HTML

Miért?

Az ember mindig, mindent kipróbál. Ha nem akarja akkor is.

Iratkozz fel, telepíts!

Ezeket mondtátok az előbb.

Címkék

It megoldások ajánló

Nincs megjeleníthető elem

Benzinló

Nincs megjeleníthető elem

A játékpisztoly nem játék

2008.05.01. 18:43 Richárd

Majdnem gyilkossággal ünnepeltük május elsejét.
Nem, nem a miniszterelnök meggyilkolásával, hanem a rá (játék)pisztolyt fogó részeg, játékpisztolyos férfi halálával.
Szerencsére nem így történt, de valószínűleg ez csak a magyar valóságnak köszönhető.

Olyan országokban, ahol az államfők fenyegetésben élnek, a testőrök valószínűleg egy szempillantáson belül szitává lőtték volna a lehetséges merénylőt.
A fenyegetés alatt most valódi fenyegetést értek, nem olyan eseteket, amik valahogy mindig akkor derülnek ki, amikor valami kormányválságról, gazdasági megszorításról kell elterelni a figyelmet, vagy éppen szüksége van némi szimpátiára országunk dicső vezetőjének.

Persze lehetne most azt mondani, hogy ez is megrendezett volt, ezért nem lőttek a testőrök, de azért bízzunk benne, hogy a következő Gyurcsány könyvben nem lesz egy jópofa fejezet arról, hogy hogyan is kell egy álmerényletet megszervezni és felhasználni támogatottság növelésre.

Viszont mi történt volna, ha testőreink éberek, és lelövik játékisztolyos kamikázét?
Nos tulajdonképpen semmi, hiszen aki olyan hülye, hogy bármilyen helyzetben pisztolynak látszó tárgyal fenyegetőzik, és ezzel a külső szemlélők számára mások életét fenyegeti, azt lőjék le, ha nincs más választás! Ezt még a jog is megengedi.

Legyen a fenyegetett éppen a miniszterelnök, más közszereplő, vagy éppen egy civil, ha őt fegyvernek látszó tárggyal veszélyezteti valaki, akkor ne csodálkozzunk, ha fenyegető személyt lelövik a rendőrök, a testőrök, a katonák, kormányőrök, stb.
Nyilván nem kívánom a halálát senkinek, annak a szegény hülyének sem, aki a május elsejei sör-virsli parti után jó ötletnek találta, hogy a gyermeke kezéből kicsavarja a játékpisztolyt, és ráfogja országunk (még) első emberére.
 
Nyilván sokan el vannak keseredve, de a merénylet a sztrájk és az egyéb ilyen nyalánkságok nem túl jó ötletek.
Hiába vét sokszor a kormányon levő oldal a demokrácia, a tisztesség és az etika szabályai ellen, az erőszak nem megoldás.
Képzeljük el, mi történik akkor, ha valamelyik testőr elég éber, és lő, de mellé, és megsérül egy vétlen?
Akkor is álmerénylő barátunk a bűnös, akkor is őt csukják le, mintha ő lőtt volna, és teljesen jogosan.
Ha valaki olyan hülye, hogy egy biztosított rendezvényen kamikázét játszik, hát viselje a következményeket!

Örülök, hogy komolyabb baj nem történt, de elég fárasztó, hogy nem lehet egyetlen egy ünnepet sem végigülni úgy, hogy ne történjen semmi atrocitás.
Emberek, hallgassatok a miniszterelnök szavára:
 "A mi dolgunk az, hogy ne ijedjünk meg, akkor sem, hogy ha bántanak bennünket, ne dőljünk be a provokátoroknak".
A mi dolgunk, hogy dolgozzunk, és demokratikus eszközökkel próbáljuk érvényesíteni az akaratunkat, még akkor is, ha a másik oldal (akár a kormány!) provokál, vagy éppen tisztességtelen eszközökkel kerül hatalomba.

1 komment

Alternatív címlapra!Iratkozz fel a Feedre!

Címkék: politika gyurcsány ferenc május elseje álmerénylet játékpistzolsy

A bejegyzés trackback címe:

https://probadolog.blog.hu/api/trackback/id/tr53450168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2008.05.04. 21:18:15

Azt gondolm, GyF saját magának és rossz politikájának köszönheti.
Mindig van 1-2 "nem odavaló", de emlékezzünk arra, h Sólyom László a 2 szükséges testőrrel sétálhaott át úgy a Lánchídon. h SEMMILYEN attrocitás nem érte! (Viszont többen kulturáltan köszötötték)
Demszky "tiszteletére" pedi tojást vesznek. Én nem vennék és nem dobálnék. Drága az élelmiszer, meg a bötetlen előélet is fontos. :)
süti beállítások módosítása