HTML

Miért?

Az ember mindig, mindent kipróbál. Ha nem akarja akkor is.

Iratkozz fel, telepíts!

Ezeket mondtátok az előbb.

Címkék

It megoldások ajánló

Nincs megjeleníthető elem

Benzinló

Nincs megjeleníthető elem

A Centrum Parkolónak az időnkkel is fizetünk!

2008.05.21. 16:38 Richárd

Tegnap még nem sok értelmét láttam, de a mai kommentek hatására még is elmentem a Centrum Parkoló ügyfélszolgálatára, hogy töröltessem a büntetést.

Meglepetésemre, sorbanállás nélkül, az első szóra, kedvesen bár szemrehányó pillantásokkal kísérve és legalább 6 féle pecsétet felhasználva, azonnal végrehajtották a törlést.


Fel voltam készülve a nagy szópárbajra, kiabálásra, de arra döbbentem rá, hogy egy teljesen rutinszerű művelet részese vagyok.
Tulajdonképpen majdnem azt mondta az ügyfeles hölgy, hogy "Andrássyn vette a jegyet és a Káldyban parkolt? Akkor ez a C2-es eset, töröltem, viszontlátásra."

Miközben törölte a bírságot, persze megkaptam a magam oktatását:
- Ha mellékutcába parkol, ne a főúton vegye a jegyet!
Mondom neki: nem tudtam.
Erre ő: most már tudja...

Aztán megkértem, árulja már el, tulajdonképpen honnan a francból kellene tudnom, hogy most akkor mi, milyen övezet...?
A következő öt perces előadást csak címszavakban, mert egy idő után elvesztettem a fonalat...
- Ha behajt egy utcába, figyelje a parkoló tábla alatt az övezeti besorolást, ami lehet más amikor mellékútból főútra (vagy fordítva) fordul be az ember, de lehet persze más kerületen belül is, mert itt a mi cégünk (Centrum parkoló), ott a főváros, és... a különböző órák... és egész napos parkoló, de ha átparkol...és az utca egyik páros oldala ilyen, a páratlan olyan...

Látta a ködössé váló boci szememen, hogy már máshol kalandozok:
- nem érthető?
- nagyjából világos, de azért kicsit bonyolult mindezt vezetés közben sakkozni, a kis 3 centis jelekből.
- nem egyszerű...

Ennyiben maradtunk.

Tulajdonképpen jobban meggondolva egy cseppet sem kevésbé bosszantó a dolog.

Ugyanis most mi történt?

Tegnap ott volt egy "munkatársuk", aki el tudta volna intézni ugyanezt (vagy akár kihagyhatta volna, hogy megbüntet).
Sőt - ha már nem lehet valamilyen rejtélyes bürokratikus ügyből egy cég az egész város - ha ki lenne táblázva rendesen, láthatóan értelmezhetően, az egész ügymenetre nem lenne szükség.
Sőt, továbbmegyek, ha már ilyen idétlen szabályozás van, egy "szolgáltató" cégnél az ilyen esetekben miért kell rögtön büntetést osztogatni, miért nem elég egy figyelmeztetést ott hagyni a cetlin, hogy kedves ügyfelünk, legközelebb figyeljen erre, meg erre... ?

Persze költői kérdések, hiszen az egyértelmű: ha korrekten tájékoztatnának, ügyintéznének, akkor sokkal kevesebb bevételük lenne.
Mert ez természetesen a lehúzásról szól.
Hiszen hány olyan ember van, aki úgy van vele (mint én tegnap), hogy "bazdmeg a fűnyíródat róka", és inkább befizeti a büntetést, kikerülve ezzel a vélt felesleges macerát?
Gondoljunk bele, milyen európai módja a pénzbeszedésnek ez!

Egyébként azért is bosszant ez a hozzáállás (figyeljünk a zónákra, mert ki van írva a tábla alján, meg különben is máshogy néznek ki a parkoló automaták), mert ez olyan, mintha bemennék a Tescóba, és ugyanaz a tej más összegbe kerülne ha két különböző kasszán fizetem ki, de persze fizetés után illedelmesen figyelmeztetnének, hogy ezt nekem tudnom kellett volna, mert a raktárukba van egy tábla ahova ezek mind fel vannak írva jól.

Szóval összefoglalva törölték a büntetést, még ha ez nekem plusz 1 órányi utánajárásba (természetesen munkaidőben), 2 órányi idegeskedésbe, és plusz 100 Ft-nyi újabb parkolócetlibe is került.
Valami közgazdász egyszer kiszámolhatná, hogy a nemzetgazdaságnak meg a GDP-nek mennyit ártanak az okos bürokráciáknak köszönhető feleslegesen futott körök...
Én meg jól megtanultam, hogy ha parkolok, akkor ezekre a hülye zónákra, és a különböző formájú órákra is figyelnem kell, de főleg azt tanultam meg, hogy amikor csak tudok, inkább motorral közlekedek, mert azzal könnyebb parkolni, még akkor is, ha még kétségesebb is a szabályozása a dolognak.

3 komment

Alternatív címlapra!Iratkozz fel a Feedre!

Címkék: budapest parkolás

A bejegyzés trackback címe:

https://probadolog.blog.hu/api/trackback/id/tr76480751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

háténvagyokaz 2008.05.22. 09:41:23

Szia Richárd, jól alakul, úgy tűnik az ügyed. A parkolójegyet ugye eltetted és őrzöd még vagy 2 évig? Meg ugye kértél írásbeli igazolást is arról, hogy törölték? Amiket a Centrumról hallani lehet, jobb minden lehetséges oldalról bebiztosítanod magad. Ha fél év múlva mégis küldenek ki horribilis büntetést, akkor jól jön, ha van valami "bizonyíték" a kezedben, amivel az igazadat alá tudod támasztani akkor is.

Richárd · http://probadolog.blog.hu 2008.05.22. 09:44:55

Köszi, igen megoldódni látszik.
Külön igazolást nem kaptam, csak visszadta a jegyet és a büntetést, áthúzv, aláírva, 6szor lepecsételve különböző pecsétekel.
Remélem ez elég, és remélem képes leszek megőrizni. :-)

Ingyenparkolo 2008.07.01. 17:01:05

Ingyen parkolási lehetőség a VI. ker. Lendvay u. 14-16 előtt, közel a Hősök teréhez! Nem kell más hozzá, csak egy trafikban kapható POLICE feliratú matrica. Kipróbáltam, működik a dolog!!! Itt van a rendőri őrezred épülete. 2006-ban újra aszfaltozták a járdát, és a munkálatok után, valahogy máshova került a megállni tilos tábla. Pár ottani autóst addig sem zavart a tábla, ahogy az a csatolt képeken is látszik, nekik is kint volt a POLICE embléma szélvédő mögött! Érdekes, hogy az útburkolati jelek (kettő is)ugyan ott maradt az aszfaltozás után is, mint ahogy az új, 2008-as képeken látható, de a tábla kb. 25 méterrel távolabbra vándorolt. Az egyik útburkolati jel meghatározza a parkolási lehetőség kezdetét, a másik, sárga vonal pedig jelzi, hogy hol nem lehet parkolni. Megjegyzem a parkoló őrök azt mondták, hogy azért nem büntetik meg az ott jegy nélkül állókat, mert az a sárga vonal magánterületet jelöl, és ott ők nem büntethetnek. Ez új értelmezése a jogszabályoknak. A tábla és az útburkolati jelek "ütik" egymást az aszfaltozás után. Lehet, hogy a megállni tilos táblát engedély nélkül helyezték át? Az egyik ott parkoló, a szélvédő mögé elhelyezett "rendőrség" feliratú matricával ellátott, CIVIL autó műszerfalán még egy engedély is szerepel, amin az van, hogy valahol, egy belső parkolóban parkolhat az autó. Ezt az engedélyt egy magas rendfokozatú BM. tiszt írta alá. A parkoló őrök azt mondják, hogy "jól látható helyre rakjam ki a "police" emblémát, és akkor nem büntethetnek meg a főnökük utasítása alapján! Ez érdekes...!

A mai napon már csak egy "civil rendőr autónak" volt a szélvédője mögött a trafikos embléma, de a parkoló őr továbbra sem bünteti meg őket!!!

süti beállítások módosítása