HTML

Miért?

Az ember mindig, mindent kipróbál. Ha nem akarja akkor is.

Iratkozz fel, telepíts!

Ezeket mondtátok az előbb.

Címkék

It megoldások ajánló

Nincs megjeleníthető elem

Benzinló

Nincs megjeleníthető elem

A nácik nem voltak fajgyűlölők. Ők csak tényeket közöltek.

2009.02.02. 15:35 Richárd

Mára már lerágott csont és lezáródott politikai csörte a miskolci rendőrkapitány ügye.

Pár napig még beszédtéma lesz, aztán belemerül az össz-magyar tisztán gondolkodó tudatba, hogy a miskolci rendőrkapitány nem rasszista, ő csak tényeket közölt.

Egy kis ejnye-bejnye, de az is inkább az EU miatt, hiszen a magyar lakosság 81 %-a (90% nem cigány 90%-a) azt gondolja ez így helyes: egy rendőrkapitány nyugodtan cigányozhat.

Árral szemben nem pisilek; hülyeség.

De kiemelek pár fontos mondatot egy cikkből, mert érdemes rájuk emlékezni, főleg azoknak, akik nem értik, miért baj, ha egy rendőrkapitány cigányozik.

A rendőrkapitány nem beszélt például arról, hogy csinos fiúk, lányok voltak-e az elkövetők, hogy milyen farmer volt rajtuk, ahogy arról sem, néznek-e ezek a bűnözők Dextert, vagy inkább Dr. House-t néznek. Egyedül arról beszélt, hogy a bűnözőket ő egy népcsoporthoz sorolja. Ezzel nem mást állított, mint hogy életük a születés pillanatában meghatározott, vagyis a lopás- és rablásvágy vérükből és/vagy a kultúrájukból fakad. A származás kiemelésével mutatta meg a "mi" és az "ők" közötti éles határvonalat, amit tovább hangsúlyozott azzal, hogy rámutatott: még a lelkiismeretes rendőri munka sem elég ahhoz, hogy kinevelje a cigányokból a bűnöző hajlamot. Arról viszont hallgatott, hogy az összes erre vonatkozó kutatás szerint a romák többségéhez hasonló szociális helyzetű (alacsony iskolai végzettségű, munkanélküli, nagycsaládos, komfortot nélkülöző lakáskörülmények között élő) nem cigány népességen belül pontosan ugyanakkora a bűnözők aránya mint a cigányok körében. Vagyis lehet, hogy az ő nyolc rablásának elkövetői tényleg mind cigányok voltak (mint megtudtuk, ezt a kihallgatáson maguktól vallották be, hiszen jogszerűen ilyen adat nem kérető és nem tartható nyilván), de ennek a ténynek a hangsúlyozásával éppen a bűnözés valódi okát - egyszerűen szólva: a nyomort - hazudta el.

Az ORFK gyorsan reagált, dr. Bencze azonnali vizsgálatot rendelt el, és intézkedett arról is, hogy Pásztort más beosztásba vezényeljék. Egyelőre nem lehet tudni, hova, hogy melyik az a poszt, amelyben a cigányozás a rendőrkapitányinál jobban megengedhető.

A végeredményt azóta tudjuk:

A politikai pártalku képes egy tollvonással felülírni több év (elkötelezettséget hangoztató) munkáját, és valóban nincs alkalmasabb hely egy jó kis szabályos cigányozásra, mint a rendőrkapitányi pozíció.

Csoda, hogy feljebb nem emelték.

Hivatalos tisztségben ennél magasabb talán nem is lehet rasszista kifejezéseket tenni, sőt a történelemben is talán csak egyszer lehetett, a 30-as évek kedvenc világválságának kellős közepén Németországban.

Ahol biztos nem úgy kezdődött a dolog, hogy kiállt egy kancellár, és a semmiből előhúzott véletlenszerűen egy megkülönböztethető csoportot.

Először ő is (az aktuális közhangulatnak megfelelő) "tényeket" közölhetett , aztán látjuk mi lett a vége.

458 komment

Alternatív címlapra!Iratkozz fel a Feedre!

Címkék: magyarország rendőr náci cigány

A bejegyzés trackback címe:

https://probadolog.blog.hu/api/trackback/id/tr72918295

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Crile's 2009.02.02. 16:31:10

A tudatlanság: erő...Szép jó reggelt kívánok, kedves magyarok. Ilyen ország márpedig van.Tegnap Pásztor Albert, Miskolc rendőrkapitánya - nyilván mindenki értesült már róla - sajtótájékoztatóján elmondott néhány olyan tényt, amik egyeseket politikailag ér…

Trackback: vészkorszak - 21. század 2009.02.02. 16:22:01

Fasisztoid ék nyitott akciófrontot Borsodban?!Ahogy arról az index és más oldal is beszámolt, Drazskovicsot meghátrálásra kényszerítették a borsodi pártlázadók és a köréjük csoportosult reakciósok. Nem váltotta le a kapitányt, csak dorgálásra futotta. Azé…

Trackback: Konzervatórium 2009.02.02. 16:08:53

Elment a vonat?(A szerző szociológus)A cigányság problémája nem a cigányság problémája. A Mi problémánk, az ország problémája. Nem tisztem és a tudásom sincs meg hozzá, hogy mérlegre tegyem az ország problémáit, de meggyőződésem, hogy a cigánysággal kapcs…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xezs 2009.02.03. 00:03:50

@devadel: "pénzt kapnak ha rendesen jár a gyerek suliba" - és szerinted ez a megoldás? Hol itt az egyenlőség elve? A normális fehér ember mikor kap pénzt azért mert a gyereke suliba jár? Ez (pozitív) diszkrimináció, ami ellen elvileg a cigányszeretők küzdenek. Akkor hogy is van ez?

Xezs 2009.02.03. 00:07:21

@devadel: A gárda kit terrorizált? Mikor történt ilyen? Kérnék szépen linket, amin ilyenről adnak hírt (megbízható forrásból lehetőleg).

devadel 2009.02.03. 00:41:08

@Xezs: nem érdekel, mi igazságos, és mi nem. azért nem érdekel, mert a világon semmi nem igazságos. az sem igazságos, hogyha magyar embernek születsz, eleve ezerszer több esélyed van naponta háromszor jóllakni, mintha bangladesh-ben születtél volna. és akkor mi van? örüljél.

az viszont érdekel, hogyha ezek nyomorban maradnak, akkor semmi sem lesz nekik drága. igenis hajlandó vagyok fizetni, hogy béke legyen, mert nincs más megoldás.

az, hogy a gárda ijesztő ruhában, ijesztő arccal katonás alakzatban masíroz cigánylakta településeken, az terrorizálás. és ez a legkevesebb, amit a gárda csinál. szócsavarásban meg nem fogok belemenni. de annyit esetleg megvárok, hogy mondd meg TE, mire való a gárda SZERINTED.

ohmyFgod 2009.02.03. 01:55:11

@devadel: TWA-nak véletlenül volt egy értelmes jegyzete a gárdával kapcsolatban. Érdekes módon ő is ugyan azt szűrte le az egész gárda körüli hercehurcából, amiről én is, és sokan mások is pofáznak. Olyan dolgok vezettek el a gárdáig, amit a napokban az indexes picsától, gusztostól és draskovicstól láthattunk, hallhattunk.
A cigányokkal kapcsolatos problémák tagadása, azon személyek sárba tiprása, akik próbálnak valamilyen módon fellépni ez ellen, sokat rontottak a helyzeten.

Emellett ne feledjük a hosszú évek óta folyó, kezdetben teljesen alaptalan szélsőjobbos-nácis-fasisztás riogatást sem. Az szdsz-nek kulcsszerepe volt/van ebben, és kár, hogy megint előbukkan egy párt szerepe, de mit tegyek, mikor jobbára liberálisnak mondott politikusoktól hallhattunk olyanokat, mint a napokban? Elsősorban ők jelentik ki, hogy cigány kérdés márpedig nincsen kérem szépen, és nácirasszistafasiszta egyszerre, aki az ellenkezőjét hangoztatja.
A gárda pedig táptalajra lel már azok között is, akik alapból szóba sem állnának idétlen ruhában masírozó fickókkal. De mit tegyenek, ha ők az egyetlenek, akik kimennek egy faluba menetelni, ahova a rendőr sem jár ki? Mit érez az az ember szerinted? "a gárda tesz valamit, foglalkozik a dologgal, stb"
Egyébként olyan figyelem irányul a médiából a szervezetre, hogy ha akarnának sem lenne esélyük semmi hülyeséget csinálni.
Legalábbis egyelőre.

De jön még 1-2 munka veronika (vagy ki a faszom), és lehet, hogy a bal-jobb együtt vonul majd a szélsőségesekkel vidékre. :D

ohmyFgod 2009.02.03. 02:07:01

@Xezs: az ugye teljesen alap, hogy csak azok után a gyerekek után járjon segély, akik járnak iskolába. Az mszp ezt ügyesen eltörölte szavazatokért cserébe, de mostanában volt változás az ügyben. Utána kéne nézni. Ennek a feltétele természetesen a betartatás. Elért a srác x igazolatlan hiányzást? Hopp 2 hónapra ugrott az utána járó segély. Elért még x-et? Hopp, már 3 havi ugrik. Hidd el, egy idő után az apja verné, ha nem járna be. Ez az egyik.
Szigorúbb esetben minimális teljesítést is el lehetne várni. Ha nem teljesít rendesen? Eltiltani a sulitól mondjuk 2 napra. Jaa, összjött x igazolatlanja? Sajnos ugrott a következő segély. Persze egy diszlexiástól vagy diszgráfiástól nem várhatja el ugyan azt az eredményt az ember, de az a néhány tanuló mentességet élvezne. Természetesen ezt országosan, mindenkire vonatkozóan kellene bevezetni, nem faji alapon.
Megütötte a tanárt a gyerek? Ezt is lehetne orvosolni.

Emellett: természetesen csakis annak járjon segély, akinek - kezdetben - legalább az egyik szülője dolgozik. Ez már sokkal nehezebb dolog, mert rengeteg helyen valóban nincsen munka, ráadásul valóban nem alkalmazzák a cigányt.
A lényeg, h vannak lehetőségek.

A legfontosabb a taníttatás. Az egyetlen kiút a tanult ember. Már egészen minimális intelligenciával és ismeretekkel is lehetne valamit kezdeni.

bandeirante 2009.02.03. 07:34:37

@büdöscigó: Orwell 1984 című könyvében van egy fontos mondat. Valahogy így hangzik: A szabadság azt jelenti, hogy kimondhatjuk, kétszer kettő egyenlő négy. Ha ezt lehet, minden más már magától jön.

azallamenvagyok 2009.02.03. 07:45:28

csak bekerült ez a cikk is tyúkanyó mellé a kurucinfón :)

Kampfer 2009.02.03. 07:54:12

Na úgy látom a munkvera nevű idióta liboldó jóbarátja is koptatta a tasztot... De mindek ó bazdmeg!

Richárd! Te szerencsétlen idióta...! Miért volt cigányozás, amit a Kapitány Úr mondott??? Akkor is ennyire járt az a jogvédő libsibérenc arcocskád, amikor a molotovozott "áldozatok" származását nyilvánosságra hozták? Gondolom akkor nagyipari kuss volt...
Nos, talán le kéne szállni a gusztostalan farkáról és kicsit kivehetnéd a szádból a fodorét is! Akkor talán jó lenne a hallásod és értelmezni is tudnád a nyilatkozatokat! Te szerencsétlen...
A rossz az, hogy nem azt hiszem a magadfajtáról, hogy ennyire elmebeteg hülyegyerekek vagytok, hogy el is hiszitek ezt a sok szart, amit böfögtök! Ez lenne a jobb, mert a hülyeség még akár bocsánatos is lenne! De szerintem a munkvera véle mocskok veled egyetemben csak ordibálják azt a szart, amit a fletó és gusztostalan jellegő véglények pc-ként definiáltak...! Egyébként meg nyírjon ki végre téged kőkeményen valami "megélhetési" bűnözésből élő "kisebbségi" polgártárs! Idióta fasz...
Kampfer

Cefrekecske 2009.02.03. 08:54:28

Beküldhetem ezt a cikket a napiszar.com -ra? Mert odavaló bazhh!

Cefrekecske 2009.02.03. 09:00:45

Xezs 2009.02.02. 19:16:47

ENNYI !!!!

Cefrekecske 2009.02.03. 09:15:42

devadel 2009.02.02. 19:26:36

Szerintem meg az integrálás bukott meg (te nyomorból kihozásnak írtad) mindenhol a világon. Vagy van egy nagy, a föld fehér faját átfogó, határokon, földrészeken átívelő titkos cigánygyűlölet? Nagy szart, ezek mindenhol pontosan ilyenek és a reakciók is egy egyformák rájuk. Ennyi.

devadel 2009.02.03. 09:16:10

@ohmyFgod: twa valóban írt olyant, hogy a gárdákkal általában nincs baj, a gárdákra szükség lehet. a jó példa az amerikai nemzeti gárda volt. de ez nem azt jelenti, hogy minden gárda rendben van. nem volt rendben 56-ban a karhatalmi gárda, tudjuk miért. és nincs rendben most a magyar gárda, mert hiába próbálják egyesek úgy beállítani, hogy azok csak úgy masírozgatnak a saját kedvükre. ismerjük azt az eszmerendszert, amit a gárda létrehozói vallanak. és nem szeretjük.

mert igaz ugyan, hogy a rendőrkapitány (szerintem) valóban nem cigányozott, de attól még vannak akik valóban cigányoznak, rasszista alapon, például az itt és a hasonló fórumokon kommentelők egy jelentős része. és ez továbbra is helytelen, attól hogy egy-két dísz-értelmiség hülye, még a rasszisták nem lesznek elfogadhatóbbak.

Cefrekecske 2009.02.03. 09:18:20

zsakmany 2009.02.02. 19:42:25

Kérdés: és miért nem engedte be őket? Mert biztos megelőzte őket a hírük, hogy ezek lopnak, stb. Kb. ennyi.

devadel 2009.02.03. 09:23:46

@Cefrekecske: biztos átaludtad az elmúlt félévet. javaslom neked a következőt. nézd vissza gyorsan a rabszolgasors című sorozatot. olvasgass egy kicsit aztán harlemről. aztán hirtelen kapcsold be a tévét, nézz meg egy hiradót.

meg fogsz döbbenni. az usa elnöke néger!!!!!

az integráció nem bukott meg, csak sokáig tart. vond ki 2008-ból az amerikai polgárháború befejezésének (1865) évszámát. az 143 év. sokáig tart, de megéri.

bandeirante 2009.02.03. 09:40:40

@devadel: Csak a tények kedvéért, az USA elnöke nem néger, hanem mulatt (félvér). Akit egész életében fehérek neveltek. Mindezek mellett természetesen akár lehetne tiszta néger is.

A kérdés nem ez. A kérdés az, hogy mikor lesz Magyarországon olyan cigány politikusi gárda, akik közül akár ki is kerülhet egy miniszterelnök, vagy akármilyen vezető politikus. Mert jelenleg egy ilyen sincs, még a láthatáron sem.

bandeirante 2009.02.03. 09:57:04

@devadel: Egyébként nem Obama az első mulatt elnök az amerikai kontinensen. Kubának már 50 éve volt mulatt elnöke.

Ozorai Pipó 2009.02.03. 09:58:24

Szerinted, kedves liberális blogger a cigányok jórésze azért bűnözik, mert szegény. És miért szegény a cigányok több, mint 90 százaléka, éljen akár Magyarországon, akár Európa más részein? Miért nem tudtak sehol sem beilleszkedni? Mert nem is akarnak, kedves liberális blogger, tisztelet a kivételnek! Márpedig senkit sem lehet integrálni a társadalomba az akarata ellenére! Ha be akarnának illeszkedni, akkor iskolába járatnák a gyerekeiket, hogy legalább nekik legyen tisztességes munkájuk és piacképes végzettségük, a felnőttek pedig keresnék az átképzési és munkalehetőségeket, ehelyett a többség segélyből élősködésre és bűnözésre rendezkedett be! És vajon miért nem hallottam még arról, hogy mélyszegénységben élő magyarok tömegesen!!! raboltak, fosztogattak volna? Belőlük miért nem ezt váltják ki a rossz körülmények?

Cigánybűnözés tehát igenis létezik!
Aki nem hiszi, járjon utána! Kedves liberálisok! Menjetek el Edelénybe, Szendrőládra, Gadnára, és kérdezzétek meg az ott élő magyarokat, hogy kik törnek be a házaikba, kik lopják el a terményüket, kik kötnek beléjük a kocsmában és még sorolhatnám! Pedig az ott élő magyarok jórészének sincsen nagyobb jövedelme, mint egy cigánynak, csak egy magyar nyugdíjas jobban be tudja osztani a több évtizedes munka után járó szerény jövedelmét, a cigányok segélyét pedig elnyelik a játékautomaták, a kocsma és az autólízing! Igen, sokaknak még erre is telik a segélyből, még akkor is, ha nincs elég kaja az asztalukon!! Persze ti, liberálisok nem a lepusztult, cigánylakta falvakban éltek, így könnyen osztjátok az észt a szerencsétlen magyaroknak, akik a liberális politika következtében szabad prédájává váltak a cigánybűnözőknek! Persze semmi kétségem afelől, hogy ti is tudjátok, mi ott a helyzet, csak érdeketekben áll a valóság eltagadása!
Közismert, hogy bizonyos bűncselekmény-típusokat szinte kizárólag cigányok követnek el. Ilyen a fent említett terménylopás, a gázoló sofőrök helyszíni lincselése, az uzsorázás, de a betöréses lopások és az útonállás szerűen elkövetett rablások tettesei is zömében ebből a népcsoportból kerülnek ki! Cigánybűnözés tehát kriminológiai értelemben igenis létezik, még ha a hivatalos kriminológia politikai nyomásra tagadja is ezt! És, hogy miért rejt magában kiemelkedő veszélyeket ez a jelenség? Azért, mert ezek a bűncselekményfajták rendkívüli módon megnehezítik az ott élő lakosság életét! Pl. hiába vetsz, ha a cigány arat, nem lehet sötétedés után végigmenni az utcán, stb. Nem minden bűncselekményfajta ilyen, könnyebb pl. egy tőkebefektetési csaló mellett lakni, mint egy garázda, erőszakos ember szomszédságában.

És, hogy mi lenne a megoldás? Szerintem az erő és az integrációs programok együttes alkalmazása! A kizárólag a "párbeszédre", "integrációra" és egyéb, a liberálisok által sűrűn hangoztatott közhelyekre épülő megoldási kísérletek sorra csődöt mondtak! A rendszerváltás óta, amióta a korábbi, határozottabb fellépés helyett a liberálisok lagymatagságával ( lényegében a probléma eltagadásával ) kezelték a kérdést, elszabadult a pokol! Erő kell ide, biztos, hogy ezt akarja a magyar társadalom többsége! Persze nem koncentrációs táborokra gondolok, hanem komoly és nagylétszámú rendőri erőre, akik mernek és akarnak intézkedni, valamint az ehhez szükséges szigorú törvényi hátérre. Pl., ha valakit már négyszer elítéltek lopásért, akkor ötödszörre az értékhatártól és egyéb körülményektől függetlenül legalább kétéves szabadságvesztéssel büntessék, mert a bűnözésből él, ezért veszélyes a társadalomra! Emellett természetesen szükség van a hosszú távú integrácót szolgáló intézkedésekre, pl. speciális iskolák létrehozására a cigány tanulók számára, átképzés a felnőtteknek, alapvető mezőgazdasági ismeretek oktatása és esetleges vetőmagsegély a vidéken élő cigányoknak az önellátáshoz szükséges élelem megtermeléséhez, a segély közmunkához kötése a munkaképesek esetében, de hogy ez önmagában nem elegendő, az bebizonyosodott az elmúlt 19 évben! Így a cigányok integrálódni nem akaró része is kénytelen lenne részt venni a programokban, mert bűnözésből és segélyből élősködésből már nem tudná fenntartani magát. Ehhez persze szükséges lenne egy olyan kormány, aki mindezt felvállalja, mert a jelenlegi, a kulcspozíciókba szinte kizárólag zsidókat ültető hatalomnak nem érdeke, hogy bármilyen faji kérdésről nyíltan lehessen beszélni ebben az országban, hiszen akkor az is napirendre kerülhetne, hogy vajon érdeke-e a magyar népnek, hogy a lakosság egy százalékát kitevő zsidóság foglalja el a pénzügy-, a gazdasági, az igazságügyi, az egészségügyi miniszteri posztokat, sőt, meggyőződésem, hogy Gyurcsány se lehetne a helyén, ha nem házasodik be a zsidó-kommunista Apró-családba!

bandeirante 2009.02.03. 09:59:15

>Hivatalos tisztségben ennél magasabb talán nem is >lehet rasszista kifejezéseket tenni, sőt a >történelemben is talán csak egyszer lehetett, a >30-as évek kedvenc világválságának kellős közepén >Németországban.

Rendkívül nehéz lett volna ennél nagyobb marhaságot írni. Tetszőleges számú "rasszista" idézetet lehet találni olyanoktól, mint pl. Abraham Lincoln, vagy akármelyik angol miniszterelnök 1945 előttről, de talán még utána is.

Cefrekecske 2009.02.03. 10:01:30

devadel 2009.02.03. 09:23:46

Én a cigókról pofázok te

Kampfer 2009.02.03. 10:02:17

Devadel!

Nézz utána, hogy az Államokban mennyi a színesbőrű értelmiségiek, politikusok, katonatisztek, közgazdászok aránya! Mert ott ilyenek is vannak színesbőrűek! És nézd meg az integrációval kapcsolatos vélekedéseket pl. Malibuban, vagy esetleg Harlemben. De lehet, hogy teljesen más véleményeket fogsz hallani akár New Orleans-ban is! Kicsit más a világ, nemcsak a méretei, de a történelmi háttere miatt is!
Ami a cigányokat és megítélésüket illeti szerintem érdemes lenne elgondolkodni az alábbiakon.
A magyarok nem szeretik a cigányokat. Talán mert rasszisták, vagy mert hülyék. Lehet. Nos, olvasgass Te is. Az olaszok sem szeretik őket, a szlovének és a spanyolok sem nagyon. A finnektől első kézből van példám, hónapokig voltam kint többször is és bár ott nem régóta ismerik ezt a bandát, annál jobban megvetik és gyűlölik őket! Pedig a finn nem kirekesztő nép! De ha jól tudom, a lengyelek, szlovákok és britek sem bírják ezt a XI. századi "kultúrával" rendelkező "népet"...!
Nos, ennyi ember lenne rasszista és hülye? Nem lehet, hogy csak egy idióta van, aki a menetiránnyal szembe megy? Nálunk a rendőr még az ilyeneket szedi ki a forgalomból, nem?
Krüger társunk jól írta! Valóban neveltetés kérdése (leginkább) a szocializáció! Az arányokkal van baj. A cigánykérdés egy életmód és világlátás kérdése. Nos, az ezen életmódot folytatók 98%-a cigány. Ez nem rasszizmus, ezek a tények. Magam nem a cigányokat vetem meg, hanem az azt az életmódot folytató lényeket! Ezt a szadeszes zsidók hívhatják akárminek, nem érdekel. A II. kerületből ne pofázzon senki cigánykérdésről! Húzzon le Lacházára vagy az Avasra! De jöhet a nyolcba vagy Kispestre is! Csodákat fog látni!
Ez a rihárdbarom, meg az a ribanc munkzsidó életében nem látott még egy igazi cigányt, aki úgy is él. Mert ha a cigányzenekart hozzák fel példának (volt rá példa), akkor nincs több kérdés, aki ennyire demagóg fasz, azzal nincs miről vitatkozni!
A Gárdával kapcsolatban talán azt a néhány embert kérdezd, akire a magyar állam rendőrsége ballisztikus ívben szart, ki is nyírhatták volna őket a cigányok, ha a Gárda nem segít nekik! Továbbá rendőreinkkel ellentétben ők talán még nemcsak ismerik, de tisztelik is magyarságunkat és magyar gyökereinket! Rendőri felsővezetőink maximum csak gyökereket ismernek...
Kampfer

Cefrekecske 2009.02.03. 10:03:44

Biztos átaludtat a komment többi részét az első mondat kivételével.

bandeirante 2009.02.03. 10:04:04

Itt van például egy Churchill idézet rasszizmus ügyében (1937-ben mondta):

"Nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy valami nagyon rossz dolog történt volna az amerikai indiánokkal vagy az ausztráliai feketékkel. Nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy ezekkel az emberekkel igazságtalanul bántak volna, amiért egy erősebb rassz, egy felsőbbrendű rassz, egy bölcsebb rassz lépett színre és elvette a helyüket".

Hogy tetszik?

devadel 2009.02.03. 10:35:50

@Kampfer: nem tudok ezekre blogon válaszolni. nem olvastad el azokat a tudományos kutatási eredményeket, amelyek tökéletesen cáfolják azokat amiket írsz. a rasszizmusnak (ami mellett te érvelsz, miszerint egyes népek származásuknál fogva alacsonyabb rendűek) nincs tudományos alapja, ezerszer megcáfolták.

ezzel együtt tudom, hogy a te fajtádat nem fogom meggyőzni, az érveim nem is nektek szólnak. azoknak írok itt, akik elégséges tudással és tájékozottsággal rendelkeznek egy értelmes vitához.

naponta 3x 2009.02.03. 10:44:35

nekem nincs jogom megvédeni magam, nem alkalmazhatok erőszakot ennek érdekében, az állam ezt vállalja helyettem, többek között ezért fizetek adót. nade mivan ha az állam nem teszi a dolgát, vagy nekem elég jól teszi. és még véleményem sem lehet. nem mondhatom ki, hogy vannak olyan emberek akiknek fogalmuk sincs ezekröl a normákról, engem kirabol, adót nem fizet, feléli az én adómat. és a "rasszista tények" azt mutatják hogy ezek az emberek igen nagy százalékban romák. nem lehet ezt kimondani? ez értelmes dolog? rasszista vagyok? baromság!

devadel 2009.02.03. 10:52:01

@Ozorai Pipó: két dolog az értelmesebbek számára.

miért nem bűnöznek az ugyanolyan szegény magyarok?

két okból. az egyik, hogy (az arányokat tekintve) nagyon kevesen vannak, nagyrészük nyugdíjas. a másik, az előzőből is következik, hogy a magyar szegények nem élnek tartós kilátástalanságban, van esélyük a felemelkedésre. nem áll velük szemben egy alapvetően kirekesztő többségi társadalom. a szegénység ugyanis nem elegendő a bűnöző életmódhoz, az is kell hozzá, hogy esélyed se legyen másra. a cigányoknak magyarországon nincs esélyük. megint nem írom ide a bizonyítást, olvasni kell hozzá és gondolkodni.

a másik, hogy szigorú rendszabályok kellenek, meg rendőrség. most képzeld magad egy pillanatra egy25 éves 5 gyerekes cigány férfi helyébe, aki sohase dolgozott, a szülei se, nincs szakmája, maximum alkalmi munkát vállalhatna, amivel megkeres havi 50 ezer forintot az öttagú családjára. lakáskörülményeiről nagyszerű szociofoto sorozatok készülnek, te is gyakran hivatkozol rá.
magyarázd már meg, mitől fogja visszatartani ezt az embert két év börtön? két évig jobb körülmények között van, mint otthon, és még a családfenntartás felelősségétől is megszabadul.

a kemény fellépés semmit nem old meg, ezt csak azok nem értik, akik szeretnek cigányt verni.

bandeirante 2009.02.03. 11:01:53

>miért nem bűnöznek az ugyanolyan szegény magyarok?

Például azért is, mert a cigányok körében általában nem számít szégyennek a börtön, inkább amolyan férfivá avatási szertartásnak tekintik.

Például azért is, mert a cigány kultúrában az erőszaknak, az erőszakos megoldásoknak megvan a maguk hagyománya, elfogadottsága.

Például azért is, mert a cigányok hagyományos törvénykönyve (Romani Krisz) nem ismeri a "ne lopj" parancsot.

Például azért is, mert a cigány hagyományok közé tartozik, hogy kívülállót (nem, nem "gádzsót", hanem "parasztot", ez a korrekt kifejezés) meglopni nem bűn, inkább virtus.

Például azért is, mert a cigányok kultúrájából hiányzik az a fajta takarékoskodás, jövőre gondolás, ami pl. a magyarországi svábokat annyira jellemzi, ezért a pénzüket nem osztják be, hanem jellemzően hamar elköltik, italra, DVD-re, mulatozásra, cigarettára.

Vagy ez mind kamu?

naponta 3x 2009.02.03. 11:05:36

@devadel: ha nincs munkám minek szaporodjak mint a légy? hacsak?!!! az ostoba állam fizet nekem minden purdé után, főleg ha hátrányos helyzetű vagyok, és a gyerek meg nyomorék. na igy leszek én roma parazita.

Kampfer 2009.02.03. 11:12:54

@devadel:

Nos, mielőtt még valós tudásomról és tájékozottságomról bármiféle képet alakítanál ki, előrebocsátom, hogy sajnos(?) nem férek bele a fajtád és az általad is a jobbosokról általánosan kialakított képbe. A következők miatt:

Nem vagyok sem iskolázatlan és tudatlan, sem munkanélküli. Két szakmám, technikumom, 14 éves szakmai gyakorlatom, nyelvismeretem, külföldi munkában szerzett tapasztalatom van. Sikertelen sem vagyok, sem a szakmámban, sem az életben általában. Fizetek adót, tb-t, járulékokat, minden szart, amit a te fajtád önt a cigányoknak meg a zsidóknak mindenféle segély és kárpótlás címén. Nem szereztem felsőfukút. Tudom, hogy ez a te fajtádban már a buta bunkó szinonímára hajaz, te bajod, nem érdekel. Cigányt verni sem szoktam, nem is szeretek.
Túlműveltként talán nemcsak olvasni, de értelmezni sem okoz nagy problémát, de azért segítségként leírom: nem genetikai elrendeltetésről írtam ember...! Arról írtam, hogy a cigányok életmódja, kultúrája nemcsak Magyarországon rekeszti ki őket a társadalomból! És hogy ez az életmód bár nagyrészt cigányokra jellemző, de nem kizárólag rájuk!
Nos, ti kis túliskolázott szalonpolitikus értelmiségiek! Ha már skatulyázásról és általánosításról van szó... Nem kell nektek a szélsőjobbtól tanulni semmit! Benne van az a véredben ember!
Gondolom még életedben nem vert meg cigány, nem is láttál egyet sem, de a Gárda minden nap rádgyújtja a házat... Talán ha a te anyádat késelnék halálra a falusi házában, a te lányodat nyírnák ki, miután szénnéqrták, akkor bevillanna valami az értelmiségi agyadba! És talán a tanulmányaiddal törölnéd az arcodról a könnyeid te szerencsétlen!
Néhány jóbarátom is olvasgatja ezeket a blogokat. Nos, hidd el, te nem a magamfajta miatt kell aggódj, nem én megyek gyújtogatni és cigányt verni! Eddig sem én mentem és eddig sem velem csatázott a rendőr (bár ezt azok sem értik meg soha)! És ha egyszer azt hozza a jövő, nem én fogom a tanulmánybuzi értelmiségi pc emberkéket a lámpára húzni! Ahogy elnézem a helyzetet vidéken (tudod, arra is szoktam járni, van kötődésem), nagyon sok emberben már nincsenek ilyen gátlások...! Sokukat verték, rabolták ki cigányok, gyerekét kifosztották, megverték! Neki magyarázhatsz műveltke...! Nem fogja érdekelni a tanulmányaid éredménye, egyszerűen csak eltakarít! Ha nem is helyeslem mindezt, de megértem! Esetemben csak egy verés és apám telkének kifosztása szárad a lelkükön. Nem nálam borult ki a bili agyaska! Sok más embernél már igen! De tudom, hogy a te fajtád ezt sosem fogja felismerni, mert legalább annyira demagóg és szűklátókörűek vagytok, mint a legvadabb szélsőjobb! Annyi különbséggel, hogy a társadalom számára a te véleményed néhány buzi kis tanulmány marad, míg a jobbosoké a kőkemény valóság! Nos emiatt gondolkodnak róluk másként, mint te azt gondolod...
Kampfer

bandeirante 2009.02.03. 11:20:26

Ott van a tragikus kesznyéteni eset.
Miért loptak?

- NEM azért, mert éhesek voltak, hiszen uborkával nem lakik jól az ember, és egyébként is be voltak rúgva, tehát italra volt pénzük

- NEM a nyomor miatt.

Hanem azért, mert a paraszttól lopni jó mulatság, brahi.

devadel 2009.02.03. 11:21:40

@krüger:

Például azért is, mert a cigányok körében általában nem számít szégyennek a börtön, inkább amolyan férfivá avatási szertartásnak tekintik.

NEM IGAZ, OLVASS UTÁNA CIGÁNY KULTÚRÁVAL FOGLALKOZÓ (NEMRASSZISTA) ÍRÁSOKBAN

Például azért is, mert a cigány kultúrában az erőszaknak, az erőszakos megoldásoknak megvan a maguk hagyománya, elfogadottsága.

MINDEN KULTÚRÁBAN ÍGY VAN, LÁSD PÉLDÁUL A TI JAVASLATAITOKAT (ERŐ ALKALMAZÁSÁRA VAN SZÜKSÉG)

Például azért is, mert a cigányok hagyományos törvénykönyve (Romani Krisz) nem ismeri a "ne lopj" parancsot.

A RÓMAI JOG, AMI A MI TÖRVÉNYKÖNYVÜNK, ISMERI. AZÉRT NYUGODTAN LOPUNK KÉTEZER ÉVE. (LÁSD MÉG MAGYAR NE LOPJ A BÉCSI BOLTOKBAN, CSAK EGY PÉLDA)

Például azért is, mert a cigány hagyományok közé tartozik, hogy kívülállót (nem, nem "gádzsót", hanem "parasztot", ez a korrekt kifejezés) meglopni nem bűn, inkább virtus.

NEM TARTOZIK JOBBAN A CIGÁNY HAGYOMÁNYOK KÖZÉ, MINT BÁRMELY MÁS NÉP HAGYOMÁNYAI KÖZÉ. (LÁSD MÉG NÉPVÁNDORLÁS, MAJD KALANDOZÓ MAGYAROK AUGSBURGNÁL)

Például azért is, mert a cigányok kultúrájából hiányzik az a fajta takarékoskodás, jövőre gondolás, ami pl. a magyarországi svábokat annyira jellemzi, ezért a pénzüket nem osztják be, hanem jellemzően hamar elköltik, italra, DVD-re, mulatozásra, cigarettára.

EZ NEM A CIGÁNYOK KULTÚRÁJA, A SZEGÉNY NÉMETEK ÉS SZEGÉNY AMERIKAIAK ÉS SZEGÉNY LATINAMERIKAIAK ÉS SZEGÉNY ÁZSIAIAK PONTOSAN UGYANÍGY ÉLNEK.

devadel 2009.02.03. 11:22:42

@krüger:

ja, fent a negybetű nem kiabálás miatt van, csak hogy kiemelje a kérdéseidből a válaszokat.

naponta 3x 2009.02.03. 11:52:44

@devadel: ez itt mind szép és jó, de tény hogy az arányokkal azért van egy kis bibi. miért utálják őket mindenhol? miért bevett népmesei sablon a lótolvaj cigány? miért van tele börtön velük erőszakos és vagyonelleni bűncsekelményekért? miközben csak pár % az arányuk. miért nem lehet elfogadni, hogy a különböző népek "egyenlősége" maszlag. szép dolog a sokszínűség, de pl. minap láttam egy elég kemény filmet a Szudáni-Etióp határon élő tányérajkú népekröl. Fekete szamurájok volt a címe. elhangzott benne mindenféle rasszimus nélkül, tudományosan: ezek az emberek örömüket lelik az aggresszivitásban és a barbár harcban. az egész életüket az tölti ki, hogy ütik verik egymást, vérükben van, ettől férfi egy tányérajkú. szép és jó - ott afrikában!!! de itt, ebben a faluban nekem nem öröm látni barbár primitív népeket (ertem itt a felemelkedni nem vágyó udvarra szaró dögevő cigányokat), úgy élni, hogy véletlenül se keveredjek szóváltásba velük, és mindennap öröm ha nem rabolnak ki.

naponta 3x 2009.02.03. 11:56:13

@devadel: ezekre a problémákra hol van a megoldás a nemrasszista írásokban, és kérlek jelölj meg egyetlen (!) müködő példát bárhol a világon!

bandeirante 2009.02.03. 12:03:22

@devadel:

>NEM IGAZ, OLVASS UTÁNA CIGÁNY KULTÚRÁVAL >FOGLALKOZÓ (NEMRASSZISTA) ÍRÁSOKBAN

Dehogynem igaz, és nem "nemrasszista" írásokból, hanem saját tapasztalatból, plusz cigányokkal foglalkozó szociális munkások stb. elmondásából tudom.

AZÉRT NYUGODTAN LOPUNK KÉTEZER ÉVE. (LÁSD MÉG >MAGYAR NE LOPJ A BÉCSI BOLTOKBAN, CSAK EGY PÉLDA)

A "magyar ne lopj" persze sok esetben valójában a "magyar cigány ne lopj" akart lenni. A mérték, az arány, ez a különbség.

>NEM TARTOZIK JOBBAN A CIGÁNY HAGYOMÁNYOK KÖZÉ, >MINT BÁRMELY MÁS NÉP HAGYOMÁNYAI KÖZÉ. (LÁSD MÉG >NÉPVÁNDORLÁS, MAJD KALANDOZÓ MAGYAROK >AUGSBURGNÁL)

Dehogynem, dehogynem. A népvándorlás meg a kalandozás azért nevetséges, mert egyrész ezer éve volt, másrészt pedig nem lopás volt, hanem fegyveres zsákmányszerzés-fosztogatás, ami abban az időben igencsak szokásos és elfogadott dolog volt.

>EZ NEM A CIGÁNYOK KULTÚRÁJA, A SZEGÉNY NÉMETEK >ÉS SZEGÉNY AMERIKAIAK ÉS SZEGÉNY LATINAMERIKAIAK >ÉS SZEGÉNY ÁZSIAIAK PONTOSAN UGYANÍGY ÉLNEK.

Ez sem igaz, és ha valaha voltál pl. Ázsiában, akkor láthattad, hogy ők nem úgy bánnak a pénzzel mint a cigányok. Én láttam, több országban is.

devadel 2009.02.03. 12:05:13

@naponta 3x: miért, a rasszista írásokban hol van megoldás ezekre a problémákra?

naponta 3x 2009.02.03. 12:18:26

@devadel: szuper, előjöttél a náci kártyával :)) de várom a válaszod! :)

bandeirante 2009.02.03. 12:26:40

A "nemrasszista írások" című hivatkozás azért jó duma, mert ha nekem valami nem tetszik, arra mindjárt rá lehet húzni, hogy az rasszista, és akkor ezen az alapon mindent le lehet pöckölni, ami nekem nem tetszik.

Kampfer 2009.02.03. 12:30:26

Devadel!

Azért teljesen meddő a vita, mert te egy elméletben gondolkodó, elméleti megoldásokat kereső és favorizáló ember vagy (írásaid alapján). Az elméleteket és tanulmányokat pedig nyilvánvalóan elméleti emberek, szociológusok írják. A valóság persze teljesen más. A gyakorlatban a cigányproblémával szembesülő embereket nem köti a kényszer, hogy csak politikailag korrekt véleményt alakíthatnak ki és közölhetnek. A saját tapasztalataik alapján alakítanak véleményt, fogalmaznak meg állításokat.
Kollégám barátnője tavaly augusztusban kezdte tanárnői pályafutását egy Pest megyei kisvárosban. Már tavaly októberben megtalálták a cigányok, megfenyegették a parkolóban. Rendőrség: amíg nincs bűntény, nincs intézkedés. Lesz intézkedés...! Nos, a hölgy még nagyjából fél évet fog eltölteni kishazánk közoktatásában, utána olaj...!
Volt kollégám, jóbarátom felesége két és fél éve védőnő egy Pest megyei nagyközségben és a hozzá tartozó körzetben. Vidéki származása miatt épp elélggé tisztában volt a vidéki viszonyokkal, de arra, amit tapasztalt, nem volt felkészülve. Egyetemet végzett, nyelveket beszélő, tanult, igényes ember, nem a "cigányverők" társaságából való. Nos, a másfél év után csak annyit jelentett ki, hogy a cigányoknak nem védőnő járna, hanem egy SS különítmény! Természetesen mindannyian tudjuk, hogy nem genetikailag elrendeltetett dologról beszélünk, hisz ők is és magam is ismerek olyan roma nőt (évekig volt kolléganőm, mostani helyemre is megpróbáltam áthozni), aki érték, egy igazi ember, és akit nem is ért soha semmilyen sérelem részünkről! És nem is nagyon számolt be ilyesmiről. Arról persze beszélt, hogy mikor látszott, hogy ő más életet akar élni, akkor a "rokonyság" fenyegette, kiofosztotta és ki is közösítette! Csak a költözés és a teljes elkülönülés volt megoldás! Anyukáját magához vette, azóta ő gondoskodik róla. Túlórázott velem épp eleget, mikor megszorult a pénzzel...! Az ő szavai szerint a cigányok magukat közösítik ki, nem pedig őket vetik ki. Persze ezek a mechanizmusok egy idő után a társadalomban automatikusan megindulnak. Érdekes módon hazai szlovákkérdésről nem beszélhetünk, pedig nem egy baráti állam...! Ismeretségi körben lévő szlovákok egymás közt simán beszélnek szlovákul és egyikőnket sem zavar! De nem is jut eszükbe "parasztozni", "magyarozni" és deviáns módon élni, kommunikálni...! Persze neked nyilván erre is van egy fasza kis tanulmányod, de ez már csak ilyen...
Amiről te írsz, az az elmélet! Amiről Krüget és még néhányan írunk, az meg a napi gyakorlat és tapasztalat. Máshol talán azért szerencsésebbek a népek, mert az ott elfogadott "elméletek" legalább köszönőviszonyban vannak a gyakorlattal. Itthon ez jobbára csak egy vágyálom, megannyi kérdésben így van ez, nemcsak a cigánykérdéssel!
Kampfer

naponta 3x 2009.02.03. 12:30:50

a nemrasszista írások és íróik több kárt okoztak már a világnak, mint a háborúk.

devadel 2009.02.03. 12:31:19

jó. a továbbiakban sem kívánok arról vitatkozni, hogy a rasszizmus érvényes eszmerendszer, vagy nem. meghaladja a blog kereteit.

bandeirante 2009.02.03. 12:33:21

Mindenféle megoldásnak az őszinteséggel kell kezdődnie. Amíg tart ez a politika korrektség című agyament mánia, addig semmi esély megoldásra. A dolgokat ki kell mondani, nevükön kell nevezni. Ez az első lépés.

naponta 3x 2009.02.03. 12:45:08

@Kampfer: nagyon jó példa a szlovák. a barátaim kb fele tót, tágabb értelemben vett családban is akad párféle szláv beütés, nem emlékszem, hogy bármilyen irányban lett volna negativ megkülönböztetés.

naponta 3x 2009.02.03. 12:46:28

@devadel: nem a blog kereteit haladja meg. a józan ész kereteit.

devadel 2009.02.03. 12:52:54

@naponta 3x: persze, azért mert te mondod, biztos. mert neked annyi józan eszed van.

Kampfer 2009.02.03. 12:55:01

Devadel!

Akár érvényes, akár nem a te véleményed szerint, attól még létező eszmerendszer. Hogy van-e igazságtartalma, vagy nincs, arról is lehetne vitatkozni. Én magam azt gondolom, ha nem lenne folyamatos táptalaja ezeknek a nézeteknek, egyszerűen magától lehetetlenülne el.
Ha egy elmélet azt hirdetné Magyarországon, hogy márpedig a svábok nemzetidegen, destruktív elemek, rekesszük ki őket, az egyszeri közember is csak megvonná a vállát, hogy "ez hülye b*zdmeg"! De hasonlóan így van ez a szlováksággal (itt is kimerült a dolog néhány firkával), horvátokkal, szerbekkel, románokkal is. Ezeknek az elméleteknek addig van létjogosultsága, amíg alapja is van. Ha csak olvasol néha híreket is, látni fogod, hogy van alapjuk. Ezt tetézi még a hatalom a visszataszító és indulatkeltő pc kommunikációjával, a pozitív diszkriminációjával és a totálisan tehetetlen látszatintézkedéseivel. A szélsőségek sosem maguktől születnek! Elhibázott gazdaság- és társadalompolitika, valamint személyes élmények és tapasztalatok tömege alakítja és táplálja! Ezt a gusztostalan és társai vagy belátják, vagy nem. Olvasva a gusztostalant, a munkot, vagy ezt a röhejes cikket látnivaló, hogy nem látják be. Akkor pedig számolniuk kell az indulattal, a megvetéssel és a gyűlölettel!
Kampfer

Ozorai Pipó 2009.02.03. 12:56:57


@devadel: "a magyar szegények nem élnek tartós kilátástalanságban, van esélyük a felemelkedésre. nem áll velük szemben egy alapvetően kirekesztő többségi társadalom." - írtad válaszodban.

Szerinted tényleg a kirekesztő magyar társadalom a legfőbb oka a cigányok nyomorának? Megkérdezném Tőled, mint tanult, liberális embertől:

-Szerinted mi az oka a cigányokkal szembeni előítéleteknek itthon, vagy bármely más országban, ahol élnek? Miért alakult ki ugyanolyan vélemény (bűnöznek, koszosak, lusták, élősködnek) a cigányokról, éljenek bárhol a világban Finnországtól Szerbiáig, vagy a Kaukázusig! (Igen, tavaly ugyanezt mondták nekem Észak-Oszétiában a mozdoki cigányokról!) Ezek szerint minden nép rasszista lenne? Nem tartod valószínűbbnek, hogy inkább a cigányság többségének a viselkedésében, kultúrájában kellene keresni a kirekesztettségük okát? Miért nincsenek hasonló előítéleteink a spanyolokkal, svábokkal, szlovákokkal, lengyelekkel, vagy oroszokkal szemben is? Talán azért, mert ők tesznek a saját sorsuk jobbra fordulásáért, tanulnak, dolgoznak és nem a többségi társadalomtól várják el, hogy eltartsa őket! De vegyünk egy egyszerű példát: te, ha mondjuk a saját cégedhez keresnél munkaerőt, felvennél egy olyan jelentkezőt, akinél nagy az esélye, hogy ittasan jön dolozni, esetleg lop, vagy se szó, se beszéd, hazamegy és otthagyja elvégezetlenül a munkáját? Mert - lássuk be - ezeknek egy cigánynál nagyobb az esélye, mint egy magyarnál, így az ember ezerszer meggondolja, hogy kitegye-e magát ennek a kockázatnak és ha van más, bizalomgerjesztőbb jelentkező, inkább őt választja. És ez szerintem nem rasszizmus, pusztán racionalizmus.

-Mit tettek a cigányok a saját felemelkedésük érdekében? Talán képzik magukat, keresnek munkát, elküldik iskolába a gyerekeiket? Mert, ha semmit, akkor helyettük senki sem cselekedhet! Mi adunk nekik segélyt, amivel pofátlanul visszaélnek, ingyen házakat építünk nekik az adófizetők pénzén a romatelep-felszámolási programok keretében, amit aztán pár év alatt újra tönkretesznek, - egy hasonló szegénységben élő magyar mikor kapott ingyen új házat? - ugyanúgy megvan a lehetőségük a tanulásra, mint bárki másnak, de nem élnek vele! Beszéltél már olyan iskolában dolgozó tanárral, ahol a gyerekek többsége cigány? Koszosak, nem tanulnak, a leckét már számon se kérik tőlük, örülnek, ha egyáltalán bejárnak, mert sokan még ezt sem teszik meg! Szerinted, kedves liberális értelmiségi, hogyan emelkedhetnének fel, ha SEMMIT SEM HAJLANDÓAK TENNI az ügy érdekében! Talán elvárható lenne a többségi társadalomtól, hogy az adófizetők pénzéből fedezze a szeszesital és cigaretta szükségletüket, a kajájukat, a ruházkodásukat és az autójuk fenntartási költségeit és ezen felűl még tűrje azt is, ha meglopják, ok nélkül összeverik, megalázzák?

"magyarázd már meg, mitől fogja visszatartani ezt az embert két év börtön? két évig jobb körülmények között van, mint otthon, és még a családfenntartás felelősségétől is megszabadul." - ezt írtad válaszul arra, hogy erő alkamazását és szigorúbb törvényeket tartok szükségesnek a cigánybűnözés visszaszorítására.

Igaz, tényleg vannak börtönaspiránsok, akik azért követnek el bűncselekményeket, hogy a börtönben jobb ellátáshoz, szálláshoz jussanak, de a számuk elenyésző és ez a viselkedésforma a cigánybűnözők között sem jellemző! ( Hidd el nekem, vannak tapasztalataim, évekig ilyen területen dolgoztam! ) Ők sem szívesen ülnek a kaptárban, bár lehet, hogy könnyebben elviselik, mint egy első bűntényes, aki nem ilyen körülmények között nőtt fel, de azért ott nekik is sokmindenről le kell ám mondaniuk: ilyen a jó kaja, a rendszeres piálgatás ( persze ez is elérhető, csak drágán és éppen ezért módjával ), nők, drogok, stb. Tehát szerintem a börtön a cigánybűnözők számára is visszatartó erőt jelent és ezért változatlanul a szigorú és minél hamarabbi büntetés alkalmazását tartom a bűnzéstől való elrettentés egyetlen lehetőségének ( mivel az iszlám büntetőjogi szankciók szabályainak alkalmazása az alkotmányba és a nemzetközi jogba ütözne :)! Már csak azért is, mert a "párbeszéden" és a meggyőzésen alapuló integrációs kísérletek már számtalanszor kudarcba fulladtak. Tehát marad a rendőri erő és a szigorú szanciók alkalmazása kiegészítve a hosszú távú integrációs programokkal, amiket az előző hozzászólásomban leírtam.

"a kemény fellépés semmit nem old meg, ezt csak azok nem értik, akik szeretnek cigányt verni." - írtad.

Megkérdezném Tőled, hogy hány olyan esetől hallottál, amikor nem cigányok zaklattak, vertek cigányokat és hány olyanról, amikor cigányok bántottak "gádzsókat", "parasztokat". A kérdés megválaszolását Rád bízom. Szerintem mindenki számára érthetően válaszoltam meg a felvetésedet. Kár is erre több szót vesztegetni.

Szerintem az a baj a liberális felfogással, hogy olyan alapvetően téves eszmékből indul ki, mint, hogy "a faji előítéleteknek semmi alapja sincsen". Holott, ha ez igaz lenne, akkor nem alakultak vola ki hasonló előítéletek a cigányokkal, zsidókkal szemben éljenek bárhol a világon! Tény, hogy az előítéletben szereplő állítás nem igaz a népcsoport minden egyes tagjára, de igaz lehet a többségére! Éppen ezért lehetetlen vállalkozás a részetekről, ha arról akarjátok meggyőzni "tudmányos" ( magyarul a liberálisok érdekeinek megfelelően megfogalmazott ) érvekkel a többségi társadalom tagait, hogy ne higgyjenek a saját szemüknek és fogadják el, hogy a cigányok bűnözéséért mi vagyunk a felelősek. Ez nyilvánvaló butaság, vagy ami még rosszabb: manipuláció.

devadel 2009.02.03. 13:18:13

@Ozorai Pipó: szerintem is az a baj a liberális felfogással, hogy téves eszmékből indul ki. ugyanúgy nincs tudományos alapja, mint a rasszizmusnak. akkor ezt letudtuk.

egyébként meg, mint azt genetikai vizsgálatok kiderítették, a TELJES emberiség afrikából származik, onnan vándorolva leptük el párszázezer év alatt a világot. tehát valamennyien elkorcsosult (kifakult) négerek vagyunk. a cigányok is, te is.

na ehhez mit szóltok.
jó tudom, szerintetek a szíriuszról jöttünk.

bandeirante 2009.02.03. 13:25:06

@devadel: A tudományos vizsgálatok sok mindent kiderítettek, de a következőket figyelembe kell venni:

1. Nincs a rasszizmusnak általánosan elfogadott definíciója, rengeteg mindent értenek alatta. Következésképpen igazolni vagy cáfolni sem lehet.

2. A tudományos kísérletek eredményei is rengetegféleképpen magyarázhatók, bizonyos körülményeket ki lehet emelni, másokat el lehet hallgatni, ugyanazt a dolgot sokféleképpen lehet interpretálni.

3. Már vagy 6 évtizede kifejezetten csak olyan kísérletnek van esélye a publikálásra, ami azt támasztja alá, hogy a rasszizmus nem megalapozott. Ha netán (feltéve, de meg nem engedve) egy kísérlet eredménye másként is értelmezhető lenne, azt általában nem is publikálják. De ha mégis, akkor a kísérlet szerzőjét azonnal kiközösítik (lásd Watson). Tehét a tudós akkor teszi jól, ha ilyenről egyáltalán nem is beszél. A tudományos kutatás szabadságának nagyobb dicsőségére.

devadel 2009.02.03. 13:34:31

@krüger: a rasszizmusnak van általánosan elfogadott definíciója, kivéve a rasszistákat, akik nem fogadják el.

a lényege nagyjából az, hogy állítása szerint az emberiség különböző fajokra oszlik, és ezek között vannak alsóbb és felsőbbrendűek (alacsonyabb vagy magasabb képességűek).

a tudományos kutatások (nem kísérletek) eredményeit csak a laikusok és a politikusok értelmezik sokféleképpen. a többiek számára általában elég világos, hogy mit jelentenek.

nem, 2009-ben nem lehet elnyomni eszméket. mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a rasszizmus nem túl szalonképes eszméje él és virul :-)

bandeirante 2009.02.03. 13:39:43

@devadel: Ez egy nagyon általános definíció, amibe nagyon sok mindent be lehet gyömöszölni. Amúgy pedig nem is igaz. Azért nem igaz, mert az emberiség nem fajokra, hanem rasszokra oszlik, ami igaz, és senki nem vitatja. A második fele nem igaz, hogy lennének alsóbb vagy felsőbbrendűek.

Akkor mondok mindjárt egy értelmezési problémát: az rasszizmus, ha azt mondom, hogy a feketéknek általánosságban jobb a zenei érzékük, de rosszabb a matematikai érzékük, mint a nem-feketéknek? Na, itt mondjárt megjelennek különféle vélemények. Egyesek szerint ez már rasszizmus, mások szerint nem, megint mások szerint az első fele nem rasszizmus,a második fele viszont már igen. Szóval nagyon is vélemény kérdése a dolog.

És természetesen eszméket nem lehet elnyomni, de azokat a tudósokat, akiknek a véleményük nem elég píszí, azokat nagyon is el lehet (lásd Watson).

devadel 2009.02.03. 13:40:46

egyébként nemrég olvastam, hogy hunyadi jános oláh származású kisnemesi család sarja volt. oláh, éééérted, cigány. ebből következik, hogy kedvenc királyunk, na ki, mátyás a király, milyen származású volt? éééérted, mátyás a cigány. reneszánsz felvilágosult királyunk. nabazmeg. most akkor mi van?

XD

bandeirante 2009.02.03. 13:42:24

Anélkül, hogy bármilyen formában a rasszizmus pártját fognám, azért elég röhejesnek találom, hogy egyrészről ugye sokak szerint a származás, a genetikai anyag semmit nem számít, másrészről pedig egy-egy díjnyertes ló, kutya, tehén, stb. egyetlen adag spermájáért csillagászati összegeket fizetnek. Miközben köztudott, hogy a genetikai kód az egész élővilágban egységes.

devadel 2009.02.03. 13:43:25

@krüger: tehát ha nem igaz, hogy vannak alsóbb és felsőbbrendűek, akkor nem igaz az sem, hogy a cigók hajlamosabbak a rosszra, mint mi?

bandeirante 2009.02.03. 13:44:06

@devadel: Nem ééééértem, mivel az oláh román és nem cigány Hunyadi esetében. Szóval nem cigány volt - tőlem lehetett volna az is, de nem az volt. Mint ahogy Gábor Áron sem volt cigány.

devadel 2009.02.03. 13:46:22

@krüger: ez de hülyeség, amit itt írsz. senki sem mondja, hogy a genetikai kód egységes. vannak értelmes meg kevésbé értelmes emberek például. nagyok is, meg kicsik is. de ez nem attól függ, hogy cigó vagy-e.

bandeirante 2009.02.03. 13:47:01

@devadel: A Wikipedia semmi ilyesmiről nem tud:

Hunyadi János a feltételezhetően kun származású [1][2] Vajk, havaselvi kenéz és Morsinai (Morzsinay) Erzsébet elsőszülött fia volt. Egy másik elképzelés szerint Zsigmond magyar király volt az apja, és Morsinai Erzsébetet csak a látszat kedvéért házasították össze Vajkkal. Ő csak a nevelőapja volt, akit ezért a tettéért és hallgatásáért a Hunyadi birtokkal jutalmazta a király, és az egyik legtehetősebb földesúrrá tette a szinte a semmiből felemelkedő havasalföldi bojárt egyik pillanatról a másikra.

devadel 2009.02.03. 13:49:38

@krüger: szokás szerint azt mi döntjük el, ki a cigány, mi? a románok mind oláh cigányok, egyedül hunyadi oláh román. ez de eccerű!!!!

XD

devadel 2009.02.03. 13:54:19

@krüger: oké, ha most felmegyek a wikire, és átírom zulu-ra, akkor zulu lesz?

maradjunk abban, hogy amennyire hülyén nézne ki rajtam a magyargárda egyenruha, annyira rosszul áll nektek ha érvelni próbáltok.

maradjunk meg a kaptafánál, én gondolkodom és írok, ti masírozzatok és hőzöngjetek. ki mihez ért.

bandeirante 2009.02.03. 13:58:44

@devadel: Más forrást is elfogadok. Feltéve, ha komoly. Nem tudom, mit értesz pontosan a kaptafa alatt, én diplomás középiskolai történelemtanár lennék.

bandeirante 2009.02.03. 13:59:41

@devadel: A rasszisták szerint biztosan mind oláh cigányok a románok, de én nem vagyok rasszista, úgyhogy szerintem nem.

Kampfer 2009.02.03. 14:05:30

Krüger...!

Ahogy látom, teljesen kár győzködni. Hagyd. Fel sem tűnik ennek a betegnek, hogy már kommentek sorozata óta csak érveket kap...! Amit ő nem talál megfelelőnek, az nem érv! Ennyi...
Az sem tűnik föl a túlműveltjének, hogy qrvára nem arról beszéltünk, hogy a cigány azért cigány, mert másik faj, vagy rassz...! Már kommentek óta azt magyarázzuk neki, hogy a viselkedésük miatt van gond a cigányokkal, nem a génjeik miatt! De mindegy, kár egy olyannak magyarázni, akinél csak a egyirányú adatáramlás létezik... Ő tolja az okosat, míg ignorál mindent, ami nem illik a világképébe! Ezeknek mi mindig nácik leszünk!
Nos, azt kívánom neki, hogy egyszer valóban megtapasztaljon egy vérnácit! Annak majd regélhet tanulmányokról meg esélyegyenlőségről!
Egyébként meg devadel! Túl nagy az arcod! Még mindig nem jutottam el, hogy a ferike mellé elküldjelek a horngabi büdös picsájába, de akármennyire is írod, hogy gondolkodsz, mégsem jutsz egyről a kettőre...! Biztos jól elvagy a magad kis elefántcsonttornyában, jól bebifláztál minden kis fasza jogtudományt! De hogy magadban egész nyomorult életedben mégcsak be sem vásároltál, ebben biztos vagyok! Mert annyi közöd van a való élethez, mint Sztálinnak a humanizmushoz! Az élet jó tanítómester! Tuti, hogy arcocskád mérete továbbra is ekkora lesz! És biztos, hogy egyszer beleszaladsz egy amolyan igazi "masírozgatásba", és akkor majd te leszel a reggeli hír a kávémhoz a napkeltében... :D Szerencsétlen idióta...
Jah...! Mátyást és Hunyadi Jánost én eddig románnak tudtam. Az ember pedig valóban Afrika délkeleti részéről jött, mostanában 150000 évvel ezelőttre tolták ki a mai ember megjelenését. Tényleg! Nem vagy te esetleg egy kis Homo Floresiensis...? Tudod, büszke kis értelmiségi, az olvaás ma már nem csak a ti kiváltságotok...
Kampfer

devadel 2009.02.03. 14:06:27

@krüger: oh, ez gáz. és a wikin nézel utána hunyadi jánosnak?

bandeirante 2009.02.03. 14:09:35

@devadel: Arra hiába hivatkoznék, hogy az egyetemen mit tanítottak, mert akkor meg azt mondanád, hogy ezt bárki állíthatja. Egyébként megnéztem az Encyclopedia Britannica On-line-t is, ahol wlach nemesi származásról ír. Ami román. Engem az se zavarna, ha történetesen cigány lett volna, legalább a cigányoknak is lenne egy példaképük, hősük. Dehát nincsenek erre utaló adatok.

bandeirante 2009.02.03. 14:10:58

@Kampfer: Igazad van, tényleg reménytelen. Hiába, aki már elolvasott x darab tanulmányt, az tudja a csíziót, annak bizony igaza van, lássuk be.

devadel 2009.02.03. 14:14:08

@Kampfer: ha nem vetted volna észre, nem vitatkozom veletek, megírtam feljebb, hogy eszem ágába sincs, a véleményemet megírtam jó hosszan, nyilván kell egy tájékozottsági szint, hogy megérthesd. csak froclizni próbálom a tohonya agyatokat. jó látni, ahogy felhúzzátok magatokat.

mintha lenne BÁRMI jelentősége, hogy a hunyadiak cigók vagy románok voltak. de látom magam előtt, ahogy krüger történelemtanárbácsi most túrja a guglit, hogy valamit találjon.

:-)

Kampfer 2009.02.03. 14:25:24

@devadel:

Te értelmiségi! Talán szükséged lenne valamilyen minimális, az életben is használható tudásra, hogy észrevedd: már nagyon nem a vita apropóján címeztem neked soraim! Meggyőzni én sem akarlak, egyszer talán majd az élet meg fog győzni!
Biztos lehetsz benne, hogy sem Krüger, sem én nem fogunk sem a kocsidból kirángatni, sem szétqrni a lányod, sem elvágni a torkod! Mégcsak a Gárda sem fog bántani, ebben biztos lehetsz! Ott a második kerben egy darabig semmi bajod sem lesz! Csak arra vigyázz szerintem, hogy agyas kis elmélkedésed nem fog a továbbiakban komolyabb hatást gyakorolni a társadalmi folyamatokra, mert ha mégis, akkor némely valóban egyszerű elemek csak akkor lesznek nyugton, ha a fajtádat veled együtt lámpavason látják! Volt már rá példa a történelemben... És még egyszer mondom: nem mi leszünk, akik ezt fogják tenni!
A tohonya agyam egyébként épp 64 bites optikai távközlési rendszerek hibajavításán dolgozik, egy német és egy finn mérnökkel konzultálva, illetve tesztereket konfigurálva. Mellesleg a javítást is magam végzem. Örülök, hogy mindezért havi bérem 51%-át odaadhatom, hogy a hozzád hasonlók kiöntsék a cigányoknak...! Csak hogy a nagy pofád kapjon némi kis tájékoztatást, hogy kinek a tohonya agyát akarod tornáztatni! Te biztos sokkal hasznosabb melót végzel...
A másik pedig: abban is biztos vagyok, hogy face-to-face is hasonló meggyőződéssel és hévvel dolgoznál azon, hogy felhúzzam magam!
Egyébként nekem is teljesen tökmindegy, hogy Hunyadi milyen származású volt! Nem azért tiszteljük, vagy szeretjük, esetleg emlékezünk rá!
Kampfer

Ozorai Pipó 2009.02.03. 14:25:46

@devadel:

Kedves Devadel!

Nem válaszoltad meg a kérdéseimet és az érveim többségére sem reagáltál. Ezek szerint meggyőztelek? Na, az utolsó mondatot nem gondoltam komolyan, bár tényleg nehéz lehet a valósággal szemben vitázni...

Tehát a kérdések mégegyszer, ezúttal dóhéjban:

-Szerinted mi az oka a cigányokkal szembeni előítéleteknek itthon, vagy bármely más országban, ahol élnek?

-Mit tettek a cigányok a saját felemelkedésük érdekében?

Ezen kívül a börtönaspiránsokkal kapcsolatos álláspontomra, valamint az erő alkalmazásával kapcsolatos érveimre sem reagáltál.


"egyébként meg, mint azt genetikai vizsgálatok kiderítették, a TELJES emberiség afrikából származik, onnan vándorolva leptük el párszázezer év alatt a világot. tehát valamennyien elkorcsosult (kifakult) négerek vagyunk. a cigányok is, te is." - írtad.

Lehet, hogy mindannyian Afrikából származunk, de azt azért gondolom Te sem vitatod, hogy az egyes népek között óriási kultúrális és mentalitásbeli különbségek vannak. Azt, hogy ez genetikai eredetű-e, vagy a társadalmi fejlődés során alakult ki nem tudjuk biztosan, ( valószínűleg mindkettő szerepet játszik benne ) de attól még a NÉPEK KÖZÖTTI KÜLÖNBSÉG TÉNY marad! Tehát lehet alapja a faji előítéleteknek!

bandeirante 2009.02.03. 14:27:39

@devadel: Minthogy te állítottál valamit, nem én, neked kellene valamivel alátámasztani az állításodat. Ez a szokás ugyanis. Nem pedig azon gúnyolódni, aki alátámasztja a maga mondandóját.

devadel 2009.02.03. 14:27:43

@Kampfer: jó, akkor játékból vitatkozzunk értlmesen. szerinted hogy kéne megoldani a cigánykérdést?

devadel 2009.02.03. 14:34:33

@Ozorai Pipó: minden kérdésedre válaszoltam már valamelyik kommentben. nincs kedvem újra leírni, szedd össze ha érdekel.

ha megnézed, az emberi és a csimpánz genetikai állomány között is pár százalék különbség van csupán. még kisebb a különbség ember és ember között. ez nem magyarázza azt az óriási különbséget, ami emberi életmódok között tapasztalható. ennyi.

bandeirante 2009.02.03. 14:47:11

@devadel: Dehogynem magyarázhatja. Egyetlen gén elváltozása elég ahhoz, hogy valakinek pl. súlyos betegsége vagy értelmi fogyatékossága legyen.

devadel 2009.02.03. 15:08:27

@krüger: persze, de vajon mi kell ahhoz, hogy egy gén egy teljes népcsoportban egységesen megváltozzon. és vajon valóban így van-e. mutattak-e ki a cigányokban egységesen másféle géneket. amelyek a munkakedvet meg a bűnözési kedvet szabályozzák. vajon.

én meg akkor érveljek nektek? erről?????

naponta 3x 2009.02.03. 15:08:51

@devadel:

"szerinted hogy kéne megoldani a cigánykérdést?"

ezt a kérdést pár órája te is megkaptad, de elbújtál előle, azóta is várjuk a válaszodat. biztos benne van a könyveidben, mi azért nem tudjuk, mert csak fényesitjük a martenseket meg igazgatjuk a darutollat.

devadel 2009.02.03. 15:22:33

majdnem egy teljes oldalt írtam róla itt. nézd meg.

Pittsburgh 2009.02.03. 15:25:42

Kérem, én rasszista vagyok.
És az egész családom.
És a barátaim kilencven százaléka is keményen rasszista.

devadel 2009.02.03. 15:58:27

@Pittsburgh: na, legalább egy egyenes jellemű gazember.

bandeirante 2009.02.03. 16:08:23

@devadel: Könnyen megtörténik az ilyesmi. Viszonylag zárt népcsoportokban (pl. finnek, zsidók, eszkimók, stb.) nagyon gyakori jelenség, hogy valamilyen genetikai rendellenesség (vagy akár genetikai kiválóság) rendkívül felszaporodik. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy van bűnöző gén, bár az elvi lehetőségét nem lehet kizárni. A cigányoknál leginkább a kultúra, a hagyomány az ok.

bandeirante 2009.02.03. 16:08:56

@devadel: Akkor Churchill is gazember, hiszen rasszista volt. Lásd a fenti idézetet.

bandeirante 2009.02.03. 16:20:56

És persze ne feledjük azt sem, hogy Marx Károly is rasszista volt. Itt egy idézet (Ferdinand Lassalle-ról írta):

"... teljesen világos a számomra, hogy ez a fickó, amint azt a koponyaformája és a haja is mutatja, egyiptomi négerek leszármazottja, legalábbis ha az anyja vagy a nagyanyja nem párosodott egy niggerrel. A zsidóságnak és a németségnek ezzel az alapvető néger minőséggel való keveredése igen különös terméket hoz létre. A fickó tolakodó természete is niggerszerű.

bandeirante 2009.02.03. 16:21:51

@krüger: Az előbb rosszul írtam, csak "egyiptomiak leszármazottja"

Tegyük hozzá, hogy Engels is osztotta a nézeteit. Szóval mindketten rasszisták voltak.

hepcia 2009.02.03. 16:22:08

AKKOR MOST A SZLOVÁKIÁBAN ÉLŐ MAGYAROKNAK IS VAN VALAMI GÉNJÜK ??, MERT OTT UTÁLJÁK A MAGYAROKAT
A MÓRI BANKRABLÓ A vi KERÜLWETI ÖNKORMÁNYZATI CSALÓ A TOCSIK A PRINC EZEZKBEN MIND GÉN VAN GONDOLKOZZ BENNED MEG A DEBIL GÉN

bandeirante 2009.02.03. 16:59:49

@hepcia: Senki nem mondott olyat, hogy ha valakit utálnak, annak feltétlenül genetikai oka van.

Empty 2009.02.03. 17:54:52

Gének márpedig nincsenek.

Xezs 2009.02.03. 19:08:47

Egy gondolat a Gárdáról, mert egyesek pedzegették itt, hogy terrorizál. Nos, vessük össze azt amit ők csinálnak azzal, amit a (sokszor részeg) csapatokba verődött cigányok az utcán: Hangosan óbégatnak ("megütlek geci" "mit nézel köcsög"), szétverik a buszt, villamost, utcai tárgyakat. Sokszor az ilyennek verekedés a vége. Ez mi ha nem terrorizálás? És valakik még képesek álszent képpel azt mondani, hogy az egyenruhában való vonulgatás terrorizálás. Tiltsuk be a Gárdát mert terrorizál? Tiltsuk, a tököm bánja, nekem ők nem ismerőseim, nem rokonaim. De akkor tiltsuk be a cigányokat is.

Xezs 2009.02.03. 19:37:46

@devadel: Egyébként mérhetetlenül gusztustalannak tartom, hogy megpróbálod a vitapartnereidet bunkó aluliskolázott idiótáknak beállítani. Kaptál észérveket, nem is keveset, de te csak a sajátodat hajtod, egyáltalán nem vagy hajlandó megérteni nyilvánvaló dolgokat.

Többen kérdezték tőled, hogy miért van az, hogy a rossz, gonosz kirekesztő társadalom az EGÉSZ világon ott van, és kirekeszti a cigányokat? Miért van az, hogy míg sok más népet nem rekesztenek ki sehol, a cigányokat igen? Egy épeszű magyarázatot nem próbáltál meg adni, de nem csak erre, egy csomó más értelmes kérdésre.

Különben csak halkan jegyzem meg, hogy olyan multikulti cégnél dolgozom, aminél multikultibbat el se lehetne képzelni. Nálunk aztán tényleg van mindenféle ember (igen, feketék is), de cigány az sehol. Nekem nehogy azt mondd, hogy mindenki kap lehetőséget, kivéve a cigányt, mert nem igaz. El se megy az állásinterjúra, leszarja.

Azt kellene végre belátni, hogy vannak társadalmi konvenciók, amit a többségi társadalom elvár. Aki nem hajlandó betartani ezeket a konvenciókat, annak au revoir, lehet húzni a picsába. Nem kibúvókat keresni, nem álindokokat felhozni. De tudod mit, engem kiskoromban megvertek a szüleim, emiatt most kirabollak. Sőt, jól meg is verlek. Nem én vagyok a hibás, ó nem. Tessék menni anyuhoz és apuhoz, őket vigyék börtönbe.

devadel 2009.02.03. 20:40:59

@Xezs: elmondtam erre, hogy nem igaz, hogy az egész világon kirekesztik a cigányokat. hanem az igaz, hogy a szegény, lehetőség nélküli réteg az egész világon megvan. mindenkinek megvan a maga cigánya. hogy hogyan alakul ez ki, meghaladja a blogkommentelés kereteit.

és azért nem lehet itt erről vitatkozni, mert TÉNY, hogy az afrikai bádogvárosban és a mexikói nyomornegyedben pontosan ugyanúgy élnek az emberek, mint itt a cigányok, és pontosan ugyanaz az oka, hogy úgy élnek. de ti az orrotoknál tovább nem láttok, mert ragaszkodtok a saját cigányaitokhoz, hogy legyen kit gyűlölni.
ami egyébként pontosan ugyanígy megvan az afrikaiak megfelelő 10 %-ában, meg a délamerikaiak 10 %-ában, a saját szegényeik felé. aki két szinttel feljebb van, az lefelé rúg. ahogy a cigányok magatartására van szociológiai magyarázat, úgy a tiétekre is.

na ezért nem nagyon akarok veletek vitatkozni, mert reménytelenek vagytok. sorry.

Pittsburgh 2009.02.03. 20:55:27

Megnyugtató hírem van Devadel számára.
nem kell aggódnia a szegényekért.
A merdzsós zsíroscigányokat is utálom.
Ezzel nem állok egyedül.
Nem ám.

Pittsburgh 2009.02.03. 21:06:15

A pénteki miskolci dolog tekintetében teljes konszenzus alakult ki.
Egyedül csak ismét a Budapester Juden mennek szembe mndenkivel.
Aztán csodálkoznak, hogy ez feltűnik az embereknek.

bandeirante 2009.02.03. 21:41:34

@devadel: Ott tévedsz (csúsztatsz) hatalmasat, hogy az afrikai bádogvárosban meg a mexikói nyomornegyedben senki nem kap segélyt meg családi pótlékot, meg lakhatási támogatást, nincs ingyenes iskola és ingyenes orvosi ellátás. Ott a lakók többsége minden munkalehetőséget megragad, és hálát ad az Istennek, ha a gyerekét iskolába tudja járatni. És ha van egy kis pénze, akkor nem DVD-t meg plazmatévét vesz belőle. Bár ugyanez jellemezné a cigányokat is.

devadel 2009.02.03. 22:07:23

@krüger: rosszul tudod. nézz utána.

Pittsburgh 2009.02.03. 22:55:27

Ez a képmutatás és alakoskodás tetszik nekem.
Ahelyett, hogy nyíltan megmondanák: "Kérem, mi vagyunk a budapesti zsidók, ezek és ezek az érdekeink."
De nem!
Helyette sumákolás.
Ködös dumák.
Homályok elővezetése.
Maskarádé.
"Liberalizmusra" hivatkozás, miközben csak addig liberálisok, amíg az érdekeiket szolgálja, utána már dehogyis azok.
Persze hogy ellenszenvet kelt.

De most a cigányoknak az álszent nyalogatásával öngólt rúgtak.

bandeirante 2009.02.03. 23:00:08

@devadel: Jól tudom. Utánanéztem, illetve a saját szememmel láttam ilyen nyomornegyedeket Ázsiában.

Azt meg gondolom, te sem állítod komolyan, hogy Afrika vagy Dél-Amerika nyomornegyedeiben olyan dolgok lennének, mint családi pótlék, ingyenes orvosi ellátás vagy lakhatási támogatás???? Vagy akár ingyenes iskola??

Xezs 2009.02.04. 00:31:47

@devadel: Te, figyelj már, és azzal változik valami hogy a világ más tájain is vannak lusta, dolgozni nem akaró emberek? Attól még a mi cigányaink leszarnak mindent ugyanúgy. Elárulom neked, a magyarok közt is van lusta, mindenre szaró ember. Húha, na most mi van, beismertem. Tudod mi a különbség? Az arányok. Míg a magyarok (németek, olaszok, franciák, oroszok, stb) kis százaléka viselkedik úgy mint a cigányok, addig a cigányok túlnyomó része tipikus cigány életmódot él. És az erőszakos, személy és vagyon elleni bűncselekmények, illetve a különös kegyetlenséggel elkövetett bűntettek mind hozzájuk köthetők.

A szociológiai magyarázatokkal meg kitörölheted a segged, gondolod hogy ezeket a magyarázatokat már nem használták fel évekkel ezelőtt tőled okosabb emberek? Mire jutottak vele? Semmire. Észre kellene venni, hogy az elmélet nagyon szép, ha le van írva, viszont szart se ér, ha köszönőviszonyban sincs a valósággal.

Nem azért nem akarsz te vitatkozni mert reménytelenek vagyunk, hanem mert nem tudsz. De ezzel a lenéző modorral könnyebb palástolni a buktát, elintézed egy "áhh, hülyék vagytok" felkiáltással. Így könnyű, kéremszépen, így könnyű. Se következmények, se felelősség. Valahogy a cigányok is hasonlóképp gondolkodnak. Talán ezért is véded őket ennyire.

bandeirante 2009.02.04. 00:35:35

@devadel: Az afrikai, ázsiai meg dél-amerikai nyomornegyedekben álmodni se mernek olyan iskoláztatásról, egészségügyi meg szociális ellátásról, mint amelyek Magyarországon (egyelőre még) bármelyik putriscigánynak a rendelkezésére állnak. Ehhez képest nálunk nincs mentség arra, ha valaki még a 8 általánost se végzi el.

Pittsburgh 2009.02.04. 05:59:55

Amikor ilyen cigányvédőket észlelek a neten, mindig valahogy az a gyanúm, hogy az illető pénzt kap érte.
(Kivétel esetleg a bp-i lilabutapichák, akiknek gyakran van egy néhány éves ilyen periódusuk.)

Pittsburgh 2009.02.04. 06:47:58

Arany Jánost is tessék leváltani!
- A nagyidai cigányok
- A bajusz

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.10. 15:11:51

EMBEREK, EMBEREK FIGYELJETEK IDE ÉS JEGYEZZÉTEK MEG!!!

BIZTOSAN MINDANNYIAN LÁTTÁTOK JIM CARREY ACE VENTURA FILMJÉNEK MÁSODIK EPIZÓDJÁT. AMIKOR A BALLIBERÁLIS IDIÓTÁK FASISZTÁZNAK/NÁCIZNAK/SZÉLSŐSÉGESEZNEK/NYILASOZNAK/NINCSCIGÁNYBŰNÖZÉSEZNEK ÉS A SOK IDIÓTA ELÉGEDETTEN BÓLOGAT, MINT EGY BAROM JUSSON ESZETEKBE AZ ELŐBB EMLÍTETT FILMNEK

AZ A JELENETE

AMIKOR A FŐSZEREPLŐ A BENNSZÜLÖTT TÖRZSHÖZ UTAZIK, ÉS AZT LÁTJUK, HOGY AMIKOR VALAKI KIMONDJA AZT, HOGY

SIKÁKÁ

A TÖRZS TAGJAI IJEDTEN BORULNAK LE A SZÓ HALLATÁRA!!!

EMBEREK NEM VESZITEK ÉSZRE, HOGY MI IS UGYANILYAN BUTA PRIMITÍV ÉRVRENDSZERBE KERÜLTÜNK?

PL. AZ ÚN. "ELHATÁROLÓDÁS" A MODERN KOR ÚRFELMUTATÁSA!!!
süti beállítások módosítása