HTML

Miért?

Az ember mindig, mindent kipróbál. Ha nem akarja akkor is.

Iratkozz fel, telepíts!

Ezeket mondtátok az előbb.

Címkék

It megoldások ajánló

Nincs megjeleníthető elem

Benzinló

Nincs megjeleníthető elem

Számla, cigi, sokkoló...? Egy eze, sok öccá...

2008.12.07. 19:57 Richárd

Razzia a Józsefvárosi piacon belülről, azaz Napló vs. "igazság".

Ezeknek a naplósoknak meg a rendőröknek valahogy soha nem jön össze.
Múltkor a rendőrt parkoltatták tilosban, most meg előadták a sikeres razzia történetét, pedig...

Múlt héten kimentünk a Józsefvárosi piacra, kicsit készüljünk a karácsonyra, és hogy letudjuk az éves kötelező fekete vásárlás jó részét.
10 körül oda is értünk az élet a szokásos, árultak mindent amit csak az ember elképzelhet, a ruhától a parfümön, a sokkolón és a viperán át a számláig.
Mindent.
Aki nem volt még ezen a piacon, az nem tudja elképzelni, hogy mi az a minden, de higgyétek el: mindent.

Már épp hazafelé indultunk volna a piac belső részéról, amikor is egyszer csak piacosok tömege rohant ki, fejükön, kezükben zsákok,csomagok. Rohantak ki az árúval, de mint az őrültek. Poénból meg is jegyeztem , hogy biztos razzia van.
Bár teljesen poénnak indult, mint kiderült beletaláltam, ugyanis  a kb. 2 perc alatt bezárt a piac 70 %-a.
A korábban eladóktól és ruháktól zsúfolt folyosók tátongtak az ürességtől, az össze konténer és bódé be volt csukva, eladók pedig sehol.

Ahogy mentünk kifele az elsiető árusnak tűnő emberek között egy-egy beszélgetés foszlányt elkaptunk: több száz rendőr, vámosok, adósok...

Kifele mi nem láttuk ezt az óriási erőt, de biztos épp futottak a menekülők után. Ki tudja.
Mindenesetre érdekes, élmény volt, bár a napló által beállított hatékonyság és profizmus nem tűnt élőben ennyire sikersnek.
A kijáratok közül ugyanis csak a Kőbányai út felőlinél voltak rendőrök, a Józsefvárosi pályaudvar környékén nem láttuk őket, nyilván nem is véletlen, hogy erre menekültek az árúsok.

Sokszor nem voltam még egyébként ezen a piacon, de mindig elgondolkodtatott, hogy történhet ilyen Budapest közepén?
Itt ugyanis több ezer négyzetméteren tényleg mindent árulnak, ráadásul eléggé leplezetlen módon.
Amikor először jött el mellettem egy fickó, folyamatosan mondogatva, hogy "számla, számla, számla...", nem is értettem miről beszél. El tartott egy darabig, mire leesett, hogy a faszikám így árul számlát(!) a tömegben.
De ez csak egy dolog.
Eredeti(nek tűnő) Nike poló, mindenféle hitelesnek tűnő reklámanyagokkal, bilétákkal, csomagolással, de közben a sarokban mindenki szeme láttára ott vasalják rá a matricát...
Viperák és sokkolók hatalmas kínálatban, a legegyszerűbbtől a díszített kivitelig. Mobiltelefonok közül olyanok, amiket magyar szolgáltató még nem is látott..

Hihetetlen termékgazdagság, és hihetetlen feketegazdaság.
És mit ért el a száz rendőrt, adóellenőrt és vámost felölelő akció?
5 millió forint bírság ("boltonként" pár tíz ezer forint) pár millió forint értékben lefoglalt árú... no és egy megharapott kezű pénzügyellenőr.

Félreértés ne essék, örülök ennek az akciónak, legyen minél több ilyen, számolják fel a feketegazdaságot (itt is és a parlamentben is!) minél előbb.
Hajrá!
De nem hiszem el, hogy ha igazán akarnák, ne tudnák megtenni.
Nem hiszem el, hogy ne járnának jól valakik azzal, hogy Budapest egyik legértékesebb telkén a törvénytelenség melegágya van.
Hihetetlen, hogy ezt  nem lehet rendbeakni.

Kellenek a jól hangzó razziák, de ez csak arra elég, hogy a felszínen megnyugtassa a kedélyeket, hogy itt minden rendben van, közben pedig nyilván ez a piac jó kis bérletet fizet valakinek, aki jó helyen ül.
Pont mint a 15%-os költségtérítés... Amiről egyébként szintén volt a naplóban, de az már tényleg no komment téma.

Szólj hozzá!

Alternatív címlapra!Iratkozz fel a Feedre!

Címkék: gazdaság rendőrség apeh piac kínai razzia vám

A bejegyzés trackback címe:

https://probadolog.blog.hu/api/trackback/id/tr61809860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása