának a cigány Michael Jordant, mert nem létezik. Azért nem, mert csakis a saját szokásaik, szabályaik szerint nevelik a gyereket, akinek esélye sincs a jó példákat ellesni.
Itt is hadd idézzem Lakatos Atillát. "addig nem megy, amíg ilyen a mentalitásuk, ha kérdezik őket:
- hol a fiad?
- hát a börtönben! - mellet kidüllesztve, büszkén adja elő"

devadel 2009.02.02. 19:04:53

Szokás szerint a vita mindkét fél részéről leegyszerűsít, és megkerüli a lényeget. Kicsit hosszú leszek, de akkor is leírom.

Munk Veronika cikkében három kiemelés van.
Az elsőben ezt írja: "Nem mást állított, mint hogy életük a születés pillanatában meghatározott, vagyis a lopás- és rablásvágy vérükből és/vagy a kultúrájukból fakad."
Nos, a kapitány nem mondott semmit születési meghatározottságról. Nem beszélt ilyesmiről egyáltalán. Nem firtatta, hogy a cigányok miért lopnak, csak állította, hogy egy bizonyos fajta bűncselekményt egy bizonyos területen kizárólag ők követnek el. Veronika tehát hazudott egy jó csattanóért. Létezik ugyan a Veronika által idézett vélemény szélsőjobb körökben, de azokkal vitatkozni nem érdemes, mert szociológia és genetika bebizonyította, hogy az tévhit.

A másodikban ezt írja: "Pásztor sokkal inkább tünet, véres kelés a (nem létező) esélyegyenlőségi mozgalom arca közepén." Nos, Pásztornak semmi köze az esélyegyenlőségi mozgalomhoz. Pásztor egy rendőr, aki a saját munkavégzése szempontjából gyakorlatiasan szemlél egy jelenséget. Úgy viselkedik, mint egy átlagember. Ennek később még lesz jelentősége.

A harmadikban ezt írja: "A "politikailag korrektnek" vélt beszédmód kudarcot vallott többség és kisebbség együttélési problémáinak kezelésében." Nos, a politikailag korrekt beszédmód szükségszerűen vall kudarcot, ha azt a probléma egyedüli kezelésének tekintik, mint ahogy ez nálunk folyik. Ezért legkevésbé Pásztor hibáztatható.

Akkor hát van-e cigánybűnözés? Az attól függ.

Ha az állam szempontjából nézzük, akkor nincs. Szociológusok hada bizonyította be, hogy ami cigánybűnözésnek látszik, az valójában szegénybűnözés, bármelyik tartós szegénységben és kilátástalanságban élő ember(csoport) hasonlóan reagál a hasonló körülményekre (USA-ban a négerek, Párizsban az arabok, nálunk a cigányok, máshol mások). Ezt az államnak tudni kell, hogy a maga szintjén tudjon a jelenségre reagálni. Az államnak azt is tudnia kell, hogy nálunk a szegények 90 %-os átfedéssel megegyeznek a cigányokkal. Az állam ezeket tudja is, megfelelő mennyiségű kutatási eredménnyel rendelkezik erről.

Ha a polgár szempontjából nézzük, akkor van cigánybűnözés. A polgártól ugyanis nem várható el (műveltségi, tájékozottsági, iskolázottsági hiányok miatt), hogy széles körű szociológiai műveltséggel bírjon, és a jelenségek mélyére nézzen. A polgár igyekszik normálisan élni az életét, és ennek része, hogy elkerülje a bajt. A polgárnak e tekintetben igenis tudnia kell, melyek azok a helyek, helyzetek, amelyeket el kell kerülnie. A polgárnak igenis tudnia kell, hogy cigánnyal nem vitatkozunk, éjszaka nem megyünk általuk lakott városnegyedbe, szórakozóhelyen nem keveredünk vele szóváltásba, mert nagyon veszélyes. És senki nem fogja a polgárnak megmagyarázni, hogy valamiféle elvont eszmék miatt a biztonságát adja fel. Érvényesen ez nem várható el tőle. Tehát a polgár szempontjából van cigánybűnözés. Ha betörés van, igenis tudjuk, hogy cigányoknál kell keresni, mint ahogy ha megvesztegetési botrány van, akkor is tudjuk, hogy politikusoknál és állami vállalatoknál kell keresni. Van élettapasztalatunk.

Mit tehet tehát a polgár? Azonosít egy viselkedési mintát, és reagál arra. Ennél több nem várható el tőle.

Mit tehet tehát az állam. Sokat. Egy csomó példa van arra, hogyan lehet integrálni leszakadt rétegeket. Lehet ösztönözni őket munkára, tanulásra, életmódváltásra. Lehet pozitívan diszkriminálni (igen, okosan, mert hosszú távon megéri).

Mit nem érdemes csinálni:
Nem érdemes politikailag korrekt lózungokkal traktálni a népet. Mert nem hiteles.
Nem érdemes rendőri eszközökkel próbálkozni. Egy cigány férfinak a börtön jobb körülményeket biztosít, mint amit otthon talál. Nincs visszatartó ereje. Ha nem lenne más választásom, én is lopnék.
Nem érdemes erőltetni az integrált oktatást addig, amíg nincsenek olyan tanárok, akik felkészültek integrált differenciált képzést nyújtani magas színvonalon. Senki nem fogja feláldozni a saját gyerekét néhány píszi lózungért.

És igen, ha korrekt módon lehet ezekről a dolgokról beszélni, aztán ez alapján elkezdünk valamit csinálni is, az kivenné az érveket a szélsőjobbosok által kínált, valóban nagyon ellenszenves megoldási javaslatok alól. A beszéljünk affektálva politiaikorrekt szavakat, ugyanúgy nem megoldás, mint gettóba zárni a cigányokat.

És amíg két oldal két rossz megoldás mellet tud csak érvelni, semmivel nem leszünk előbbre, sőt, egyre rosszabb lesz.

devadel 2009.02.02. 19:11:06

@ohmyFgod: megfeledkeztél a világhírűen zenélő cigányokról. kicsit.

a cigány kultúrában éppen nem a kilátástalanságba való beletörődés van, hanem a minden körülmények közötti talpraesettség, ügyeskedés. ebből maradt mára a lopás, mert a hagyományos cigány foglalkozásokra (pl. vándorkereskedelem) megszűnt a kereslet.

a kilátástalanságba való beletörődés viszont tipikus "szegény-kultúra". millió amerikai film van erről, mind fehér emberekkel (lásd még lakókocsitelepek, pl.).

Lucius Flavius Arrianus 2009.02.02. 19:11:29

...Még valamit, kedves Richard.
Ha már a náci reminiszcenciák előjöttek (ami egy képtelenül ostoba mondat volt egy nagyon, de nagyon rossz posztban), akkor ne feledd, hogy ezek a posztok - ide értve Munk mostanra már hírhedett cikkét is - verik a magyar liberalizmus koporsójába az utolsó szögeket.
Ha ez volt a szándékotok, akkor gratulálok, sikerrel jártatok.
Mondom én, aki alapító tagja voltam annak a pártnak, aminek nem is írom ide a nevét, mert semmi kedvem félnótások hülye megjegyzéseit olvasni.

Xezs 2009.02.02. 19:16:47

Túlságosan is fel vannak a cigányok buzdítva, és már nem lehet őket elhallgattatni. Valakik a szájukba adták hogy őket igenis emberszámba kell venni.

Kérdem én, emberszámba lehet azt venni, akinek nincs igénye a rendre, ha dől a háza oldala, nem csinálja meg, ha gazos a kert, nem tisztítja meg? Aki a saját háza közepére szarik? Aki a saját anyját, lányát megerőszakolja? Aki lépten nyomon azt keresi, hogy erőszakoskodjon, verekedjen? Akinek az egyetlen vágya hogy részeg legyen?

Az is tévúton jár, aki azt hiszi, hogy meg lehet őket változtatni. 100 évvel ezelőtt hol éltek a cigányok? A falu határában, a putrisoron. Ma hol élnek? Ugyanott, esetleg városban, de azok a részek is putrisodnak.

A cigányok nem akarnak rendet, csak káoszt, ők így érzik jól magukat.

Vegyük észre, hogy aki nem akar integrálódni, azt erőszakkal sem lehet erre rávenni.

Wawel (törölt) 2009.02.02. 19:19:30

Gondoljon bele mindenki, hogy most milyen feszültségek vannak, és mi lesz itt, ha idén 100.000 ember elveszíti az állását.
Nem szívesen írom le, de mintha a történelem tényleg ismételné önmagát.
Csakhogy ennek semmi köze a miskolci rendőrkapitányhoz...

Xezs 2009.02.02. 19:19:56

Végül még egy gondolat: Miért gondolja bárki is azt, hogy ezeket a felnőtt embereket irányítani, segíteni kell? Ezzel gyakorlatilag elismerjük, hogy cselekvőképtelenek, és egy gyerek szintjén vannak. Ami igaz is.

Wawel (törölt) 2009.02.02. 19:24:39

Csóró cigányokat tényleg fölheccelték, hogy nekik mindent szabad, és ezzel persze éltek is. Csak azt nem tudják, hogy áldozati báránynak lesznek odadobva, amikor pattan a húr...

ohmyFgod 2009.02.02. 19:25:21

@Xezs: Ez már nem jó. Te már nem olyan vagy, mint Pársztor. Te már rasszista vagy.
Igen, meg lehet őket változtatni.
A legnagyobb baj a neveltetés. A te példádat hadd használjam fel én is. Ha azt látod kis korodban, hogy apád megerőszakolja az anyját, akkor elég nagy esélye van annak, hogy te is a rossz útra lépsz. Pláne, ha a szomszéd is ugyan ezt csinálja.

Azonban nagyon sok mindent lehet tenni. De sajnos a kormányok (főleg az mszp, de a fidesz is nagyon keveset tett) inkább a zavarosban halászik.
Ösztönözni kell őket a megfelelő életmódra, a helyes irányba kell őket terelni, okos szabályozásokkal. Mindenekelőtt ne érje meg neki, hogy csinál 8 gyereket, aztán él a segélyből meg a lopásból. Érje meg, ha rendesen jár iskolába, ha szakképesítést szerez, stb. Nagyon sok mindent lehetne tenni.

Nem akarnak integrálódni. Ha a lustasághoz hozzászoksz, te is azzá válsz. De rá lehet őket venni. Nem erőszakkal. Tudod, többet ésszel.

devadel 2009.02.02. 19:26:36

@Xezs: én személy szerint azért gondolom, mert nem szeretnék egész nap félni tőlük. és amennyiben a gettóba zárással és annak továbbvitelével zsigerileg nem tudok azonosulni, az egyetlen maradék megoldási lehetőség az, hogy kihozzuk őket a nyomorból. az összes többi "megoldási javaslat" kamu, a világon száz helyen százszor megbukott. ide értve különösen a sokak által annyira áhított kemény rendőri fellépést.

Empty 2009.02.02. 19:33:47

RATM "Snake Charmer" - 1992 Los Angeles Riots

www.youtube.com/watch?v=EGCPUa5hIvI

Xezs 2009.02.02. 19:40:24

@ohmyFgod: Az én anyám azt látta gyerekkorában, hogy az apja részegen megy haza, és ok nélkül veri az anyját. Az én anyám nem jött haza részegen, és nem vert meg ok nélkül egyszer sem, okkal pedig kb. annyiszor hogy két kezem elég hozzá hogy megszámoljam.

Lehet itt vitatkozni naphosszat a neten, értelme ugyan nem lesz, de jó lenne végre észrevenni, hogy azzal, hogy a körülményeket meg mindenféle kitalált dolgot okolunk, és nem magát az embert, aki a válogatott mocsokságokat elköveti, addig sehova se jutunk. Igenis végre vállaltatni kell ezekkel az emberekkel a tetteik súlyát. Pont ezt használják ki, hogy egyesek úgy tekintenek rájuk, mint akik nincsenek tudatában azzal, hogy mit tesznek. Nagyon is jól tudják ők, hogy mit csinálnak, csak úgy tesznek mintha nem.

Végül egy kérdés: A svábokat, tótokat miért nem szidja az átlagmagyar? Azok miért tudtak beilleszkedni, miért tudnak együttműködni?

Európába nem most érkeztek a cigányok, van annak többszáz éve, mégis miért van az, hogy akárhol megjelennek, csak a gond van velük? Miért fajultak odáig az olaszok, hogy rájukgyújtják a putrit?

Spielberg 2009.02.02. 19:41:10

Mindent végig követve azt tudom csak mondani:
RICHÁRD, TE NORMÁLIS VAGY-E????
MUNKOT DUGOD-E???
Mert megérdemlitek egymást!

zsakmany 2009.02.02. 19:42:25

@Xezs: nem annyira egyszerű ez a dolog, ahogy képzeled. a cigányok nem azért nem mentek be a faluba, mert nem bírják a fehér ember bűzét, hanem azért, mert a fehér ember nem engedte be őket. lehet, hogy ma nem itt tartanánk, ha pár száz évvel ezelőtt beengedik a cigánykaravánokat a falvakba és hagyják őket letelepedni. ezt nem azért írtam, hogy azon kezdjünk veszekedni, hogy most akkor ki kezdte, hanem azért, mert a jelenlegi helyzet rengetek korábbi esemény hozománya. a jelenlegi helyzet pedig úgy szar, ahogy van, a gyűlölet és a kirekesztés, viszont nem segítenek megoldani ezt a problémát.

Hagrid 2009.02.02. 19:42:29

@ohmyFgod: Hülye nem vagyok, nem kell anyázni. Nem mondom, hogy nincs igazad, mert jókat írtál, csak míg te és én is a megoldásról beszélünk, addig politikusok,jogvédők és rendőrkapitányok fröcsögnek egymással. Igen, nem ismerik el a cigánybűnözés fogalmát, de általában véve a bűnözéssel - akármilyen - szemben sem tudnak tisztességesen fellépni. Amennyire a rendőrbarátaimtól és rokonaimtól tudom nem is nagyon akarnak...Más kérdés, hogy jogi háttér sincs elég hozzá.

Xezs 2009.02.02. 19:45:51

@zsakmany: Érdekes, a tótokat, svábokat, stb. beengedték. Vajon miért volt 100 évvel ezelőtt is elutasító a többségi társadalom a cigányokkal?

Akik védik őket, szoktak azzal példálózni, hogy manapság nincs igény arra a fajta munkára, amit régen csináltak, ezért lopnak. De kérdem én, azokban az időkben, mikor volt munkájuk, miért voltak mégis kirekesztve? Más népcsoportok miért lettek befogadva?

Empty 2009.02.02. 19:51:25

@Suum Cuique:

A nácik mindig ezzel jönnek.

[:-)]

Richárd · http://probadolog.blog.hu 2009.02.02. 20:01:29

@devadel: Ez hasznos és elgondolkodtató volt, köszi a hozzászólást.

Carnivora (törölt) 2009.02.02. 20:23:57

www.youtube.com/watch?v=K13lRFhCWgc varázslatos miskolci éjszaka ... ugye szerintetek sem cigányok az elkövetők?

Wawel (törölt) 2009.02.02. 20:30:38

@devadel: Ajánlanám figyelmedbe a Cigányok című filmet 1962-ből:
77filmajandek.nava.hu/?id=44

Azóta megszámlálhatatlan milliárdot költöttünk pozitív diszkrimináció címén a cigányokra, és a helyzet nem jobb, hanem ROSSZABB!
Szerinted hány évtizedet és hány milliárdot kellene még elköltenünk teljesen feleslegesen?

Wawel (törölt) 2009.02.02. 20:39:36

@Carnivora: ajtó becsuk, láb bentmarad, full gáz a következő megállóig. Ha még mozog, akkor golyót a tarkójába!
Ennyi.

Carnivora (törölt) 2009.02.02. 20:41:50

@Wawel:

Inkább Richárdot meg Munk Veronikát küldeném őket ismerkedni a témával :D

devadel 2009.02.02. 20:52:42

@Wawel: nem a pénzköltésről van szó. nyilván az is kell, de nem az a lényeg. vannak példák.
pl. hogy ösztönzik (usa, latin országok) az iskolába járást. pénzt kapnak ha rendesen jár a gyerek suliba. nyilván ha ugyanazt a pénzt csak odaadják, nem lesz hatása, illetve ellenkező.
vagy például megfelelő tanítók kellenek. akik tudják, hogy nem ugyanúgy kell tanítani a magyarul alig tudó, könyvet sohase látott cigány kisgyereket, mint a könyvek között felnőtt magyar kisgyereket.
fel kell mutatni nekik valóban élhető jövőt.

ezért mondom, hogy a magyar gárda és az elvakult liberális nyávogók egyformán károsak és haszontalanok ebben a kérdésben. mindkettő csak a maga buta dogmáit hajtogatja, gondolkodás nélkül.

Wawel (törölt) 2009.02.02. 21:02:10

@Carnivora: És amikor opera fesztivál van, akkor hermetikusan lezárják a belvárost?
Mert gondolom még a legliberálisabb holland túrista is csodálkozna, amikor a félmeztelen cigánygyerek lökdösni kezdi...

ohmyFgod 2009.02.02. 21:19:03

@devadel: ez teljesen így van, én is ugyan ezt mondom.
Egyetlen észrevétel csak a magyar gárda és az elvakult liberális nyávogók közötti különbségről: egyetértek, hogy ebben a formában mindkettő káros. Azonban hatalmas az eltérés abban a tekintetben, hogy az elvakult liberális nyávogó a seggében hordja a fejét, álomvilágban él, tagadja a problémát. A gárda pedig egy tünet. Ha úgy tetszik, pont az előzőnek a tünete.
Régóta mondogatom, hogy ezzel a libsi faszsággal pont az ellenkezőjét érik el, annak amit akarnak. Az ördögöt a falra festik nem is olyan rossz hasonlat. Tagadják, kerülik a "veszélyes" témákat, ez pedig gyűlöletet szít azok között, akik naponta szembesülnek vele.
Ha így megy tovább lesznek itt a végén igazi szélsőjobbos veszély, nem csak szárnypróbálgató bohóckodás.

Wawel (törölt) 2009.02.02. 21:34:58

@ohmyFgod: én is erről írtam, csak el kellene már felejteni ezt a szélsőjobbos bélyeget. A következő 1-2 évben olyan embereknél fog elszakadni a cérna, akik világ életükben balosok voltak, gürcöltek, hogy ne zuhanjanak bele a szakadékba, és most egyik napról a másikra munkanélküli lesz, elveszik a suzukiját és rosszabb esetben a lakását is elárverezik.
Ezek közül sokan nagyon el lesznek keseredve és fogékonyak lesznek az egyszerű szólamokra és az egyszerű ellenségképekre. A politikusoknak pedig kapóra jön, hogy van kire irányítani az elkeseredettséget.
Akkor ők most fasiszták?

Wawel (törölt) 2009.02.02. 21:53:19

@Carnivora: be akartam rakni a Gusztostalan oldalára, de láttam, már megelőztél! :)

azallamenvagyok 2009.02.02. 22:00:46

Richárd, bocs a kirohanást, vedd emberi gyengeségnek:)

Szóval a vélemény:
1. Az a bizonyos egy cikk egy olyan ember tollából való, aki valószínűleg jobban ismeri Londont bármelyik magyar vidéki városnál, valószínűleg a témába vágó végzettsége ellenére több partyarc négerrel beszélt valahol nyugaton, mint romával itthon... Ez a cikkből is kiderül, de ha ez nem elég, akkor elég csak megnézni, hogyha nem cikket ír, akkor ékezetek nélkül kommentel, amit modorosék úgy jellemeznek, hogy "tudod, két évet kinn voltam angliában/németországba/usában/belgiumban és hozzászoktam hogy ékezetek nélkül írjak, és hát így kényelmesebb is" - minimális kalviatúraismerettel belátható ebben a baromság, ui, ha így lenne, akkor az y és a z rendszeresen keverve lenne a hozzászólásokban... de nincs...
2. elgondolkoztam rajtad, és mégegyszer bocs, amennyiben fiatal vagy, vagy ilyesmi:) csak le lett már pár helyen írva (zoom.hu/kispolgar pl.), hogy miről van itt szó, nem gyűlöletről, nem arról, hogy több millió magyar gettósítani akar, mint ahogy verácska azt két cuki posztja között megálmodta. ő egy teaházi bölcsész, terepen nem nagyon volt soha, sosem láthatta azt pl, hogy azok az emberek, akik most cigánybűnözést kiáltanak a munkahelyükön semmiféle negatív előítéletben nem részesítik a cigányokat. Attól, hogy ez most bosszantó, és Pásztort helyezzük vissza kiabálás megy, megnyugodhatsz, nem lesz az, hogy a családi barát vagy kolléga romák le lesznek köpdösve, nem, ilyenről szó sincs
3. jelen eset a zsidógyűlölethez hasonlítása vagy naivitás, vagy rasszizmus. gondoljunk csak a szlovákokra. a szlovákoknak az a bajuk a magyarokkal, hogy magyarok, pedig a szlovákiai magyarság dolgozik, adózik, stb, ennek ellenére mindenféle pre-trianoni félelmeik miatt gyűlölik a magyarokat, mert magyarok. ellenben itt msot arról volt szó, hogy a cigányok lopnak, azaz, aki lop az cigány, és lehet tovább finomítani, aztán elérjük a tényleges elhangzottakat, nem pedig arról, hogy gyűlöljük a cigányokat, mert cigányok
4. sajnálom, hogy index címlapra kerültél, sajna az index 24 órája arra vár hogy mikor lesz már valaki, aki szegény cukiságos verájukat megvigasztalja, bocsáss meg nekünk, mocskolódóknak ;)

(megjegyzem, balos vagyok, és nálam is elszakadt a cérna már...)

ohmyFgod 2009.02.02. 22:59:40

@azallamenvagyok: nálam a burokban élő, szemellenzős, bölcsész tyúk cikkének elolvasása után kivételesen nem a cérna szakadt el, hanem mélységes elkeseredettséget éreztem. Fájdalmas a tudat, hogy egy alapjáraton valószínűleg tanult, művelt ember, hogy lehet ... ilyen. A jelzőket már felsoroltam.

Nem egy példa bizonyította már, hogy a döntő többség egy hullámhosszon van ebben a témában, ami igen ritka hazánkban. Főleg olyan ügyben kuriózum ez, amibe némi politika is keveredik...

devadel 2009.02.02. 23:20:36

@ohmyFgod: azért nyávogni még mindig nem ugyanaz, mit terrorizálni embereket. ha a két rossz közül kell választani, nekem a gárdához nincs gyomrom, sem megérteni, sem elfogadni nem tudom amit csinálnak. vannak bizonyos kulturális minimumok.

a többi ok.

Xezs 2009.02.03. 00:03:50

@devadel: "pénzt kapnak ha rendesen jár a gyerek suliba" - és szerinted ez a megoldás? Hol itt az egyenlőség elve? A normális fehér ember mikor kap pénzt azért mert a gyereke suliba jár? Ez (pozitív) diszkrimináció, ami ellen elvileg a cigányszeretők küzdenek. Akkor hogy is van ez?

Xezs 2009.02.03. 00:07:21

@devadel: A gárda kit terrorizált? Mikor történt ilyen? Kérnék szépen linket, amin ilyenről adnak hírt (megbízható forrásból lehetőleg).

devadel 2009.02.03. 00:41:08

@Xezs: nem érdekel, mi igazságos, és mi nem. azért nem érdekel, mert a világon semmi nem igazságos. az sem igazságos, hogyha magyar embernek születsz, eleve ezerszer több esélyed van naponta háromszor jóllakni, mintha bangladesh-ben születtél volna. és akkor mi van? örüljél.

az viszont érdekel, hogyha ezek nyomorban maradnak, akkor semmi sem lesz nekik drága. igenis hajlandó vagyok fizetni, hogy béke legyen, mert nincs más megoldás.

az, hogy a gárda ijesztő ruhában, ijesztő arccal katonás alakzatban masíroz cigánylakta településeken, az terrorizálás. és ez a legkevesebb, amit a gárda csinál. szócsavarásban meg nem fogok belemenni. de annyit esetleg megvárok, hogy mondd meg TE, mire való a gárda SZERINTED.

ohmyFgod 2009.02.03. 01:55:11

@devadel: TWA-nak véletlenül volt egy értelmes jegyzete a gárdával kapcsolatban. Érdekes módon ő is ugyan azt szűrte le az egész gárda körüli hercehurcából, amiről én is, és sokan mások is pofáznak. Olyan dolgok vezettek el a gárdáig, amit a napokban az indexes picsától, gusztostól és draskovicstól láthattunk, hallhattunk.
A cigányokkal kapcsolatos problémák tagadása, azon személyek sárba tiprása, akik próbálnak valamilyen módon fellépni ez ellen, sokat rontottak a helyzeten.

Emellett ne feledjük a hosszú évek óta folyó, kezdetben teljesen alaptalan szélsőjobbos-nácis-fasisztás riogatást sem. Az szdsz-nek kulcsszerepe volt/van ebben, és kár, hogy megint előbukkan egy párt szerepe, de mit tegyek, mikor jobbára liberálisnak mondott politikusoktól hallhattunk olyanokat, mint a napokban? Elsősorban ők jelentik ki, hogy cigány kérdés márpedig nincsen kérem szépen, és nácirasszistafasiszta egyszerre, aki az ellenkezőjét hangoztatja.
A gárda pedig táptalajra lel már azok között is, akik alapból szóba sem állnának idétlen ruhában masírozó fickókkal. De mit tegyenek, ha ők az egyetlenek, akik kimennek egy faluba menetelni, ahova a rendőr sem jár ki? Mit érez az az ember szerinted? "a gárda tesz valamit, foglalkozik a dologgal, stb"
Egyébként olyan figyelem irányul a médiából a szervezetre, hogy ha akarnának sem lenne esélyük semmi hülyeséget csinálni.
Legalábbis egyelőre.

De jön még 1-2 munka veronika (vagy ki a faszom), és lehet, hogy a bal-jobb együtt vonul majd a szélsőségesekkel vidékre. :D

ohmyFgod 2009.02.03. 02:07:01

@Xezs: az ugye teljesen alap, hogy csak azok után a gyerekek után járjon segély, akik járnak iskolába. Az mszp ezt ügyesen eltörölte szavazatokért cserébe, de mostanában volt változás az ügyben. Utána kéne nézni. Ennek a feltétele természetesen a betartatás. Elért a srác x igazolatlan hiányzást? Hopp 2 hónapra ugrott az utána járó segély. Elért még x-et? Hopp, már 3 havi ugrik. Hidd el, egy idő után az apja verné, ha nem járna be. Ez az egyik.
Szigorúbb esetben minimális teljesítést is el lehetne várni. Ha nem teljesít rendesen? Eltiltani a sulitól mondjuk 2 napra. Jaa, összjött x igazolatlanja? Sajnos ugrott a következő segély. Persze egy diszlexiástól vagy diszgráfiástól nem várhatja el ugyan azt az eredményt az ember, de az a néhány tanuló mentességet élvezne. Természetesen ezt országosan, mindenkire vonatkozóan kellene bevezetni, nem faji alapon.
Megütötte a tanárt a gyerek? Ezt is lehetne orvosolni.

Emellett: természetesen csakis annak járjon segély, akinek - kezdetben - legalább az egyik szülője dolgozik. Ez már sokkal nehezebb dolog, mert rengeteg helyen valóban nincsen munka, ráadásul valóban nem alkalmazzák a cigányt.
A lényeg, h vannak lehetőségek.

A legfontosabb a taníttatás. Az egyetlen kiút a tanult ember. Már egészen minimális intelligenciával és ismeretekkel is lehetne valamit kezdeni.

bandeirante 2009.02.03. 07:34:37

@büdöscigó: Orwell 1984 című könyvében van egy fontos mondat. Valahogy így hangzik: A szabadság azt jelenti, hogy kimondhatjuk, kétszer kettő egyenlő négy. Ha ezt lehet, minden más már magától jön.

azallamenvagyok 2009.02.03. 07:45:28

csak bekerült ez a cikk is tyúkanyó mellé a kurucinfón :)

Kampfer 2009.02.03. 07:54:12

Na úgy látom a munkvera nevű idióta liboldó jóbarátja is koptatta a tasztot... De mindek ó bazdmeg!

Richárd! Te szerencsétlen idióta...! Miért volt cigányozás, amit a Kapitány Úr mondott??? Akkor is ennyire járt az a jogvédő libsibérenc arcocskád, amikor a molotovozott "áldozatok" származását nyilvánosságra hozták? Gondolom akkor nagyipari kuss volt...
Nos, talán le kéne szállni a gusztostalan farkáról és kicsit kivehetnéd a szádból a fodorét is! Akkor talán jó lenne a hallásod és értelmezni is tudnád a nyilatkozatokat! Te szerencsétlen...
A rossz az, hogy nem azt hiszem a magadfajtáról, hogy ennyire elmebeteg hülyegyerekek vagytok, hogy el is hiszitek ezt a sok szart, amit böfögtök! Ez lenne a jobb, mert a hülyeség még akár bocsánatos is lenne! De szerintem a munkvera véle mocskok veled egyetemben csak ordibálják azt a szart, amit a fletó és gusztostalan jellegő véglények pc-ként definiáltak...! Egyébként meg nyírjon ki végre téged kőkeményen valami "megélhetési" bűnözésből élő "kisebbségi" polgártárs! Idióta fasz...
Kampfer

Cefrekecske 2009.02.03. 08:54:28

Beküldhetem ezt a cikket a napiszar.com -ra? Mert odavaló bazhh!

Cefrekecske 2009.02.03. 09:00:45

Xezs 2009.02.02. 19:16:47

ENNYI !!!!

Cefrekecske 2009.02.03. 09:15:42

devadel 2009.02.02. 19:26:36

Szerintem meg az integrálás bukott meg (te nyomorból kihozásnak írtad) mindenhol a világon. Vagy van egy nagy, a föld fehér faját átfogó, határokon, földrészeken átívelő titkos cigánygyűlölet? Nagy szart, ezek mindenhol pontosan ilyenek és a reakciók is egy egyformák rájuk. Ennyi.

devadel 2009.02.03. 09:16:10

@ohmyFgod: twa valóban írt olyant, hogy a gárdákkal általában nincs baj, a gárdákra szükség lehet. a jó példa az amerikai nemzeti gárda volt. de ez nem azt jelenti, hogy minden gárda rendben van. nem volt rendben 56-ban a karhatalmi gárda, tudjuk miért. és nincs rendben most a magyar gárda, mert hiába próbálják egyesek úgy beállítani, hogy azok csak úgy masírozgatnak a saját kedvükre. ismerjük azt az eszmerendszert, amit a gárda létrehozói vallanak. és nem szeretjük.

mert igaz ugyan, hogy a rendőrkapitány (szerintem) valóban nem cigányozott, de attól még vannak akik valóban cigányoznak, rasszista alapon, például az itt és a hasonló fórumokon kommentelők egy jelentős része. és ez továbbra is helytelen, attól hogy egy-két dísz-értelmiség hülye, még a rasszisták nem lesznek elfogadhatóbbak.

Cefrekecske 2009.02.03. 09:18:20

zsakmany 2009.02.02. 19:42:25

Kérdés: és miért nem engedte be őket? Mert biztos megelőzte őket a hírük, hogy ezek lopnak, stb. Kb. ennyi.

devadel 2009.02.03. 09:23:46

@Cefrekecske: biztos átaludtad az elmúlt félévet. javaslom neked a következőt. nézd vissza gyorsan a rabszolgasors című sorozatot. olvasgass egy kicsit aztán harlemről. aztán hirtelen kapcsold be a tévét, nézz meg egy hiradót.

meg fogsz döbbenni. az usa elnöke néger!!!!!

az integráció nem bukott meg, csak sokáig tart. vond ki 2008-ból az amerikai polgárháború befejezésének (1865) évszámát. az 143 év. sokáig tart, de megéri.

bandeirante 2009.02.03. 09:40:40

@devadel: Csak a tények kedvéért, az USA elnöke nem néger, hanem mulatt (félvér). Akit egész életében fehérek neveltek. Mindezek mellett természetesen akár lehetne tiszta néger is.

A kérdés nem ez. A kérdés az, hogy mikor lesz Magyarországon olyan cigány politikusi gárda, akik közül akár ki is kerülhet egy miniszterelnök, vagy akármilyen vezető politikus. Mert jelenleg egy ilyen sincs, még a láthatáron sem.

bandeirante 2009.02.03. 09:57:04

@devadel: Egyébként nem Obama az első mulatt elnök az amerikai kontinensen. Kubának már 50 éve volt mulatt elnöke.

Ozorai Pipó 2009.02.03. 09:58:24

Szerinted, kedves liberális blogger a cigányok jórésze azért bűnözik, mert szegény. És miért szegény a cigányok több, mint 90 százaléka, éljen akár Magyarországon, akár Európa más részein? Miért nem tudtak sehol sem beilleszkedni? Mert nem is akarnak, kedves liberális blogger, tisztelet a kivételnek! Márpedig senkit sem lehet integrálni a társadalomba az akarata ellenére! Ha be akarnának illeszkedni, akkor iskolába járatnák a gyerekeiket, hogy legalább nekik legyen tisztességes munkájuk és piacképes végzettségük, a felnőttek pedig keresnék az átképzési és munkalehetőségeket, ehelyett a többség segélyből élősködésre és bűnözésre rendezkedett be! És vajon miért nem hallottam még arról, hogy mélyszegénységben élő magyarok tömegesen!!! raboltak, fosztogattak volna? Belőlük miért nem ezt váltják ki a rossz körülmények?

Cigánybűnözés tehát igenis létezik!
Aki nem hiszi, járjon utána! Kedves liberálisok! Menjetek el Edelénybe, Szendrőládra, Gadnára, és kérdezzétek meg az ott élő magyarokat, hogy kik törnek be a házaikba, kik lopják el a terményüket, kik kötnek beléjük a kocsmában és még sorolhatnám! Pedig az ott élő magyarok jórészének sincsen nagyobb jövedelme, mint egy cigánynak, csak egy magyar nyugdíjas jobban be tudja osztani a több évtizedes munka után járó szerény jövedelmét, a cigányok segélyét pedig elnyelik a játékautomaták, a kocsma és az autólízing! Igen, sokaknak még erre is telik a segélyből, még akkor is, ha nincs elég kaja az asztalukon!! Persze ti, liberálisok nem a lepusztult, cigánylakta falvakban éltek, így könnyen osztjátok az észt a szerencsétlen magyaroknak, akik a liberális politika következtében szabad prédájává váltak a cigánybűnözőknek! Persze semmi kétségem afelől, hogy ti is tudjátok, mi ott a helyzet, csak érdeketekben áll a valóság eltagadása!
Közismert, hogy bizonyos bűncselekmény-típusokat szinte kizárólag cigányok követnek el. Ilyen a fent említett terménylopás, a gázoló sofőrök helyszíni lincselése, az uzsorázás, de a betöréses lopások és az útonállás szerűen elkövetett rablások tettesei is zömében ebből a népcsoportból kerülnek ki! Cigánybűnözés tehát kriminológiai értelemben igenis létezik, még ha a hivatalos kriminológia politikai nyomásra tagadja is ezt! És, hogy miért rejt magában kiemelkedő veszélyeket ez a jelenség? Azért, mert ezek a bűncselekményfajták rendkívüli módon megnehezítik az ott élő lakosság életét! Pl. hiába vetsz, ha a cigány arat, nem lehet sötétedés után végigmenni az utcán, stb. Nem minden bűncselekményfajta ilyen, könnyebb pl. egy tőkebefektetési csaló mellett lakni, mint egy garázda, erőszakos ember szomszédságában.

És, hogy mi lenne a megoldás? Szerintem az erő és az integrációs programok együttes alkalmazása! A kizárólag a "párbeszédre", "integrációra" és egyéb, a liberálisok által sűrűn hangoztatott közhelyekre épülő megoldási kísérletek sorra csődöt mondtak! A rendszerváltás óta, amióta a korábbi, határozottabb fellépés helyett a liberálisok lagymatagságával ( lényegében a probléma eltagadásával ) kezelték a kérdést, elszabadult a pokol! Erő kell ide, biztos, hogy ezt akarja a magyar társadalom többsége! Persze nem koncentrációs táborokra gondolok, hanem komoly és nagylétszámú rendőri erőre, akik mernek és akarnak intézkedni, valamint az ehhez szükséges szigorú törvényi hátérre. Pl., ha valakit már négyszer elítéltek lopásért, akkor ötödszörre az értékhatártól és egyéb körülményektől függetlenül legalább kétéves szabadságvesztéssel büntessék, mert a bűnözésből él, ezért veszélyes a társadalomra! Emellett természetesen szükség van a hosszú távú integrácót szolgáló intézkedésekre, pl. speciális iskolák létrehozására a cigány tanulók számára, átképzés a felnőtteknek, alapvető mezőgazdasági ismeretek oktatása és esetleges vetőmagsegély a vidéken élő cigányoknak az önellátáshoz szükséges élelem megtermeléséhez, a segély közmunkához kötése a munkaképesek esetében, de hogy ez önmagában nem elegendő, az bebizonyosodott az elmúlt 19 évben! Így a cigányok integrálódni nem akaró része is kénytelen lenne részt venni a programokban, mert bűnözésből és segélyből élősködésből már nem tudná fenntartani magát. Ehhez persze szükséges lenne egy olyan kormány, aki mindezt felvállalja, mert a jelenlegi, a kulcspozíciókba szinte kizárólag zsidókat ültető hatalomnak nem érdeke, hogy bármilyen faji kérdésről nyíltan lehessen beszélni ebben az országban, hiszen akkor az is napirendre kerülhetne, hogy vajon érdeke-e a magyar népnek, hogy a lakosság egy százalékát kitevő zsidóság foglalja el a pénzügy-, a gazdasági, az igazságügyi, az egészségügyi miniszteri posztokat, sőt, meggyőződésem, hogy Gyurcsány se lehetne a helyén, ha nem házasodik be a zsidó-kommunista Apró-családba!

bandeirante 2009.02.03. 09:59:15

>Hivatalos tisztségben ennél magasabb talán nem is >lehet rasszista kifejezéseket tenni, sőt a >történelemben is talán csak egyszer lehetett, a >30-as évek kedvenc világválságának kellős közepén >Németországban.

Rendkívül nehéz lett volna ennél nagyobb marhaságot írni. Tetszőleges számú "rasszista" idézetet lehet találni olyanoktól, mint pl. Abraham Lincoln, vagy akármelyik angol miniszterelnök 1945 előttről, de talán még utána is.

Cefrekecske 2009.02.03. 10:01:30

devadel 2009.02.03. 09:23:46

Én a cigókról pofázok te

Kampfer 2009.02.03. 10:02:17

Devadel!

Nézz utána, hogy az Államokban mennyi a színesbőrű értelmiségiek, politikusok, katonatisztek, közgazdászok aránya! Mert ott ilyenek is vannak színesbőrűek! És nézd meg az integrációval kapcsolatos vélekedéseket pl. Malibuban, vagy esetleg Harlemben. De lehet, hogy teljesen más véleményeket fogsz hallani akár New Orleans-ban is! Kicsit más a világ, nemcsak a méretei, de a történelmi háttere miatt is!
Ami a cigányokat és megítélésüket illeti szerintem érdemes lenne elgondolkodni az alábbiakon.
A magyarok nem szeretik a cigányokat. Talán mert rasszisták, vagy mert hülyék. Lehet. Nos, olvasgass Te is. Az olaszok sem szeretik őket, a szlovének és a spanyolok sem nagyon. A finnektől első kézből van példám, hónapokig voltam kint többször is és bár ott nem régóta ismerik ezt a bandát, annál jobban megvetik és gyűlölik őket! Pedig a finn nem kirekesztő nép! De ha jól tudom, a lengyelek, szlovákok és britek sem bírják ezt a XI. századi "kultúrával" rendelkező "népet"...!
Nos, ennyi ember lenne rasszista és hülye? Nem lehet, hogy csak egy idióta van, aki a menetiránnyal szembe megy? Nálunk a rendőr még az ilyeneket szedi ki a forgalomból, nem?
Krüger társunk jól írta! Valóban neveltetés kérdése (leginkább) a szocializáció! Az arányokkal van baj. A cigánykérdés egy életmód és világlátás kérdése. Nos, az ezen életmódot folytatók 98%-a cigány. Ez nem rasszizmus, ezek a tények. Magam nem a cigányokat vetem meg, hanem az azt az életmódot folytató lényeket! Ezt a szadeszes zsidók hívhatják akárminek, nem érdekel. A II. kerületből ne pofázzon senki cigánykérdésről! Húzzon le Lacházára vagy az Avasra! De jöhet a nyolcba vagy Kispestre is! Csodákat fog látni!
Ez a rihárdbarom, meg az a ribanc munkzsidó életében nem látott még egy igazi cigányt, aki úgy is él. Mert ha a cigányzenekart hozzák fel példának (volt rá példa), akkor nincs több kérdés, aki ennyire demagóg fasz, azzal nincs miről vitatkozni!
A Gárdával kapcsolatban talán azt a néhány embert kérdezd, akire a magyar állam rendőrsége ballisztikus ívben szart, ki is nyírhatták volna őket a cigányok, ha a Gárda nem segít nekik! Továbbá rendőreinkkel ellentétben ők talán még nemcsak ismerik, de tisztelik is magyarságunkat és magyar gyökereinket! Rendőri felsővezetőink maximum csak gyökereket ismernek...
Kampfer

Cefrekecske 2009.02.03. 10:03:44

Biztos átaludtat a komment többi részét az első mondat kivételével.

bandeirante 2009.02.03. 10:04:04

Itt van például egy Churchill idézet rasszizmus ügyében (1937-ben mondta):

"Nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy valami nagyon rossz dolog történt volna az amerikai indiánokkal vagy az ausztráliai feketékkel. Nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy ezekkel az emberekkel igazságtalanul bántak volna, amiért egy erősebb rassz, egy felsőbbrendű rassz, egy bölcsebb rassz lépett színre és elvette a helyüket".

Hogy tetszik?

devadel 2009.02.03. 10:35:50

@Kampfer: nem tudok ezekre blogon válaszolni. nem olvastad el azokat a tudományos kutatási eredményeket, amelyek tökéletesen cáfolják azokat amiket írsz. a rasszizmusnak (ami mellett te érvelsz, miszerint egyes népek származásuknál fogva alacsonyabb rendűek) nincs tudományos alapja, ezerszer megcáfolták.

ezzel együtt tudom, hogy a te fajtádat nem fogom meggyőzni, az érveim nem is nektek szólnak. azoknak írok itt, akik elégséges tudással és tájékozottsággal rendelkeznek egy értelmes vitához.

naponta 3x 2009.02.03. 10:44:35

nekem nincs jogom megvédeni magam, nem alkalmazhatok erőszakot ennek érdekében, az állam ezt vállalja helyettem, többek között ezért fizetek adót. nade mivan ha az állam nem teszi a dolgát, vagy nekem elég jól teszi. és még véleményem sem lehet. nem mondhatom ki, hogy vannak olyan emberek akiknek fogalmuk sincs ezekröl a normákról, engem kirabol, adót nem fizet, feléli az én adómat. és a "rasszista tények" azt mutatják hogy ezek az emberek igen nagy százalékban romák. nem lehet ezt kimondani? ez értelmes dolog? rasszista vagyok? baromság!

devadel 2009.02.03. 10:52:01

@Ozorai Pipó: két dolog az értelmesebbek számára.

miért nem bűnöznek az ugyanolyan szegény magyarok?

két okból. az egyik, hogy (az arányokat tekintve) nagyon kevesen vannak, nagyrészük nyugdíjas. a másik, az előzőből is következik, hogy a magyar szegények nem élnek tartós kilátástalanságban, van esélyük a felemelkedésre. nem áll velük szemben egy alapvetően kirekesztő többségi társadalom. a szegénység ugyanis nem elegendő a bűnöző életmódhoz, az is kell hozzá, hogy esélyed se legyen másra. a cigányoknak magyarországon nincs esélyük. megint nem írom ide a bizonyítást, olvasni kell hozzá és gondolkodni.

a másik, hogy szigorú rendszabályok kellenek, meg rendőrség. most képzeld magad egy pillanatra egy25 éves 5 gyerekes cigány férfi helyébe, aki sohase dolgozott, a szülei se, nincs szakmája, maximum alkalmi munkát vállalhatna, amivel megkeres havi 50 ezer forintot az öttagú családjára. lakáskörülményeiről nagyszerű szociofoto sorozatok készülnek, te is gyakran hivatkozol rá.
magyarázd már meg, mitől fogja visszatartani ezt az embert két év börtön? két évig jobb körülmények között van, mint otthon, és még a családfenntartás felelősségétől is megszabadul.

a kemény fellépés semmit nem old meg, ezt csak azok nem értik, akik szeretnek cigányt verni.

bandeirante 2009.02.03. 11:01:53

>miért nem bűnöznek az ugyanolyan szegény magyarok?

Például azért is, mert a cigányok körében általában nem számít szégyennek a börtön, inkább amolyan férfivá avatási szertartásnak tekintik.

Például azért is, mert a cigány kultúrában az erőszaknak, az erőszakos megoldásoknak megvan a maguk hagyománya, elfogadottsága.

Például azért is, mert a cigányok hagyományos törvénykönyve (Romani Krisz) nem ismeri a "ne lopj" parancsot.

Például azért is, mert a cigány hagyományok közé tartozik, hogy kívülállót (nem, nem "gádzsót", hanem "parasztot", ez a korrekt kifejezés) meglopni nem bűn, inkább virtus.

Például azért is, mert a cigányok kultúrájából hiányzik az a fajta takarékoskodás, jövőre gondolás, ami pl. a magyarországi svábokat annyira jellemzi, ezért a pénzüket nem osztják be, hanem jellemzően hamar elköltik, italra, DVD-re, mulatozásra, cigarettára.

Vagy ez mind kamu?

naponta 3x 2009.02.03. 11:05:36

@devadel: ha nincs munkám minek szaporodjak mint a légy? hacsak?!!! az ostoba állam fizet nekem minden purdé után, főleg ha hátrányos helyzetű vagyok, és a gyerek meg nyomorék. na igy leszek én roma parazita.

Kampfer 2009.02.03. 11:12:54

@devadel:

Nos, mielőtt még valós tudásomról és tájékozottságomról bármiféle képet alakítanál ki, előrebocsátom, hogy sajnos(?) nem férek bele a fajtád és az általad is a jobbosokról általánosan kialakított képbe. A következők miatt:

Nem vagyok sem iskolázatlan és tudatlan, sem munkanélküli. Két szakmám, technikumom, 14 éves szakmai gyakorlatom, nyelvismeretem, külföldi munkában szerzett tapasztalatom van. Sikertelen sem vagyok, sem a szakmámban, sem az életben általában. Fizetek adót, tb-t, járulékokat, minden szart, amit a te fajtád önt a cigányoknak meg a zsidóknak mindenféle segély és kárpótlás címén. Nem szereztem felsőfukút. Tudom, hogy ez a te fajtádban már a buta bunkó szinonímára hajaz, te bajod, nem érdekel. Cigányt verni sem szoktam, nem is szeretek.
Túlműveltként talán nemcsak olvasni, de értelmezni sem okoz nagy problémát, de azért segítségként leírom: nem genetikai elrendeltetésről írtam ember...! Arról írtam, hogy a cigányok életmódja, kultúrája nemcsak Magyarországon rekeszti ki őket a társadalomból! És hogy ez az életmód bár nagyrészt cigányokra jellemző, de nem kizárólag rájuk!
Nos, ti kis túliskolázott szalonpolitikus értelmiségiek! Ha már skatulyázásról és általánosításról van szó... Nem kell nektek a szélsőjobbtól tanulni semmit! Benne van az a véredben ember!
Gondolom még életedben nem vert meg cigány, nem is láttál egyet sem, de a Gárda minden nap rádgyújtja a házat... Talán ha a te anyádat késelnék halálra a falusi házában, a te lányodat nyírnák ki, miután szénnéqrták, akkor bevillanna valami az értelmiségi agyadba! És talán a tanulmányaiddal törölnéd az arcodról a könnyeid te szerencsétlen!
Néhány jóbarátom is olvasgatja ezeket a blogokat. Nos, hidd el, te nem a magamfajta miatt kell aggódj, nem én megyek gyújtogatni és cigányt verni! Eddig sem én mentem és eddig sem velem csatázott a rendőr (bár ezt azok sem értik meg soha)! És ha egyszer azt hozza a jövő, nem én fogom a tanulmánybuzi értelmiségi pc emberkéket a lámpára húzni! Ahogy elnézem a helyzetet vidéken (tudod, arra is szoktam járni, van kötődésem), nagyon sok emberben már nincsenek ilyen gátlások...! Sokukat verték, rabolták ki cigányok, gyerekét kifosztották, megverték! Neki magyarázhatsz műveltke...! Nem fogja érdekelni a tanulmányaid éredménye, egyszerűen csak eltakarít! Ha nem is helyeslem mindezt, de megértem! Esetemben csak egy verés és apám telkének kifosztása szárad a lelkükön. Nem nálam borult ki a bili agyaska! Sok más embernél már igen! De tudom, hogy a te fajtád ezt sosem fogja felismerni, mert legalább annyira demagóg és szűklátókörűek vagytok, mint a legvadabb szélsőjobb! Annyi különbséggel, hogy a társadalom számára a te véleményed néhány buzi kis tanulmány marad, míg a jobbosoké a kőkemény valóság! Nos emiatt gondolkodnak róluk másként, mint te azt gondolod...
Kampfer

bandeirante 2009.02.03. 11:20:26

Ott van a tragikus kesznyéteni eset.
Miért loptak?

- NEM azért, mert éhesek voltak, hiszen uborkával nem lakik jól az ember, és egyébként is be voltak rúgva, tehát italra volt pénzük

- NEM a nyomor miatt.

Hanem azért, mert a paraszttól lopni jó mulatság, brahi.

devadel 2009.02.03. 11:21:40

@krüger:

Például azért is, mert a cigányok körében általában nem számít szégyennek a börtön, inkább amolyan férfivá avatási szertartásnak tekintik.

NEM IGAZ, OLVASS UTÁNA CIGÁNY KULTÚRÁVAL FOGLALKOZÓ (NEMRASSZISTA) ÍRÁSOKBAN

Például azért is, mert a cigány kultúrában az erőszaknak, az erőszakos megoldásoknak megvan a maguk hagyománya, elfogadottsága.

MINDEN KULTÚRÁBAN ÍGY VAN, LÁSD PÉLDÁUL A TI JAVASLATAITOKAT (ERŐ ALKALMAZÁSÁRA VAN SZÜKSÉG)

Például azért is, mert a cigányok hagyományos törvénykönyve (Romani Krisz) nem ismeri a "ne lopj" parancsot.

A RÓMAI JOG, AMI A MI TÖRVÉNYKÖNYVÜNK, ISMERI. AZÉRT NYUGODTAN LOPUNK KÉTEZER ÉVE. (LÁSD MÉG MAGYAR NE LOPJ A BÉCSI BOLTOKBAN, CSAK EGY PÉLDA)

Például azért is, mert a cigány hagyományok közé tartozik, hogy kívülállót (nem, nem "gádzsót", hanem "parasztot", ez a korrekt kifejezés) meglopni nem bűn, inkább virtus.

NEM TARTOZIK JOBBAN A CIGÁNY HAGYOMÁNYOK KÖZÉ, MINT BÁRMELY MÁS NÉP HAGYOMÁNYAI KÖZÉ. (LÁSD MÉG NÉPVÁNDORLÁS, MAJD KALANDOZÓ MAGYAROK AUGSBURGNÁL)

Például azért is, mert a cigányok kultúrájából hiányzik az a fajta takarékoskodás, jövőre gondolás, ami pl. a magyarországi svábokat annyira jellemzi, ezért a pénzüket nem osztják be, hanem jellemzően hamar elköltik, italra, DVD-re, mulatozásra, cigarettára.

EZ NEM A CIGÁNYOK KULTÚRÁJA, A SZEGÉNY NÉMETEK ÉS SZEGÉNY AMERIKAIAK ÉS SZEGÉNY LATINAMERIKAIAK ÉS SZEGÉNY ÁZSIAIAK PONTOSAN UGYANÍGY ÉLNEK.

devadel 2009.02.03. 11:22:42

@krüger:

ja, fent a negybetű nem kiabálás miatt van, csak hogy kiemelje a kérdéseidből a válaszokat.

naponta 3x 2009.02.03. 11:52:44

@devadel: ez itt mind szép és jó, de tény hogy az arányokkal azért van egy kis bibi. miért utálják őket mindenhol? miért bevett népmesei sablon a lótolvaj cigány? miért van tele börtön velük erőszakos és vagyonelleni bűncsekelményekért? miközben csak pár % az arányuk. miért nem lehet elfogadni, hogy a különböző népek "egyenlősége" maszlag. szép dolog a sokszínűség, de pl. minap láttam egy elég kemény filmet a Szudáni-Etióp határon élő tányérajkú népekröl. Fekete szamurájok volt a címe. elhangzott benne mindenféle rasszimus nélkül, tudományosan: ezek az emberek örömüket lelik az aggresszivitásban és a barbár harcban. az egész életüket az tölti ki, hogy ütik verik egymást, vérükben van, ettől férfi egy tányérajkú. szép és jó - ott afrikában!!! de itt, ebben a faluban nekem nem öröm látni barbár primitív népeket (ertem itt a felemelkedni nem vágyó udvarra szaró dögevő cigányokat), úgy élni, hogy véletlenül se keveredjek szóváltásba velük, és mindennap öröm ha nem rabolnak ki.

naponta 3x 2009.02.03. 11:56:13

@devadel: ezekre a problémákra hol van a megoldás a nemrasszista írásokban, és kérlek jelölj meg egyetlen (!) müködő példát bárhol a világon!

bandeirante 2009.02.03. 12:03:22

@devadel:

>NEM IGAZ, OLVASS UTÁNA CIGÁNY KULTÚRÁVAL >FOGLALKOZÓ (NEMRASSZISTA) ÍRÁSOKBAN

Dehogynem igaz, és nem "nemrasszista" írásokból, hanem saját tapasztalatból, plusz cigányokkal foglalkozó szociális munkások stb. elmondásából tudom.

AZÉRT NYUGODTAN LOPUNK KÉTEZER ÉVE. (LÁSD MÉG >MAGYAR NE LOPJ A BÉCSI BOLTOKBAN, CSAK EGY PÉLDA)

A "magyar ne lopj" persze sok esetben valójában a "magyar cigány ne lopj" akart lenni. A mérték, az arány, ez a különbség.

>NEM TARTOZIK JOBBAN A CIGÁNY HAGYOMÁNYOK KÖZÉ, >MINT BÁRMELY MÁS NÉP HAGYOMÁNYAI KÖZÉ. (LÁSD MÉG >NÉPVÁNDORLÁS, MAJD KALANDOZÓ MAGYAROK >AUGSBURGNÁL)

Dehogynem, dehogynem. A népvándorlás meg a kalandozás azért nevetséges, mert egyrész ezer éve volt, másrészt pedig nem lopás volt, hanem fegyveres zsákmányszerzés-fosztogatás, ami abban az időben igencsak szokásos és elfogadott dolog volt.

>EZ NEM A CIGÁNYOK KULTÚRÁJA, A SZEGÉNY NÉMETEK >ÉS SZEGÉNY AMERIKAIAK ÉS SZEGÉNY LATINAMERIKAIAK >ÉS SZEGÉNY ÁZSIAIAK PONTOSAN UGYANÍGY ÉLNEK.

Ez sem igaz, és ha valaha voltál pl. Ázsiában, akkor láthattad, hogy ők nem úgy bánnak a pénzzel mint a cigányok. Én láttam, több országban is.

devadel 2009.02.03. 12:05:13

@naponta 3x: miért, a rasszista írásokban hol van megoldás ezekre a problémákra?

naponta 3x 2009.02.03. 12:18:26

@devadel: szuper, előjöttél a náci kártyával :)) de várom a válaszod! :)

bandeirante 2009.02.03. 12:26:40

A "nemrasszista írások" című hivatkozás azért jó duma, mert ha nekem valami nem tetszik, arra mindjárt rá lehet húzni, hogy az rasszista, és akkor ezen az alapon mindent le lehet pöckölni, ami nekem nem tetszik.

Kampfer 2009.02.03. 12:30:26

Devadel!

Azért teljesen meddő a vita, mert te egy elméletben gondolkodó, elméleti megoldásokat kereső és favorizáló ember vagy (írásaid alapján). Az elméleteket és tanulmányokat pedig nyilvánvalóan elméleti emberek, szociológusok írják. A valóság persze teljesen más. A gyakorlatban a cigányproblémával szembesülő embereket nem köti a kényszer, hogy csak politikailag korrekt véleményt alakíthatnak ki és közölhetnek. A saját tapasztalataik alapján alakítanak véleményt, fogalmaznak meg állításokat.
Kollégám barátnője tavaly augusztusban kezdte tanárnői pályafutását egy Pest megyei kisvárosban. Már tavaly októberben megtalálták a cigányok, megfenyegették a parkolóban. Rendőrség: amíg nincs bűntény, nincs intézkedés. Lesz intézkedés...! Nos, a hölgy még nagyjából fél évet fog eltölteni kishazánk közoktatásában, utána olaj...!
Volt kollégám, jóbarátom felesége két és fél éve védőnő egy Pest megyei nagyközségben és a hozzá tartozó körzetben. Vidéki származása miatt épp elélggé tisztában volt a vidéki viszonyokkal, de arra, amit tapasztalt, nem volt felkészülve. Egyetemet végzett, nyelveket beszélő, tanult, igényes ember, nem a "cigányverők" társaságából való. Nos, a másfél év után csak annyit jelentett ki, hogy a cigányoknak nem védőnő járna, hanem egy SS különítmény! Természetesen mindannyian tudjuk, hogy nem genetikailag elrendeltetett dologról beszélünk, hisz ők is és magam is ismerek olyan roma nőt (évekig volt kolléganőm, mostani helyemre is megpróbáltam áthozni), aki érték, egy igazi ember, és akit nem is ért soha semmilyen sérelem részünkről! És nem is nagyon számolt be ilyesmiről. Arról persze beszélt, hogy mikor látszott, hogy ő más életet akar élni, akkor a "rokonyság" fenyegette, kiofosztotta és ki is közösítette! Csak a költözés és a teljes elkülönülés volt megoldás! Anyukáját magához vette, azóta ő gondoskodik róla. Túlórázott velem épp eleget, mikor megszorult a pénzzel...! Az ő szavai szerint a cigányok magukat közösítik ki, nem pedig őket vetik ki. Persze ezek a mechanizmusok egy idő után a társadalomban automatikusan megindulnak. Érdekes módon hazai szlovákkérdésről nem beszélhetünk, pedig nem egy baráti állam...! Ismeretségi körben lévő szlovákok egymás közt simán beszélnek szlovákul és egyikőnket sem zavar! De nem is jut eszükbe "parasztozni", "magyarozni" és deviáns módon élni, kommunikálni...! Persze neked nyilván erre is van egy fasza kis tanulmányod, de ez már csak ilyen...
Amiről te írsz, az az elmélet! Amiről Krüget és még néhányan írunk, az meg a napi gyakorlat és tapasztalat. Máshol talán azért szerencsésebbek a népek, mert az ott elfogadott "elméletek" legalább köszönőviszonyban vannak a gyakorlattal. Itthon ez jobbára csak egy vágyálom, megannyi kérdésben így van ez, nemcsak a cigánykérdéssel!
Kampfer

naponta 3x 2009.02.03. 12:30:50

a nemrasszista írások és íróik több kárt okoztak már a világnak, mint a háborúk.

devadel 2009.02.03. 12:31:19

jó. a továbbiakban sem kívánok arról vitatkozni, hogy a rasszizmus érvényes eszmerendszer, vagy nem. meghaladja a blog kereteit.

bandeirante 2009.02.03. 12:33:21

Mindenféle megoldásnak az őszinteséggel kell kezdődnie. Amíg tart ez a politika korrektség című agyament mánia, addig semmi esély megoldásra. A dolgokat ki kell mondani, nevükön kell nevezni. Ez az első lépés.

naponta 3x 2009.02.03. 12:45:08

@Kampfer: nagyon jó példa a szlovák. a barátaim kb fele tót, tágabb értelemben vett családban is akad párféle szláv beütés, nem emlékszem, hogy bármilyen irányban lett volna negativ megkülönböztetés.

naponta 3x 2009.02.03. 12:46:28

@devadel: nem a blog kereteit haladja meg. a józan ész kereteit.

devadel 2009.02.03. 12:52:54

@naponta 3x: persze, azért mert te mondod, biztos. mert neked annyi józan eszed van.

Kampfer 2009.02.03. 12:55:01

Devadel!

Akár érvényes, akár nem a te véleményed szerint, attól még létező eszmerendszer. Hogy van-e igazságtartalma, vagy nincs, arról is lehetne vitatkozni. Én magam azt gondolom, ha nem lenne folyamatos táptalaja ezeknek a nézeteknek, egyszerűen magától lehetetlenülne el.
Ha egy elmélet azt hirdetné Magyarországon, hogy márpedig a svábok nemzetidegen, destruktív elemek, rekesszük ki őket, az egyszeri közember is csak megvonná a vállát, hogy "ez hülye b*zdmeg"! De hasonlóan így van ez a szlováksággal (itt is kimerült a dolog néhány firkával), horvátokkal, szerbekkel, románokkal is. Ezeknek az elméleteknek addig van létjogosultsága, amíg alapja is van. Ha csak olvasol néha híreket is, látni fogod, hogy van alapjuk. Ezt tetézi még a hatalom a visszataszító és indulatkeltő pc kommunikációjával, a pozitív diszkriminációjával és a totálisan tehetetlen látszatintézkedéseivel. A szélsőségek sosem maguktől születnek! Elhibázott gazdaság- és társadalompolitika, valamint személyes élmények és tapasztalatok tömege alakítja és táplálja! Ezt a gusztostalan és társai vagy belátják, vagy nem. Olvasva a gusztostalant, a munkot, vagy ezt a röhejes cikket látnivaló, hogy nem látják be. Akkor pedig számolniuk kell az indulattal, a megvetéssel és a gyűlölettel!
Kampfer

Ozorai Pipó 2009.02.03. 12:56:57


@devadel: "a magyar szegények nem élnek tartós kilátástalanságban, van esélyük a felemelkedésre. nem áll velük szemben egy alapvetően kirekesztő többségi társadalom." - írtad válaszodban.

Szerinted tényleg a kirekesztő magyar társadalom a legfőbb oka a cigányok nyomorának? Megkérdezném Tőled, mint tanult, liberális embertől:

-Szerinted mi az oka a cigányokkal szembeni előítéleteknek itthon, vagy bármely más országban, ahol élnek? Miért alakult ki ugyanolyan vélemény (bűnöznek, koszosak, lusták, élősködnek) a cigányokról, éljenek bárhol a világban Finnországtól Szerbiáig, vagy a Kaukázusig! (Igen, tavaly ugyanezt mondták nekem Észak-Oszétiában a mozdoki cigányokról!) Ezek szerint minden nép rasszista lenne? Nem tartod valószínűbbnek, hogy inkább a cigányság többségének a viselkedésében, kultúrájában kellene keresni a kirekesztettségük okát? Miért nincsenek hasonló előítéleteink a spanyolokkal, svábokkal, szlovákokkal, lengyelekkel, vagy oroszokkal szemben is? Talán azért, mert ők tesznek a saját sorsuk jobbra fordulásáért, tanulnak, dolgoznak és nem a többségi társadalomtól várják el, hogy eltartsa őket! De vegyünk egy egyszerű példát: te, ha mondjuk a saját cégedhez keresnél munkaerőt, felvennél egy olyan jelentkezőt, akinél nagy az esélye, hogy ittasan jön dolozni, esetleg lop, vagy se szó, se beszéd, hazamegy és otthagyja elvégezetlenül a munkáját? Mert - lássuk be - ezeknek egy cigánynál nagyobb az esélye, mint egy magyarnál, így az ember ezerszer meggondolja, hogy kitegye-e magát ennek a kockázatnak és ha van más, bizalomgerjesztőbb jelentkező, inkább őt választja. És ez szerintem nem rasszizmus, pusztán racionalizmus.

-Mit tettek a cigányok a saját felemelkedésük érdekében? Talán képzik magukat, keresnek munkát, elküldik iskolába a gyerekeiket? Mert, ha semmit, akkor helyettük senki sem cselekedhet! Mi adunk nekik segélyt, amivel pofátlanul visszaélnek, ingyen házakat építünk nekik az adófizetők pénzén a romatelep-felszámolási programok keretében, amit aztán pár év alatt újra tönkretesznek, - egy hasonló szegénységben élő magyar mikor kapott ingyen új házat? - ugyanúgy megvan a lehetőségük a tanulásra, mint bárki másnak, de nem élnek vele! Beszéltél már olyan iskolában dolgozó tanárral, ahol a gyerekek többsége cigány? Koszosak, nem tanulnak, a leckét már számon se kérik tőlük, örülnek, ha egyáltalán bejárnak, mert sokan még ezt sem teszik meg! Szerinted, kedves liberális értelmiségi, hogyan emelkedhetnének fel, ha SEMMIT SEM HAJLANDÓAK TENNI az ügy érdekében! Talán elvárható lenne a többségi társadalomtól, hogy az adófizetők pénzéből fedezze a szeszesital és cigaretta szükségletüket, a kajájukat, a ruházkodásukat és az autójuk fenntartási költségeit és ezen felűl még tűrje azt is, ha meglopják, ok nélkül összeverik, megalázzák?

"magyarázd már meg, mitől fogja visszatartani ezt az embert két év börtön? két évig jobb körülmények között van, mint otthon, és még a családfenntartás felelősségétől is megszabadul." - ezt írtad válaszul arra, hogy erő alkamazását és szigorúbb törvényeket tartok szükségesnek a cigánybűnözés visszaszorítására.

Igaz, tényleg vannak börtönaspiránsok, akik azért követnek el bűncselekményeket, hogy a börtönben jobb ellátáshoz, szálláshoz jussanak, de a számuk elenyésző és ez a viselkedésforma a cigánybűnözők között sem jellemző! ( Hidd el nekem, vannak tapasztalataim, évekig ilyen területen dolgoztam! ) Ők sem szívesen ülnek a kaptárban, bár lehet, hogy könnyebben elviselik, mint egy első bűntényes, aki nem ilyen körülmények között nőtt fel, de azért ott nekik is sokmindenről le kell ám mondaniuk: ilyen a jó kaja, a rendszeres piálgatás ( persze ez is elérhető, csak drágán és éppen ezért módjával ), nők, drogok, stb. Tehát szerintem a börtön a cigánybűnözők számára is visszatartó erőt jelent és ezért változatlanul a szigorú és minél hamarabbi büntetés alkalmazását tartom a bűnzéstől való elrettentés egyetlen lehetőségének ( mivel az iszlám büntetőjogi szankciók szabályainak alkalmazása az alkotmányba és a nemzetközi jogba ütözne :)! Már csak azért is, mert a "párbeszéden" és a meggyőzésen alapuló integrációs kísérletek már számtalanszor kudarcba fulladtak. Tehát marad a rendőri erő és a szigorú szanciók alkalmazása kiegészítve a hosszú távú integrációs programokkal, amiket az előző hozzászólásomban leírtam.

"a kemény fellépés semmit nem old meg, ezt csak azok nem értik, akik szeretnek cigányt verni." - írtad.

Megkérdezném Tőled, hogy hány olyan esetől hallottál, amikor nem cigányok zaklattak, vertek cigányokat és hány olyanról, amikor cigányok bántottak "gádzsókat", "parasztokat". A kérdés megválaszolását Rád bízom. Szerintem mindenki számára érthetően válaszoltam meg a felvetésedet. Kár is erre több szót vesztegetni.

Szerintem az a baj a liberális felfogással, hogy olyan alapvetően téves eszmékből indul ki, mint, hogy "a faji előítéleteknek semmi alapja sincsen". Holott, ha ez igaz lenne, akkor nem alakultak vola ki hasonló előítéletek a cigányokkal, zsidókkal szemben éljenek bárhol a világon! Tény, hogy az előítéletben szereplő állítás nem igaz a népcsoport minden egyes tagjára, de igaz lehet a többségére! Éppen ezért lehetetlen vállalkozás a részetekről, ha arról akarjátok meggyőzni "tudmányos" ( magyarul a liberálisok érdekeinek megfelelően megfogalmazott ) érvekkel a többségi társadalom tagait, hogy ne higgyjenek a saját szemüknek és fogadják el, hogy a cigányok bűnözéséért mi vagyunk a felelősek. Ez nyilvánvaló butaság, vagy ami még rosszabb: manipuláció.

devadel 2009.02.03. 13:18:13

@Ozorai Pipó: szerintem is az a baj a liberális felfogással, hogy téves eszmékből indul ki. ugyanúgy nincs tudományos alapja, mint a rasszizmusnak. akkor ezt letudtuk.

egyébként meg, mint azt genetikai vizsgálatok kiderítették, a TELJES emberiség afrikából származik, onnan vándorolva leptük el párszázezer év alatt a világot. tehát valamennyien elkorcsosult (kifakult) négerek vagyunk. a cigányok is, te is.

na ehhez mit szóltok.
jó tudom, szerintetek a szíriuszról jöttünk.

bandeirante 2009.02.03. 13:25:06

@devadel: A tudományos vizsgálatok sok mindent kiderítettek, de a következőket figyelembe kell venni:

1. Nincs a rasszizmusnak általánosan elfogadott definíciója, rengeteg mindent értenek alatta. Következésképpen igazolni vagy cáfolni sem lehet.

2. A tudományos kísérletek eredményei is rengetegféleképpen magyarázhatók, bizonyos körülményeket ki lehet emelni, másokat el lehet hallgatni, ugyanazt a dolgot sokféleképpen lehet interpretálni.

3. Már vagy 6 évtizede kifejezetten csak olyan kísérletnek van esélye a publikálásra, ami azt támasztja alá, hogy a rasszizmus nem megalapozott. Ha netán (feltéve, de meg nem engedve) egy kísérlet eredménye másként is értelmezhető lenne, azt általában nem is publikálják. De ha mégis, akkor a kísérlet szerzőjét azonnal kiközösítik (lásd Watson). Tehét a tudós akkor teszi jól, ha ilyenről egyáltalán nem is beszél. A tudományos kutatás szabadságának nagyobb dicsőségére.

devadel 2009.02.03. 13:34:31

@krüger: a rasszizmusnak van általánosan elfogadott definíciója, kivéve a rasszistákat, akik nem fogadják el.

a lényege nagyjából az, hogy állítása szerint az emberiség különböző fajokra oszlik, és ezek között vannak alsóbb és felsőbbrendűek (alacsonyabb vagy magasabb képességűek).

a tudományos kutatások (nem kísérletek) eredményeit csak a laikusok és a politikusok értelmezik sokféleképpen. a többiek számára általában elég világos, hogy mit jelentenek.

nem, 2009-ben nem lehet elnyomni eszméket. mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a rasszizmus nem túl szalonképes eszméje él és virul :-)

bandeirante 2009.02.03. 13:39:43

@devadel: Ez egy nagyon általános definíció, amibe nagyon sok mindent be lehet gyömöszölni. Amúgy pedig nem is igaz. Azért nem igaz, mert az emberiség nem fajokra, hanem rasszokra oszlik, ami igaz, és senki nem vitatja. A második fele nem igaz, hogy lennének alsóbb vagy felsőbbrendűek.

Akkor mondok mindjárt egy értelmezési problémát: az rasszizmus, ha azt mondom, hogy a feketéknek általánosságban jobb a zenei érzékük, de rosszabb a matematikai érzékük, mint a nem-feketéknek? Na, itt mondjárt megjelennek különféle vélemények. Egyesek szerint ez már rasszizmus, mások szerint nem, megint mások szerint az első fele nem rasszizmus,a második fele viszont már igen. Szóval nagyon is vélemény kérdése a dolog.

És természetesen eszméket nem lehet elnyomni, de azokat a tudósokat, akiknek a véleményük nem elég píszí, azokat nagyon is el lehet (lásd Watson).

devadel 2009.02.03. 13:40:46

egyébként nemrég olvastam, hogy hunyadi jános oláh származású kisnemesi család sarja volt. oláh, éééérted, cigány. ebből következik, hogy kedvenc királyunk, na ki, mátyás a király, milyen származású volt? éééérted, mátyás a cigány. reneszánsz felvilágosult királyunk. nabazmeg. most akkor mi van?

XD

bandeirante 2009.02.03. 13:42:24

Anélkül, hogy bármilyen formában a rasszizmus pártját fognám, azért elég röhejesnek találom, hogy egyrészről ugye sokak szerint a származás, a genetikai anyag semmit nem számít, másrészről pedig egy-egy díjnyertes ló, kutya, tehén, stb. egyetlen adag spermájáért csillagászati összegeket fizetnek. Miközben köztudott, hogy a genetikai kód az egész élővilágban egységes.

devadel 2009.02.03. 13:43:25

@krüger: tehát ha nem igaz, hogy vannak alsóbb és felsőbbrendűek, akkor nem igaz az sem, hogy a cigók hajlamosabbak a rosszra, mint mi?

bandeirante 2009.02.03. 13:44:06

@devadel: Nem ééééértem, mivel az oláh román és nem cigány Hunyadi esetében. Szóval nem cigány volt - tőlem lehetett volna az is, de nem az volt. Mint ahogy Gábor Áron sem volt cigány.

devadel 2009.02.03. 13:46:22

@krüger: ez de hülyeség, amit itt írsz. senki sem mondja, hogy a genetikai kód egységes. vannak értelmes meg kevésbé értelmes emberek például. nagyok is, meg kicsik is. de ez nem attól függ, hogy cigó vagy-e.

bandeirante 2009.02.03. 13:47:01

@devadel: A Wikipedia semmi ilyesmiről nem tud:

Hunyadi János a feltételezhetően kun származású [1][2] Vajk, havaselvi kenéz és Morsinai (Morzsinay) Erzsébet elsőszülött fia volt. Egy másik elképzelés szerint Zsigmond magyar király volt az apja, és Morsinai Erzsébetet csak a látszat kedvéért házasították össze Vajkkal. Ő csak a nevelőapja volt, akit ezért a tettéért és hallgatásáért a Hunyadi birtokkal jutalmazta a király, és az egyik legtehetősebb földesúrrá tette a szinte a semmiből felemelkedő havasalföldi bojárt egyik pillanatról a másikra.

devadel 2009.02.03. 13:49:38

@krüger: szokás szerint azt mi döntjük el, ki a cigány, mi? a románok mind oláh cigányok, egyedül hunyadi oláh román. ez de eccerű!!!!

XD

devadel 2009.02.03. 13:54:19

@krüger: oké, ha most felmegyek a wikire, és átírom zulu-ra, akkor zulu lesz?

maradjunk abban, hogy amennyire hülyén nézne ki rajtam a magyargárda egyenruha, annyira rosszul áll nektek ha érvelni próbáltok.

maradjunk meg a kaptafánál, én gondolkodom és írok, ti masírozzatok és hőzöngjetek. ki mihez ért.

bandeirante 2009.02.03. 13:58:44

@devadel: Más forrást is elfogadok. Feltéve, ha komoly. Nem tudom, mit értesz pontosan a kaptafa alatt, én diplomás középiskolai történelemtanár lennék.

bandeirante 2009.02.03. 13:59:41

@devadel: A rasszisták szerint biztosan mind oláh cigányok a románok, de én nem vagyok rasszista, úgyhogy szerintem nem.

Kampfer 2009.02.03. 14:05:30

Krüger...!

Ahogy látom, teljesen kár győzködni. Hagyd. Fel sem tűnik ennek a betegnek, hogy már kommentek sorozata óta csak érveket kap...! Amit ő nem talál megfelelőnek, az nem érv! Ennyi...
Az sem tűnik föl a túlműveltjének, hogy qrvára nem arról beszéltünk, hogy a cigány azért cigány, mert másik faj, vagy rassz...! Már kommentek óta azt magyarázzuk neki, hogy a viselkedésük miatt van gond a cigányokkal, nem a génjeik miatt! De mindegy, kár egy olyannak magyarázni, akinél csak a egyirányú adatáramlás létezik... Ő tolja az okosat, míg ignorál mindent, ami nem illik a világképébe! Ezeknek mi mindig nácik leszünk!
Nos, azt kívánom neki, hogy egyszer valóban megtapasztaljon egy vérnácit! Annak majd regélhet tanulmányokról meg esélyegyenlőségről!
Egyébként meg devadel! Túl nagy az arcod! Még mindig nem jutottam el, hogy a ferike mellé elküldjelek a horngabi büdös picsájába, de akármennyire is írod, hogy gondolkodsz, mégsem jutsz egyről a kettőre...! Biztos jól elvagy a magad kis elefántcsonttornyában, jól bebifláztál minden kis fasza jogtudományt! De hogy magadban egész nyomorult életedben mégcsak be sem vásároltál, ebben biztos vagyok! Mert annyi közöd van a való élethez, mint Sztálinnak a humanizmushoz! Az élet jó tanítómester! Tuti, hogy arcocskád mérete továbbra is ekkora lesz! És biztos, hogy egyszer beleszaladsz egy amolyan igazi "masírozgatásba", és akkor majd te leszel a reggeli hír a kávémhoz a napkeltében... :D Szerencsétlen idióta...
Jah...! Mátyást és Hunyadi Jánost én eddig románnak tudtam. Az ember pedig valóban Afrika délkeleti részéről jött, mostanában 150000 évvel ezelőttre tolták ki a mai ember megjelenését. Tényleg! Nem vagy te esetleg egy kis Homo Floresiensis...? Tudod, büszke kis értelmiségi, az olvaás ma már nem csak a ti kiváltságotok...
Kampfer

devadel 2009.02.03. 14:06:27

@krüger: oh, ez gáz. és a wikin nézel utána hunyadi jánosnak?

bandeirante 2009.02.03. 14:09:35

@devadel: Arra hiába hivatkoznék, hogy az egyetemen mit tanítottak, mert akkor meg azt mondanád, hogy ezt bárki állíthatja. Egyébként megnéztem az Encyclopedia Britannica On-line-t is, ahol wlach nemesi származásról ír. Ami román. Engem az se zavarna, ha történetesen cigány lett volna, legalább a cigányoknak is lenne egy példaképük, hősük. Dehát nincsenek erre utaló adatok.

bandeirante 2009.02.03. 14:10:58

@Kampfer: Igazad van, tényleg reménytelen. Hiába, aki már elolvasott x darab tanulmányt, az tudja a csíziót, annak bizony igaza van, lássuk be.

devadel 2009.02.03. 14:14:08

@Kampfer: ha nem vetted volna észre, nem vitatkozom veletek, megírtam feljebb, hogy eszem ágába sincs, a véleményemet megírtam jó hosszan, nyilván kell egy tájékozottsági szint, hogy megérthesd. csak froclizni próbálom a tohonya agyatokat. jó látni, ahogy felhúzzátok magatokat.

mintha lenne BÁRMI jelentősége, hogy a hunyadiak cigók vagy románok voltak. de látom magam előtt, ahogy krüger történelemtanárbácsi most túrja a guglit, hogy valamit találjon.

:-)

Kampfer 2009.02.03. 14:25:24

@devadel:

Te értelmiségi! Talán szükséged lenne valamilyen minimális, az életben is használható tudásra, hogy észrevedd: már nagyon nem a vita apropóján címeztem neked soraim! Meggyőzni én sem akarlak, egyszer talán majd az élet meg fog győzni!
Biztos lehetsz benne, hogy sem Krüger, sem én nem fogunk sem a kocsidból kirángatni, sem szétqrni a lányod, sem elvágni a torkod! Mégcsak a Gárda sem fog bántani, ebben biztos lehetsz! Ott a második kerben egy darabig semmi bajod sem lesz! Csak arra vigyázz szerintem, hogy agyas kis elmélkedésed nem fog a továbbiakban komolyabb hatást gyakorolni a társadalmi folyamatokra, mert ha mégis, akkor némely valóban egyszerű elemek csak akkor lesznek nyugton, ha a fajtádat veled együtt lámpavason látják! Volt már rá példa a történelemben... És még egyszer mondom: nem mi leszünk, akik ezt fogják tenni!
A tohonya agyam egyébként épp 64 bites optikai távközlési rendszerek hibajavításán dolgozik, egy német és egy finn mérnökkel konzultálva, illetve tesztereket konfigurálva. Mellesleg a javítást is magam végzem. Örülök, hogy mindezért havi bérem 51%-át odaadhatom, hogy a hozzád hasonlók kiöntsék a cigányoknak...! Csak hogy a nagy pofád kapjon némi kis tájékoztatást, hogy kinek a tohonya agyát akarod tornáztatni! Te biztos sokkal hasznosabb melót végzel...
A másik pedig: abban is biztos vagyok, hogy face-to-face is hasonló meggyőződéssel és hévvel dolgoznál azon, hogy felhúzzam magam!
Egyébként nekem is teljesen tökmindegy, hogy Hunyadi milyen származású volt! Nem azért tiszteljük, vagy szeretjük, esetleg emlékezünk rá!
Kampfer

Ozorai Pipó 2009.02.03. 14:25:46

@devadel:

Kedves Devadel!

Nem válaszoltad meg a kérdéseimet és az érveim többségére sem reagáltál. Ezek szerint meggyőztelek? Na, az utolsó mondatot nem gondoltam komolyan, bár tényleg nehéz lehet a valósággal szemben vitázni...

Tehát a kérdések mégegyszer, ezúttal dóhéjban:

-Szerinted mi az oka a cigányokkal szembeni előítéleteknek itthon, vagy bármely más országban, ahol élnek?

-Mit tettek a cigányok a saját felemelkedésük érdekében?

Ezen kívül a börtönaspiránsokkal kapcsolatos álláspontomra, valamint az erő alkalmazásával kapcsolatos érveimre sem reagáltál.


"egyébként meg, mint azt genetikai vizsgálatok kiderítették, a TELJES emberiség afrikából származik, onnan vándorolva leptük el párszázezer év alatt a világot. tehát valamennyien elkorcsosult (kifakult) négerek vagyunk. a cigányok is, te is." - írtad.

Lehet, hogy mindannyian Afrikából származunk, de azt azért gondolom Te sem vitatod, hogy az egyes népek között óriási kultúrális és mentalitásbeli különbségek vannak. Azt, hogy ez genetikai eredetű-e, vagy a társadalmi fejlődés során alakult ki nem tudjuk biztosan, ( valószínűleg mindkettő szerepet játszik benne ) de attól még a NÉPEK KÖZÖTTI KÜLÖNBSÉG TÉNY marad! Tehát lehet alapja a faji előítéleteknek!

bandeirante 2009.02.03. 14:27:39

@devadel: Minthogy te állítottál valamit, nem én, neked kellene valamivel alátámasztani az állításodat. Ez a szokás ugyanis. Nem pedig azon gúnyolódni, aki alátámasztja a maga mondandóját.

devadel 2009.02.03. 14:27:43

@Kampfer: jó, akkor játékból vitatkozzunk értlmesen. szerinted hogy kéne megoldani a cigánykérdést?

devadel 2009.02.03. 14:34:33

@Ozorai Pipó: minden kérdésedre válaszoltam már valamelyik kommentben. nincs kedvem újra leírni, szedd össze ha érdekel.

ha megnézed, az emberi és a csimpánz genetikai állomány között is pár százalék különbség van csupán. még kisebb a különbség ember és ember között. ez nem magyarázza azt az óriási különbséget, ami emberi életmódok között tapasztalható. ennyi.

bandeirante 2009.02.03. 14:47:11

@devadel: Dehogynem magyarázhatja. Egyetlen gén elváltozása elég ahhoz, hogy valakinek pl. súlyos betegsége vagy értelmi fogyatékossága legyen.

devadel 2009.02.03. 15:08:27

@krüger: persze, de vajon mi kell ahhoz, hogy egy gén egy teljes népcsoportban egységesen megváltozzon. és vajon valóban így van-e. mutattak-e ki a cigányokban egységesen másféle géneket. amelyek a munkakedvet meg a bűnözési kedvet szabályozzák. vajon.

én meg akkor érveljek nektek? erről?????

naponta 3x 2009.02.03. 15:08:51

@devadel:

"szerinted hogy kéne megoldani a cigánykérdést?"

ezt a kérdést pár órája te is megkaptad, de elbújtál előle, azóta is várjuk a válaszodat. biztos benne van a könyveidben, mi azért nem tudjuk, mert csak fényesitjük a martenseket meg igazgatjuk a darutollat.

devadel 2009.02.03. 15:22:33

majdnem egy teljes oldalt írtam róla itt. nézd meg.

Pittsburgh 2009.02.03. 15:25:42

Kérem, én rasszista vagyok.
És az egész családom.
És a barátaim kilencven százaléka is keményen rasszista.

devadel 2009.02.03. 15:58:27

@Pittsburgh: na, legalább egy egyenes jellemű gazember.

bandeirante 2009.02.03. 16:08:23

@devadel: Könnyen megtörténik az ilyesmi. Viszonylag zárt népcsoportokban (pl. finnek, zsidók, eszkimók, stb.) nagyon gyakori jelenség, hogy valamilyen genetikai rendellenesség (vagy akár genetikai kiválóság) rendkívül felszaporodik. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy van bűnöző gén, bár az elvi lehetőségét nem lehet kizárni. A cigányoknál leginkább a kultúra, a hagyomány az ok.

bandeirante 2009.02.03. 16:08:56

@devadel: Akkor Churchill is gazember, hiszen rasszista volt. Lásd a fenti idézetet.

bandeirante 2009.02.03. 16:20:56

És persze ne feledjük azt sem, hogy Marx Károly is rasszista volt. Itt egy idézet (Ferdinand Lassalle-ról írta):

"... teljesen világos a számomra, hogy ez a fickó, amint azt a koponyaformája és a haja is mutatja, egyiptomi négerek leszármazottja, legalábbis ha az anyja vagy a nagyanyja nem párosodott egy niggerrel. A zsidóságnak és a németségnek ezzel az alapvető néger minőséggel való keveredése igen különös terméket hoz létre. A fickó tolakodó természete is niggerszerű.

bandeirante 2009.02.03. 16:21:51

@krüger: Az előbb rosszul írtam, csak "egyiptomiak leszármazottja"

Tegyük hozzá, hogy Engels is osztotta a nézeteit. Szóval mindketten rasszisták voltak.

hepcia 2009.02.03. 16:22:08

AKKOR MOST A SZLOVÁKIÁBAN ÉLŐ MAGYAROKNAK IS VAN VALAMI GÉNJÜK ??, MERT OTT UTÁLJÁK A MAGYAROKAT
A MÓRI BANKRABLÓ A vi KERÜLWETI ÖNKORMÁNYZATI CSALÓ A TOCSIK A PRINC EZEZKBEN MIND GÉN VAN GONDOLKOZZ BENNED MEG A DEBIL GÉN

bandeirante 2009.02.03. 16:59:49

@hepcia: Senki nem mondott olyat, hogy ha valakit utálnak, annak feltétlenül genetikai oka van.

Empty 2009.02.03. 17:54:52

Gének márpedig nincsenek.

Xezs 2009.02.03. 19:08:47

Egy gondolat a Gárdáról, mert egyesek pedzegették itt, hogy terrorizál. Nos, vessük össze azt amit ők csinálnak azzal, amit a (sokszor részeg) csapatokba verődött cigányok az utcán: Hangosan óbégatnak ("megütlek geci" "mit nézel köcsög"), szétverik a buszt, villamost, utcai tárgyakat. Sokszor az ilyennek verekedés a vége. Ez mi ha nem terrorizálás? És valakik még képesek álszent képpel azt mondani, hogy az egyenruhában való vonulgatás terrorizálás. Tiltsuk be a Gárdát mert terrorizál? Tiltsuk, a tököm bánja, nekem ők nem ismerőseim, nem rokonaim. De akkor tiltsuk be a cigányokat is.

Xezs 2009.02.03. 19:37:46

@devadel: Egyébként mérhetetlenül gusztustalannak tartom, hogy megpróbálod a vitapartnereidet bunkó aluliskolázott idiótáknak beállítani. Kaptál észérveket, nem is keveset, de te csak a sajátodat hajtod, egyáltalán nem vagy hajlandó megérteni nyilvánvaló dolgokat.

Többen kérdezték tőled, hogy miért van az, hogy a rossz, gonosz kirekesztő társadalom az EGÉSZ világon ott van, és kirekeszti a cigányokat? Miért van az, hogy míg sok más népet nem rekesztenek ki sehol, a cigányokat igen? Egy épeszű magyarázatot nem próbáltál meg adni, de nem csak erre, egy csomó más értelmes kérdésre.

Különben csak halkan jegyzem meg, hogy olyan multikulti cégnél dolgozom, aminél multikultibbat el se lehetne képzelni. Nálunk aztán tényleg van mindenféle ember (igen, feketék is), de cigány az sehol. Nekem nehogy azt mondd, hogy mindenki kap lehetőséget, kivéve a cigányt, mert nem igaz. El se megy az állásinterjúra, leszarja.

Azt kellene végre belátni, hogy vannak társadalmi konvenciók, amit a többségi társadalom elvár. Aki nem hajlandó betartani ezeket a konvenciókat, annak au revoir, lehet húzni a picsába. Nem kibúvókat keresni, nem álindokokat felhozni. De tudod mit, engem kiskoromban megvertek a szüleim, emiatt most kirabollak. Sőt, jól meg is verlek. Nem én vagyok a hibás, ó nem. Tessék menni anyuhoz és apuhoz, őket vigyék börtönbe.

devadel 2009.02.03. 20:40:59

@Xezs: elmondtam erre, hogy nem igaz, hogy az egész világon kirekesztik a cigányokat. hanem az igaz, hogy a szegény, lehetőség nélküli réteg az egész világon megvan. mindenkinek megvan a maga cigánya. hogy hogyan alakul ez ki, meghaladja a blogkommentelés kereteit.

és azért nem lehet itt erről vitatkozni, mert TÉNY, hogy az afrikai bádogvárosban és a mexikói nyomornegyedben pontosan ugyanúgy élnek az emberek, mint itt a cigányok, és pontosan ugyanaz az oka, hogy úgy élnek. de ti az orrotoknál tovább nem láttok, mert ragaszkodtok a saját cigányaitokhoz, hogy legyen kit gyűlölni.
ami egyébként pontosan ugyanígy megvan az afrikaiak megfelelő 10 %-ában, meg a délamerikaiak 10 %-ában, a saját szegényeik felé. aki két szinttel feljebb van, az lefelé rúg. ahogy a cigányok magatartására van szociológiai magyarázat, úgy a tiétekre is.

na ezért nem nagyon akarok veletek vitatkozni, mert reménytelenek vagytok. sorry.

Pittsburgh 2009.02.03. 20:55:27

Megnyugtató hírem van Devadel számára.
nem kell aggódnia a szegényekért.
A merdzsós zsíroscigányokat is utálom.
Ezzel nem állok egyedül.
Nem ám.

Pittsburgh 2009.02.03. 21:06:15

A pénteki miskolci dolog tekintetében teljes konszenzus alakult ki.
Egyedül csak ismét a Budapester Juden mennek szembe mndenkivel.
Aztán csodálkoznak, hogy ez feltűnik az embereknek.

bandeirante 2009.02.03. 21:41:34

@devadel: Ott tévedsz (csúsztatsz) hatalmasat, hogy az afrikai bádogvárosban meg a mexikói nyomornegyedben senki nem kap segélyt meg családi pótlékot, meg lakhatási támogatást, nincs ingyenes iskola és ingyenes orvosi ellátás. Ott a lakók többsége minden munkalehetőséget megragad, és hálát ad az Istennek, ha a gyerekét iskolába tudja járatni. És ha van egy kis pénze, akkor nem DVD-t meg plazmatévét vesz belőle. Bár ugyanez jellemezné a cigányokat is.

devadel 2009.02.03. 22:07:23

@krüger: rosszul tudod. nézz utána.

Pittsburgh 2009.02.03. 22:55:27

Ez a képmutatás és alakoskodás tetszik nekem.
Ahelyett, hogy nyíltan megmondanák: "Kérem, mi vagyunk a budapesti zsidók, ezek és ezek az érdekeink."
De nem!
Helyette sumákolás.
Ködös dumák.
Homályok elővezetése.
Maskarádé.
"Liberalizmusra" hivatkozás, miközben csak addig liberálisok, amíg az érdekeiket szolgálja, utána már dehogyis azok.
Persze hogy ellenszenvet kelt.

De most a cigányoknak az álszent nyalogatásával öngólt rúgtak.

bandeirante 2009.02.03. 23:00:08

@devadel: Jól tudom. Utánanéztem, illetve a saját szememmel láttam ilyen nyomornegyedeket Ázsiában.

Azt meg gondolom, te sem állítod komolyan, hogy Afrika vagy Dél-Amerika nyomornegyedeiben olyan dolgok lennének, mint családi pótlék, ingyenes orvosi ellátás vagy lakhatási támogatás???? Vagy akár ingyenes iskola??

Xezs 2009.02.04. 00:31:47

@devadel: Te, figyelj már, és azzal változik valami hogy a világ más tájain is vannak lusta, dolgozni nem akaró emberek? Attól még a mi cigányaink leszarnak mindent ugyanúgy. Elárulom neked, a magyarok közt is van lusta, mindenre szaró ember. Húha, na most mi van, beismertem. Tudod mi a különbség? Az arányok. Míg a magyarok (németek, olaszok, franciák, oroszok, stb) kis százaléka viselkedik úgy mint a cigányok, addig a cigányok túlnyomó része tipikus cigány életmódot él. És az erőszakos, személy és vagyon elleni bűncselekmények, illetve a különös kegyetlenséggel elkövetett bűntettek mind hozzájuk köthetők.

A szociológiai magyarázatokkal meg kitörölheted a segged, gondolod hogy ezeket a magyarázatokat már nem használták fel évekkel ezelőtt tőled okosabb emberek? Mire jutottak vele? Semmire. Észre kellene venni, hogy az elmélet nagyon szép, ha le van írva, viszont szart se ér, ha köszönőviszonyban sincs a valósággal.

Nem azért nem akarsz te vitatkozni mert reménytelenek vagyunk, hanem mert nem tudsz. De ezzel a lenéző modorral könnyebb palástolni a buktát, elintézed egy "áhh, hülyék vagytok" felkiáltással. Így könnyű, kéremszépen, így könnyű. Se következmények, se felelősség. Valahogy a cigányok is hasonlóképp gondolkodnak. Talán ezért is véded őket ennyire.

bandeirante 2009.02.04. 00:35:35

@devadel: Az afrikai, ázsiai meg dél-amerikai nyomornegyedekben álmodni se mernek olyan iskoláztatásról, egészségügyi meg szociális ellátásról, mint amelyek Magyarországon (egyelőre még) bármelyik putriscigánynak a rendelkezésére állnak. Ehhez képest nálunk nincs mentség arra, ha valaki még a 8 általánost se végzi el.

Pittsburgh 2009.02.04. 05:59:55

Amikor ilyen cigányvédőket észlelek a neten, mindig valahogy az a gyanúm, hogy az illető pénzt kap érte.
(Kivétel esetleg a bp-i lilabutapichák, akiknek gyakran van egy néhány éves ilyen periódusuk.)

Pittsburgh 2009.02.04. 06:47:58

Arany Jánost is tessék leváltani!
- A nagyidai cigányok
- A bajusz

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.10. 15:11:51

EMBEREK, EMBEREK FIGYELJETEK IDE ÉS JEGYEZZÉTEK MEG!!!

BIZTOSAN MINDANNYIAN LÁTTÁTOK JIM CARREY ACE VENTURA FILMJÉNEK MÁSODIK EPIZÓDJÁT. AMIKOR A BALLIBERÁLIS IDIÓTÁK FASISZTÁZNAK/NÁCIZNAK/SZÉLSŐSÉGESEZNEK/NYILASOZNAK/NINCSCIGÁNYBŰNÖZÉSEZNEK ÉS A SOK IDIÓTA ELÉGEDETTEN BÓLOGAT, MINT EGY BAROM JUSSON ESZETEKBE AZ ELŐBB EMLÍTETT FILMNEK

AZ A JELENETE

AMIKOR A FŐSZEREPLŐ A BENNSZÜLÖTT TÖRZSHÖZ UTAZIK, ÉS AZT LÁTJUK, HOGY AMIKOR VALAKI KIMONDJA AZT, HOGY

SIKÁKÁ

A TÖRZS TAGJAI IJEDTEN BORULNAK LE A SZÓ HALLATÁRA!!!

EMBEREK NEM VESZITEK ÉSZRE, HOGY MI IS UGYANILYAN BUTA PRIMITÍV ÉRVRENDSZERBE KERÜLTÜNK?

PL. AZ ÚN. "ELHATÁROLÓDÁS" A MODERN KOR ÚRFELMUTATÁSA!!!
süti beállítások módosítása